Ο Φιλανδός σκηνοθέτης ταινιών του Χόλιγουντ, Ρένι Χάρλιν, επιστρέφει στις ρίζες του για μια κωμωδία που θα αρχίσει να γυρίζει στη Φινλανδία αργότερα αυτό τον μήνα με αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Ο σκηνοθέτης, γνωστός στις ΗΠΑ για τις ταινίες δράσης του 1990, «Die Hard 2» και «Cliffhanger» τα τελευταία πέντε χρόνια γυρίζει κινηματογραφικά έργα στην Κίνα, όπου μετεγκαταστάθηκε από τη Νότια Καλιφόρνια για να συμμετάσχει στην ακμάζουσα βιομηχανία του Πεκίνου. Αλλά καθώς η πανδημία του κορωνοϊού σταμάτησε κάθε κινηματογραφική δραστηριότητα στην Κίνα το πρώτο εξάμηνο του 2020, ο Χάρλιν επέστρεψε στην πατρίδα του, τη Φινλανδία, όπου θα σκηνοθετήσει το «Class Reunion 3», το τρίτο μέρος επιτυχημένου σκανδιναβικού κωμικού franchise.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ζω στο Χόλιγουντ και το Πεκίνο τα τελευταία 35 χρόνια, γυρίζοντας 22 ταινίες. Ένιωσα ότι αυτό το καλοκαίρι ήταν η ιδανική στιγμή για να επιστρέψω στις ρίζες μου και να κινηματογραφήσω μια όμορφη κωμωδία, χωρίς εμπόδια με μια ομάδα παλιών φίλων» δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Η φινλανδική έκδοση του franchise «Class Reunion» βασίζεται στην επιτυχημένη δανέζικη ταινία «Klassefesten» της Nordisk Film. Οι δύο πρώτες φινλανδικές ταινίες ήταν μεγάλες εγχώριες επιτυχίες, με πωλήσεις πάνω από 800.000 εισιτηρίων.

Οι δανέζικες και φινλανδικές εκδοχές ακολουθούν τρεις μεσήλικες φίλους που βρίσκονται ξανά με αφορμή τις συναντήσεις παλιών συμμαθητών και άλλες περιστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας του franchise στη Φινλανδία οφείλεται στα γνωστά ονόματα της εγχώριας σόουμπιζ που υποδύονται τους τρεις φίλους: στον δημοφιλή ραδιοφωνικό παραγωγό, Jaajo Linnonmaa, τον ηθοποιό Aku Hirviniemi και τον stand-up κωμικό Sami Hedberg.

Το «Class Reunion 3» αναμένεται να είναι το πρώτο έργο μεγάλου μήκους που θα γυριστεί στη Φινλανδία, καθώς τα ποσοστά μόλυνσης από COVID-19 μειώνονται στη χώρα. Η παραγωγή καθιερώνει μια σειρά από νέα μέτρα ασφαλείας για να διατηρήσει το καστ και το συνεργείο ασφαλή. Ένας επαγγελματίας υγείας πλήρους απασχόλησης θα είναι υπεύθυνος για τις κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την ασφαλή κοινωνική απόσταση και τις διάφορες διαδικασίες υγιεινής.

Ο Ρένι Χάρλιν δήλωσε ότι σκοπεύει επίσης να χρησιμοποιήσει οπτικά εφέ για να δημιουργήσει περισσότερη φυσική απόσταση μεταξύ των πρωταγωνιστών και των βοηθητικών ηθοποιών σε διάφορες ομαδικές σκηνές.

«Μόλις πρόσφατα αρχίσαμε τις συναντήσεις πρόσωπο με πρόσωπο με τους υπεύθυνους παραγωγής και τις ακροάσεις» εξήγησε, σύμφωνα με το THR. «Χρησιμοποιούμε μάσκες και διατηρούμε ασφαλείς αποστάσεις. Είναι όλα θέμα προσαρμογής στην κατάσταση και να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Ανυπομονώ για ένα συναρπαστικό καλοκαιρινό γύρισμα στο όμορφο, καθαρό και ασφαλές περιβάλλον της πατρίδας μου» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης