Ο Kerby Jean-Raymond σκέφτεται το μέλλον χωρίς να ξεχνά το παρελθόν. Ο σχεδιαστής μόδας, ιδρυτής του brand Pyer Moss, ανακοίνωσε τα σχέδια του για πρεμιέρα σε drive-in κινηματογράφο στο πλαίσιο της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης, τον Σεπτέμβριο της ταινίας του «American, Also».

Το ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους αναδεικνύει όλο το έργο που επιτελείται για την παραγωγή μιας συλλογής Pyer Moss.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν πάντα αποστολή μας να δείξουμε το σύνολο της σκέψης και του έργου πίσω από τη δημιουργία μιας συλλογής – επιβραδύνουμε την ταχύτητα παραγωγής και βελτιώνουμε την ποιότητα αυτού που παράγουμε όλα αυτά τα χρόνια» δήλωσε ο Kerby Jean-Raymond.

«Αυτή η ταινία στοχεύει να δείξει την αγάπη και τη φροντίδα που επενδύει η εταιρεία μας σε κάθε στιγμή δημιουργίας και να τονίσει ότι εκτιμούμε τη μόδα ως μορφή τέχνης και εργαλείο επικοινωνίας που αξιοποιήσαμε για να ενθαρρύνουμε μια κοινότητα γύρω μας» πρόσθεσε.

Το brand Pyer Moss έκανε μεγάλα βήματα στην προβολή της εμπειρίας της κοινότητας των μαύρων στην Αμερική, της περιθωριοποίησης και της συστημικής προκατάληψης που αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H πιο πρόσφατη επίδειξη μόδας για τη συλλογή Άνοιξη 2020, με τίτλο «Sister», πραγματοποιήθηκε στο Kings Theatre στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και βρίσκεται στο επίκεντρο της επερχόμενης ταινίας. Το σόου άνοιξε με την ιστορία της Αδελφής Ροζέτα Θαρπ, της μουσικού, που σύμφωνα με τον  Kerby Jean-Raymond υποτιμήθηκε αν και υπήρξε «νονά του rock ’n’ roll».

Το τρέιλερ του ντοκιμαντέρ ξεκινά με τον πρώην παρουσιαστή της εκπομπής «Today» του NBC, Ματ Λάουερ να λέει ότι οι γειτονιές εξακολουθούν να είναι διαχωρισμένες και ότι όταν οι μαύροι μετακινούνται σε εύπορες γειτονιές, το αποτέλεσμα είναι μαζική έξοδος, αποχώρηση των λευκών- «white flight».

Ακολουθούν σκηνές από την προετοιμασία της επίδειξης μόδας με μοντέλα να βάφονται, μπάντα να κάνει πρόβες και τον σχεδιαστή μόδας να  θυμάται μία συζήτηση με δημοσιογράφο, ο οποίος του είπε: «Ξέρεις, δεν θα ξαναέρθω σε σόου σας. Είναι τόσο αρνητικά». Ο Kerby Jean-Raymond απάντησε τότε: «Δεν βλέπεις ότι αυτό είναι για εμάς; Αυτό είναι για να μας δείτε εσείς».

Η ταινία θα προβληθεί σε drive-in κινηματογράφους σε διάφορες πόλεις .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης