Η τελευταία ταινία του κινηματογραφιστή ντοκιμαντέρ και ωκεανολόγου, Ρομπ Στιούαρτ «Sharkwater Extinction» έχει θέμα την παράνομη αφαίρεση πτερυγίων καρχαρία μία αμφισβητούμενη πρακτική που θέτει σε κίνδυνο τον παρεξηγημένο κυνηγό των θαλασσών.
Η ταινία είναι συνέχεια του επιτυχημένου καναδέζικου φιλμ του 2006 «Sharkwater» μία κατάδυση στα διεφθαρμένα κυκλώματα κυνηγών καρχαριών στις προστατευόμενες περιοχές των νησιών Γκαλαπάγκος και Κόκος, στην Κόστα Ρίκα και στο Εκουαδόρ.
Χάρη στο «Sharkwater» άλλαξαν νόμοι και πολιτικές σε όλο τον κόσμο, δημιουργήθηκαν εκατοντάδες οργανώσεις προστασίας του είδους και περίπου 90 χώρες απαγορεύουν σήμερα την αφαίρεση των πτερυγίων καρχαρία.

Στο «Sharkwater Extinction» ο Ρομπ Στιούαρτ συνεχίζει τη σταυροφορία στους ωκεανούς και στις τέσσερις ηπείρους για να διερευνήσει τη διαφθορά πίσω από το πειρατικό εμπόριο αλιευμάτων μέσω του οποίου διακινούνται πολλά δισεκατομμύρια δολάρια και το μαζικό παράνομο εμπόριο πτερυγίων καρχαρία από τη Δυτική Αφρική, την Ισπανία, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα και την Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης