Η ελληνική ταινία, ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια της πανδημίας, ταξιδεύει και φέτος στο Παρίσι για το καθιερωμένο ανά διετία ραντεβού της με τους Γάλλους σινεφίλ.

Το 11ο Πανόραμα Σύγχρονου Ελληνικού Κινηματογράφου (από την 1η έως τις 3 Οκτωβρίου) διοργανώνεται από το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο στον κινηματογράφο Grand Action, όπου θα προβληθούν δέκα ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, σχεδόν στο σύνολό τους αντιπροσωπευτικές της ελληνικής κινηματογραφίας κατά τη διετία 2019-2020.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ΕΚΚ) παραμένει σταθερός αρωγός του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου από το 1ο Πανόραμα μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΚ, Μάρκο Χολέβα, «το Πανόραμα Σύγχρονου Κινηματογράφου στο Παρίσι είναι μία διοργάνωση σημαντική για τη διατήρηση και την ενίσχυση των δεσμών της ελληνικής ταινίας με το κοινό της Γαλλίας, που διακρίνεται για την υψηλή κινηματογραφική του κουλτούρα και έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην ανάδειξη του ευρωπαϊκού σινεμά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ταινίες του 11ου Πανοράματος είναι οι εξής: «Ευτυχία» του Άγγελου Φραντζή, «Απόστρατος» του Ζαχαρία Μαυροειδή, «Digger» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, «Μήλα» του Χρήστου Νίκου, «Ντάνιελ 16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, «Παρί» του Σιαμάκ Ετεμάντι, «Express Scopelitis» της Αιμιλίας Μηλού, «Μεταφορά» του Ηλία Γιαννακάκη και «Μάρκος» του Νίκου Σκαρέντζου.

Σε ειδική προβολή θα παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ «Λουόμενοι» της Εύας Στεφανή, παραγωγής 2008.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης