Δύο συνεργάτες και φίλοι αναθέτουν σε έναν άγνωστο να δολοφονήσει τον εργοδότη τους. Όμως γρήγορα θα συνειδητοποιήσουν πως έκαναν συμφωνία με τον διάβολο… Μια καταιγιστική περιπέτεια που υπογράφει ένας από τους πιο ταλαντούχους Γάλλους ηθοποιούς και σκηνοθέτες της γενιάς του, ο βραβευμένος στις Κάνες Ρόσντι Ζεμ.

Το τρομερό παιδί του γαλλικού κινηματογράφου, ο βραβευμένος στις Κάνες Ροσντί Ζεμ, θα καταλάβει εξ εφόδου τις οθόνες των θερινών σινεμά από τις 12 Αυγούστου, με ένα δυνατό θρίλερ, το Persona non Grata: ο Ζεμ, εκτός από σκηνοθέτης της ταινίας, είναι επίσης συν-σεναριογράφος, αλλά και συμπρωταγωνιστής στον ρόλο του «κακού», τον οποίο προσλαμβάνουν δύο ταλαιπωρημένοι υπάλληλοι, για να βγάλει από τη μέση  το αφεντικό τους, χωρίς να ξέρουν τι τους περιμένει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπόθεση

Υπάρχουν πολλές παροιμίες για να περιγράψει κανείς τη βασική ιδέα της πλοκής της ταινίας: «έβαλαν την αλεπού στο κοτέτσι», «με τα χεράκια τους βγάλαν τα ματάκια τους», «τους γύρισε μπούμερανγκ»… Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: δύο συνάδελφοι και στενοί φίλοι που εργάζονται σε εταιρεία ακινήτων υποφέρουν από τον καταπιεστικό τους προϊστάμενο.

Όταν φτάνουν στο ως εδώ και μη παρέκει, αποφασίζουν να προσλάβουν ένα επαγγελματία δολοφόνο για να τους απαλλάξει από την τυραννία του αφεντικού τους. Πράγματι, ο κομψός, γοητευτικός, πλην ψυχωτικός φονιάς, τον οποίο ενσαρκώνει απολαυστικά ο ίδιος ο Ζεμ, εκπληρώνει το συμβόλαιο που έχει συνάψει με τους εργοδότες του. Όμως, τότε αρχίζουν τα πραγματικά προβλήματά τους, διότι ο δολοφόνος αρχίζει να επιβάλει την παρουσία του τόσο στην εταιρεία, όσο και στη ζωή των δύο συναδέλφων, οι οποίοι το μετανιώνουν, αλλά είναι πλέον αργά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Ρόσντι Ζεμ

Ηθοποιοί: Νικολά Ντιβοσέλ, Ραφαέλ Περσονάζ, Ρόσντι Ζεμ.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες στις 12 Αυγούστου 2021

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης