Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει τρία κινηματογραφικά σποτάκια για την εφετινή διοργάνωση, τα οποία υπογράφει η Σοφία Εξάρχου.

Στη Σοφία Εξάρχου, σκηνοθέτιδα του πολυβραβευμένου Park, ανέθεσε το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης τη δημιουργία των εφετινών σποτ. Αντλώντας έμπνευση από την πρωτοφανή εποχή που βιώνουμε και με σύνθημα «Σινεμά με κάθε τρόπο», η Σοφία Εξάρχου δημιούργησε τρία κινηματογραφικά σποτάκια, σε παραγωγή Μαρίας Δρανδάκη/ Ηomemade Films.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε μια περίοδο φόβου και αβεβαιότητας, ήθελα να φτιάξω τρεις μικρές ιστορίες που να αφηγούνται την ιδέα ότι συνεχίζουμε να κάνουμε και να βλέπουμε σινεμά με κάθε τρόπο. Προσέγγισα το κάθε σποτ από μια διαφορετική οπτική γωνία» αναφέρει η Σοφία Εξάρχου.

Τα τρία σποτ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πρώτο είναι από τη μεριά των δημιουργών, αυτών που κατασκευάζουνε μια κινηματογραφική ταινία. Μια κωμική ιστορία για την ιδιαιτερότητα της κινηματογραφικής σύνθεσης, τη μαγεία, τη δυσκολία και την “τρέλα” της», λέει η Σοφία Εξάρχου.

 

«Το δεύτερο σποτ είναι από τη μεριά των θεατών, για την εμπειρία της κινηματογραφικής θέασης» αναφέρει η Σοφία Εξάρχου. 

 

«Και το τρίτο είναι αφιερωμένο σε όλα τα cinema geeks-, στους σινεφίλ, τους ερασιτέχνες κινηματογραφιστές και τους λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας.

 

Λίγα λόγια για τη Σοφία Εξάρχου:

Η Σοφία Εξάρχου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε ηλεκτρολόγος μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και θέατρο στο Stella Adler Studio of Acting στη Νέα Υόρκη. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη σχολή ESAV στην Τουλούζη. Έχει γράψει και σκηνοθετήσει δύο μικρού μήκους ταινίες (Απόσταση, Mesecina) και τo 2014, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Sundance Screenwriters & Directors’ Lab.

Το Park, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της, έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Τορόντο και στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, όπου απέσπασε το Βραβείο New Directors. Στη συνέχεια, συμμετείχε σε πολυάριθμα φεστιβάλ (Rotterdam, BFI, San Francisco IFF, BAFICI, Stockholm, Angers. Warsaw, CPH κ.ά) και απέσπασε διάφορα διεθνή βραβεία (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας-Εuropean Film Festival Palic,

Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας–Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη και Βραβείο Ήχου-Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κλπ). Αυτή την περίοδο βρίσκεται στην προετοιμασία της δεύτερης μεγάλου μήκους ταινία της, Animal. Το Animal επιλέχθηκε στο L’ Atelier του Φεστιβάλ των Καννών τον Ιούνιο του 2020.
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης