Τρεις βραβευμένοι με Όσκαρ σκηνοθέτες από το Μεξικό γνωστοί ως «The Three Amigos» δημιούργησαν ένα Ταμείο για να βοηθήσουν τους εργαζομένους στην κινηματογραφική βιομηχανία που πλήττονται σοβαρά από διακοπή των παραγωγών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου και Αλφόνσο Κουαρόν δήλωσαν ότι το Ταμείο Οπτικοακουστικής Έκτακτης Ανάγκης «Sifonoforo» είναι για οποιονδήποτε στη βιομηχανία του κινηματογράφου χρειάζεται οικονομική βοήθεια εν μέσω του χάους που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η εύρεση τρόπου, ως βιομηχανία, ως συνάδελφοι, ως ανθρώπινα όντα, να κρατάμε τα χέρια … Είναι η δύναμη της ένωσης χωρίς να ζητεί κανείς βοήθεια» δήλωσε ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου.

Το Ταμείο υποστηρίζεται από την Ακαδημία Κινηματογράφου του Μεξικό από περισσότερες από 40 εταιρείες παραγωγής και από την ηθοποιό και επιχειρηματία, Σάλμα Χάγιεκ. Μέχρι τα μέσα Ιουνίου είχε συγκεντρωθεί το ποσό των 614.000 δολαρίων.

Η οικονομική βοήθεια είναι για τεχνικό προσωπικό που έχει μείνει χωρίς εργασία λόγω της πανδημίας, η οποία έχει αφήσει περίπου 30.000 οικογένειες χωρίς εισόδημα στην κινηματογραφική βιομηχανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι «Three Amigos» έχουν πέντε Όσκαρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας και δύο Καλύτερης Ταινίας, ενώ οι ηθοποιοί και τα συνεργεία τους έχουν επίσης αποσπάσει πολλά άλλα βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης