Στο πλαίσιο του Φθινοπωρινού Ισραηλινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα προβληθεί online η ταινία «Τα επτά μονοπάτια», με θέμα τη φεμινίστρια και μεταμοντέρνα ποιήτρια Γιόνα Βάλαχ που πειραματίστηκε με υποκουλτούρες και τον μυστικισμό πριν αναγνωριστεί το έργο της από την κριτική και το κοινό. Η ταινία θα είναι διαθέσιμη  έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 23:59.

Το Φθινοπωρινό Ισραηλινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το οποίο ξεκίνησε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, έχει ως θέμα γυναίκες συγγραφείς της εβραϊκής λογοτεχνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να δείτε την ταινία:

1) κάνετε κλικ στον σύνδεσμο: https://vimeo.com/486865220
2) χρησιμοποιήστε τον κωδικό πρόσβασης: greekyona  

Η ταινία είναι διαθέσιμη  έως την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ώρα 23:59.
Η προβολή περιορίζεται σε 1.000 θεάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα επτά μονοπάτια (The Seven Tapes / 7 הסלילים של יונה וולך)

Ισραήλ, 2012, 56’

Στα εβραϊκά με ελληνικούς υπότιτλους

Σκηνοθεσία, διάλογοι, παραγωγή: Γιαΐρ Κεντάρ

Σύνοψη:

Η φεμινίστρια και μεταμοντέρνα ποιήτρια Γιόνα Βάλαχ (1944-1984) ξεκίνησε να γράφει σε νεαρή ηλικία, πειραματίστηκε με υποκουλτούρες και τον μυστικισμό, ενώ το έργο της αναγνωρίστηκε και αποθεώθηκε από την κριτική και το κοινό στα μέσα της δεκαετίας 1970.

Περισσότερα από 25 χρόνια μετά τον θάνατο της, βρέθηκαν κασέτες με συνεντεύξεις που έδωσε η Βάλαχ από κρεβάτι της, λίγο πριν πεθάνει. Η φωνή της Βάλαχ πρωταγωνιστεί στην ταινία και αφηγείται για τη διαδικασία της γραφής της, την προσέγγισή της με τον Θεό, ιστορίες για διάφορες εμπειρίες που είχε, καθώς και για την έλξη της προς την παραφροσύνη, το σεξ και τα ναρκωτικά. Ένας μοναδικός συνδυασμός αυτοβιογραφίας και βιογραφίας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης