Πέθανε η ηθοποιός Κία Μπόζου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 14:13
Πέθανε η ηθοποιός Κία Μπόζου

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών η γνωστή ηθοποιός του μουσικού θεάτρου και ελληνικού κινηματογράφου, Κία Μπόζου

Γεννημένη το 1935 στην Ελευθερούπολη Καβάλας, η Κία Μπόζου σπούδασε στη Δραματική σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη απ' όπου αποφοίτησε το 1961. Έκανε το ντεμπούτο της την ίδια χρονιά στο θέατρο, με το θίασο τραγωδίας του Κώστα Λειβαδέα.

Εργάστηκε επί ένα χρόνο στην πρόζα και από το 1963 βγήκε στην επιθεώρηση. Εμφανίστηκε στα θέατρα Ακροπόλ, Κήπου, Περοκέ, Καλουτά, Άλφα, Βέμπο, Μετροπόλιταν κ.ά.

Συμμετείχε σε περισσότερες από 50 ταινίες και έπαιξε δίπλα σε μεγάλους πρωταγωνιστές όπως οι: Ρένα Βλαχοπούλου, Σπεράντζα Βρανά, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Βασίλης Αυλωνίτης, Ορέστης Μακρής, Νίκος Σταυρίδης και Θανάσης Βέγγος, Γεωργία Βασιλειάδου.

Ήταν παντρεμένη με τον επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων Λάκη Αγραπίδη που απεβίωσε το 2016. Από το γάμο της, έχει έναν γιο ο οποίος είναι γιατρός.

Δείτε το βίντεο:


Φιλμογραφία:

 Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971)

 Οι άντρες ξέρουν να αγαπούν (1971)

 Ο ξεροκέφαλος (1970)

 Η σκλάβα (1970)

 Το παιδί της μαμάς (1970)

 Ακόμα μια φορά πριν ξεψυχήσω (1970)

 Ένας Κίτσος στα μπουζούκια (1970)

 Η περιπτερού (1970)

 Σε ικετεύω αγάπη μου (1970)

 Γυμνοί στο δρόμο (1969)

 Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)

 Η Σμυρνιά (1969)

 Το ανθρωπάκι (1969)

 Οι ζαβολιές (1969)

 Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)

 Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)

 Αυτή που δεν λύγισε (1968)

 Γοργόνες και μάγκες (1968)

Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968)

Ο μαχαραγιάς (1968)

 Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968)

 Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)

  Το ΠΡΟΠΟ και τα μπουζούκια (1968)

 Συννεφιασμένοι ορίζοντες (1968)

  Έμπαινε Κίτσο (1968)

  Η παιχνιδιάρα (1967)

  Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)

    Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)

    Λάλα το Λαλάκη (1967)

    Ο Μελέτης στην Άμεσο Δράση (1966)

    Ο παπατρέχας (1966)

    Κούνια που σε κούναγε… (1966)

    Το σπίτι των ανέμων (1966)

    Τώρα που φεύγω απ’ τη ζωή (1966)

    Φως… νερό… τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966)

    Τσακισμένη από την ορφάνια (1965)

    Εξιλέωση (1965)

    Βάνα (1965)

    Το λάθος (1965)

    Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)

    Κάλλιο πέντε και στο χέρι (1965)

    Η αστεφάνωτη (1964)

    Η σωφερίνα (1964)

    Τα δίδυμα (1964)

    Ήταν όλοι τους… κορόιδα! (1964)

    Ένας βλάκας με πατέντα (1963)

    Το τεμπελόσκυλο (1963)

    Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)

    Εφιάλτης (1961)

    Το κλωτσοσκούφι (1960)

    Αστέρω (1959)

    Ο Θύμιος τα ‘κανε θάλασσα (1959)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020, 15:12