Πέθανε η ηθοποιός Λία Μπράκνελ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 11:48
Πέθανε η ηθοποιός Λία Μπράκνελ

Η ηθοποιός της βρετανικής σειράς, Emmerdale, Λία Μπράκνελ, πέθανε σε ηλικία 55 ετών, 3 χρόνια μετά τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα σε προχωρημένο στάδιο, δήλωσε ο ατζέντης της.

Σύμφωνα με το Sky News, η ηθοποιός, που έπαιζε τον χαρακτήρα της Ζόι Τέιτ, τον πρώτο λεσβιακό χαρακτήρα σε βρετανική σαπουνόπερα, πέθανε τον Σεπτέμβριο.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω το κοινό για την υποστήριξη και τη γενναιοδωρία τους», δήλωσε ο ατζέντης της.

Η Λία, μητέρα δύο παιδιών, μετά το Emmerdale, εμφανίστηκε σε άλλες τηλεοπτικές σειρές όπως Judge John Deed, Casualty 1907 and Doctors.Το 2016 ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με καρκίνο του πνεύμονα.

Τον Φεβρουάριο, μιλώντας στο ITV’s Loose Women δήλωσε πως παραμένει θετική και δεν φοβάται παρά τη διάγνωσή της.

«Έχω μιλήσει παλαιότερα για το πως αντιμετώπισα τα δύσκολα νέα. Ήμουν οργισμένη και ένιωθα πάρα πολύ άσχημα. Πώς τολμούσαν να μου πουν ότι είμαι άρρωστη όταν η απάντηση στηρίζεται σε στατιστικές. Ίσως κάνουν λάθος, ίσως φταίει η ηλικία μου».

Είχε αποκαλύψει στην τηλεοπτική εκπομπή ότι έλαβε ένα νέο φάρμακο που ήλπιζε  ότι θα επεκτείνει τη ζωή της, αλλά τον Αύγουστο αποκάλυψε ότι η θεραπεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου είχε σταματήσει να λειτουργεί.

Ένα tweet από το Emmerdale την αποκαλούσε «γενναιόδωρη και αγαπημένη συνάδελφο, πολύ αγαπημένη από το cast», ενώ η πρώην ηθοποιός της Coronation Street, Σάρα Λάνκασερ, χαρακτήρισε την είδηση του θανάτου της «πολύ θλιβερή».

 

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019, 11:48