Σκάρλετ Γιόχανσον: Oι ηθοποιοί πρέπει να υποδύονται οποιονδήποτε ρόλο εξυπηρετεί την τέχνη τους

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 15:01
Σκάρλετ Γιόχανσον: Oι ηθοποιοί πρέπει να υποδύονται οποιονδήποτε ρόλο εξυπηρετεί την τέχνη τους

Στο θέμα των ρόλων τους οποίους μπορεί ή δεν μπορεί να υποδυθεί ένας ηθοποιός επανήλθε σε συνέντευξή της η ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον.
    
Μιλώντας στο περιοδικό As If, η ηθοποιός είπε ότι το πολιτικά ορθό δεν μπορεί να καθορίσει τους ρόλους που θα παίξει ένας ηθοποιός.
    
«Ξέρετε ως ηθοποιός μπορώ να υποδυθώ οποιοδήποτε πρόσωπο ή δέντρο ή ζώο γιατί αυτό είναι η δουλειά μου και οι απαιτήσεις αυτής», είπε η Γιόχανσον στο περιοδικό.
    
Η δήλωσή της αυτή σχολιάστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς πολλοί χρήστες έγραψαν ότι δεν υπάρχουν δέντρα ή ζώα που θα μπορούσαν να υποδυθούν έναν ρόλο, αλλά υπάρχουν ηθοποιοί της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που μπορούν να παίξουν αντίστοιχους ρόλους.
    
Μετά από τα σχόλια αυτά η ηθοποιός επανήλθε μιλώντας στο CNN διευκρινίζοντας πως τα λόγια της δεν αποδόθηκαν ακριβώς όπως τα είπε.
    
«Πιστεύω ότι σε έναν ιδανικό κόσμο ο κάθε ηθοποιός θα πρέπει να μπορεί να παίξει οποιονδήποτε ρόλο εξυπηρετεί την τέχνη σε όλες τις μορφές», τόνισε.
    
Όπως υποστήριξε η ηθοποιός, μιλώντας στο Variety, τα όσα είπε στο περιοδικό αποδόθηκαν με σκοπό να προσελκύσουν clickbait, καθώς όπως επισήμανε η ερώτηση στην οποία απάντησε αφορούσε την αντιπαράθεση ανάμεσα στο πολιτικά ορθό και την τέχνη και όχι στον τρόπο επιλογής ενός καστ για μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά.
    
Η ηθοποιός το 2018 παραιτήθηκε από τον ρόλο ενός τρανς άνδρα που θα υποδύονταν στην ταινία Rub & Tug έπειτα από αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την επιλογή της.

«Αναγνωρίζω ότι στην πραγματικότητα στη βιομηχανία μου [του θεάματος] υπάρχουν μεγάλες διαφορές και ευνοούνται οι καυκάσιοι ηθοποιοί και δεν δίνονται σε όλους τους ηθοποιούς οι ίδιες ευκαιρίες», είπε.   

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019, 15:02