Η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) και ο Οργανισμός ΝΕΟΝ ανακοινώνουν την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, με την Emma Stone και τον Damien Bonnard, στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί τη δεύτερη ανάθεση του προγράμματος εικαστικών εγκαταστάσεων The Artist on the Composer. Το πρόγραμμα αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣ και του ΝΕΟΝ.

Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία θα παρουσιαστεί ως μέρος εικαστικής εγκατάστασης με τη συνοδεία μουσικών συνόλων στις 22, 23, 27 Μαΐου 2020 στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ.

Το πρόγραμμα The Artist on the Composer, μια τριετής συνεργασία μεταξύ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ (www.neon.org.gr) διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη «ζωντανή» εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής.

Οι βασικοί συντελεστές της ταινίας είναι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραγωγή, σενάριο, σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί:

Emma Stone & Damien Bonnard.

Σκηνικά Άννα Γεωργιάδου Κοστούμια Άγγελος Μέντης Διεύθυνση φωτογραφίας Θοδωρής Μιχόπουλος Μοντάζ Γιώργος Μαυροψαρίδης
Executive producer στην Ελλάδα Ελένη Κοσσυφίδου Executive producer Rebecca Skinner-Superprime Films
Επιμέλεια προγράμματος The Artist on the Composer: Γιώργος Κουμεντάκης (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΕΛΣ), Ελίνα Κουντούρη (Διευθύντρια ΝΕΟΝ)

Περισσότερες πληροφορίες: Εθνική Λυρική Σκηνή | Βασίλης Λούρας | Τ: 213 088 5740

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης