Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν στο Λος Άντζελες οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ σε 24 κατηγορίες.

Τα 8.469 μέλη της Ακαδημίας των Όσκαρ ψήφισαν από τις 2 έως τις 7 Ιανουαρίου και για τις 24 κατηγορίες των Όσκαρ 2020, από αυτήν της Καλύτερης Φωτογραφίας έως την Καλύτερη Διεθνή Ταινία Μεγάλου Μήκους. Η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2020 γίνεται σχεδόν ένα μήνα πριν τη μεγάλη τελετή, η οποία ούτε εφέτος θα έχει κεντρικό παρουσιαστή. Η απονομή των πολυαναμενόμενων βραβείων θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου στο Dolby Theater.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα φαβορί για τις υποψηφιότητες των Όσκαρ 2020

Οι Χρυσές Σφαίρες, οι οποίες είναι προάγγελος των βραβείων Όσκαρ έδωσαν το στίγμα για τα επερχόμενα βραβεία Όσκαρ, τα οποία θα σφραγίσουν τις πιο επιτυχημένες ερμηνείες της χρονιάς που πέρασε. Τα γραφεία στοιχημάτων ποντάρουν στα φαβορί και στις βασικές κατηγορίες των βραβείων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ταραντίνο με την ταινία «Κάποτε…στο Χόλιγουντ» και τα «Παράσιτα» του Μπονγκ Τζουν Χο που κέρδισαν τη Χρυσή Σφαίρα είναι οι επικρατέστερες ταινίες ενώ πολύ κοντά βρίσκεται και η ταινία του Σαμ Μέντες «1917» που έκανε πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την περασμένη εβδομάδα. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ταινία του Σαμ Μέντες θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη της εφετινής τελετής απονομής των Όσκαρ που θα πραγματοποιηθεί, νωρίτερα εφέτος από κάθε άλλη χρονιά, στις 9 Φεβρουαρίου.

Φαβορί αλλά με μικρότερες πιθανότητες είναι και ο Ιρλανδός του Μάρτιν Σκορσέζε και ο Τζόκερ του Τοντ Φίλιπς.

Τζόκερ του Τοντ Φίλιπς.

Μετά τη Χρυσή Σφαίρα ο Χοακίν Φίνιξ φαίνεται ότι θα κρατήσει στα χέρια του και το Όσκαρ για τον ‘Α αντρικό ρόλο, ενώ φαβορί που μπήκε προς το τέλος της χρονιάς είναι και ο Άνταμ Ντράιβερ, από την ταινία «Ιστορία Γάμου». Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για την ερμηνεία του «Κάποτε στο Χόλιγουντ», ο Τάρον Έτζερτον από το «Rocketman» και ο Κρίστιαν Μπέιλ από το «Ford εναντίον Ferrari».

Παρόλο που η ταινία «Τζούντι» δεν πήρε τις καλύτερες κριτικές η Ρενέ Ζελβέγκερ είναι το φαβορί για το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, ενώ οι άλλες δυναμικές υποψήφιες είναι η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Σαρλίζ Θερόν.

Το 1917 και ο σκηνοθέτης Σαμ Μέντες είναι φαβορί για το μεγάλο όσκαρ σκηνοθεσίας, ενώ στην οσκαρική κούρσα ακολουθούν ο Μπονγκ Τζουν Χο, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Μάρτιν Σκορσέζε  και ο Νόα Μπόμπακ, ενώ δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε το αγαλματίδιο και στα χέρια του Τοντ Φίλιπς

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης