Για την πολιτιστική σημασία της επιτυχίας της ταινίας «Black Panther» μίλησε ο πρωταγωνιστής της, Τσάντγουικ Μπόουζμαν, ενώ έκανε αναφορά στο τραγούδι της Νίνα Σιμόν «To be young, giftedand black» (Να είσαι νέος, χαρισματικός και μαύρος).

Οι συντελεστές της μεγάλης κινηματογραφικής επιτυχίας με υπερήρωες «Black Panther» (Μαύρος Πάνθηρας) ήταν οι νικητές στην τελετή απονομής των βραβείων του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών Screen Actors Guild Awards.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία πήρε το κορυφαίο βραβείο της χρονιάς για τη συνολική ερμηνεία των ηθοποιών και το βραβείο καλύτερης ερμηνείας από ομάδα κασκαντέρ σε ταινία και πολλοί θεωρούν πως τα βραβεία SAG είναι ο πραγματικός «προάγγελος των Όσκαρ».

Ωστόσο κατά τη βράβευση η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite» δεν απέσπασε κανένα βραβείο παρότι και οι τρεις γυναίκες της ταινίας ήταν υποψήφιες για τον α’ και β’ γυναικείο ρόλο.

Στην 25η τελετή απονομής των SAG βραβεύτηκαν η Γκλεν Κλόουζ για την ερμηνεία της στην ταινία «The Wife» με το βραβείο α’ γυναικείου ρόλου και η Έμιλι Μπλαντ στην κατηγορία β’ γυναικείου ρόλου για τον ρόλο της στην ταινία «A Quiet Place», που σκηνοθέτησε ο σύζυγός της Τζον Κρασίνσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η όλη εμπειρία της συνεργασίας μαζί σου έχει διαπεράσει εντελώς την καρδιά μου» δήλωσε η Έμιλι Μπλαντ, η οποία βραβεύθηκε πρώτη φορά από το Σωματείο Αμερικανών Ηθοποιών. «Είσαι ένας εκπληκτικός κινηματογραφιστής. Είμαι τόσο τυχερή που είμαι μαζί σου και έχω κάνει αυτή την ταινία μαζί σου» τόνισε απευθυνόμενη στον σύζυγό της.

Το βραβείο α’ ανδρικού ρόλου κέρδισε ο Ράμι Μάλεκ για το «Bohemian Rhapsody» και το β’ ανδρικού ρόλου παρέλαβε ο Μαρχεσάλα Άλι για το «Green Book».

Η τηλεοπτική σειρά της Amazon «The Marvelous Mrs. Maisel» απέσπασε τρία βραβεία.

Με την παρουσίαση ειδικού αφιερώματος από τον Τομ Χανκς, ο Άλαν Άλντα τιμήθηκε με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς.

Ο Άλντα, ο οποίος πέρυσι αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο του Πάρκινσον, δέχτηκε θερμό χειροκρότημα. «Η βράβευση έρχεται σε μια περίοδο που είχα την ευκαιρία να κοιτάξω πίσω στη ζωή μου και να σκεφτώ τι σημαίνει να είσαι ηθοποιός» είπε.

«Δεν ήταν πότε πιο επείγον να βλέπεις τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός άλλου ανθρώπου, από τώρα που ο πολιτισμός είναι τόσο έντονα διχασμένος» δήλωσε ο Άλαν Άλντα. «Οι ηθοποιοί μπορούν να βοηθήσουν, τουλάχιστον λίγο, κάνοντας αυτό που κάνουμε. Και το ωραίο μέρος είναι διασκέδαση!» είπε.

Αναλυτικά λίστα των βραβευθέντων

Βραβεία SAG για τον κινηματογράφο

Καλύτερη Συνολική Ερμηνεία – Black Panther
Καλύτερη Α’ Αντρική Ερμηνεία – Ράμι Μάλεκ, Bohemian Rhapsody
Καλύτερη Α’ Γυναικεία Ερμηνεία – Γκλεν Κλόουζ, The Wife
Καλύτερη Β’ Αντρική Ερμηνεία – Μαχερσάλα Άλι, Green Book
Καλύτερη Β’ Γυναικεία Ερμηνεία – Έμιλι Μπλαντ, A Quiet Place

Βραβεία SAG για την τηλεόραση

Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά – Πατρίσια Άρκετ Escape at Dannemora
Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία σε Τηλεταινία ή Μίνι Σειρά – Ντάρεν Κρις, Assassination of Gianni Versace
Καλύτερη Συνολική Ερμηνεία σε Δραματική Σειρά – This Is Us
Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία σε Δραματική Σειρά – Τζέισον Μπέιντμαν, Ozark
Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Δραματική Σειρά – Σάντρα Ο, Killing Eve
Καλύτερη Συνολική Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά – The Marvelous Mrs. Maisel
Καλύτερη Αντρική Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά – Τόνι Σαλούμπ, The Marvelous Mrs. Maisel
Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμική Σειρά – Ρέιτσελ Μπρόσναχαν, The Marvelous Mrs. Maisel

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης