Την περασμένη Κυριακή, η πρώτη προσπάθεια της 80χρονης, σήμερα, Βρετανής ηθοποιού πίσω από την κινηματογραφική κάμερα, το ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες «Θάλασσα Λύπης», έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.

Μπορεί το ντεμπούτο της στη σκηνοθεσία να άργησε, πολλά χρόνια πριν όμως η Βανέσα εμψύχωσε έναν από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες, τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, όταν τον σήκωσε για χορό σε πάρτι πρεμιέρας μιας ταινίας. Ήταν ακριβώς έναν χρόνο πριν ο Σπίλμπεργκ γυρίσει το «Amblin», το φιλμ που του εξασφάλισε συμβόλαιο με την Universal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι ακριβώς συνέβη;

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Βανέσα Ρεντγκρέιβ ήταν παρούσα στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ της HBO «Στίβεν Σπίλμπεργκ». Εκεί, ο Στίβεν εξομολογήθηκε σε φίλους ότι, όταν ήταν 21 χρόνων, ήταν φανατικός οπαδός της Βανέσα Ρεντγκρέιβ και ότι είχε καταφέρει να παρακολουθήσει, μαζί με ένα φιλαράκι του, την πρεμιέρα της ταινίας του 1967, «Κάμελοτ», στην οποία πρωταγωνιστούσε. Στο πάρτι που ακολούθησε μετά την πρεμιέρα, κάποια στιγμή ο Στίβεν βρέθηκε να πιάνει κουβέντα με τη Βανέσα. Και τώρα, 50 χρόνια μετά, θυμήθηκε – και αφηγήθηκε – ότι «ήταν πολύ ευγενική και τον ενθάρρυνε πολύ στην καριέρα του». «Και τότε του ζήτησε να χορέψουν. Ήταν ένα νεαρό αγόρι, και ξαφνικά βρέθηκε να χορεύει με τη Βανέσα Ρεντγκρέιβ» είπε, στο «Page Six», ένας από τους παρευρισκόμενους στη συζήτηση που είχε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ με τους φίλους του.

Μαθεύτηκε ότι, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Σπίλμπεργκ ζήτησε από την Ρεντγκρέιβ μια κόπια της πρώτης της ταινίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης