Στις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ της ταινίας «The favourite» του Γιώργου Λάνθιμου, αναφέρονται δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου σήμερα, με βάση την ειδησεογραφική ανακοίνωση του γαλλικού πρακτορείου AFP.

Ορισμένες ιστοσελίδες δίνουν και τα «τρέιλερ» των σημαντικότερων ταινιών, ανάμεσά τους και αυτό της «The favourite».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εφημερίδα Le Monde σημειώνει ότι η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου είναι αυτή που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με την ταινία «Ρόμα» του Αλφόνσο Κουαρόν με 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ η καθεμία.

Σύμφωνα με τη Le Monde η διάκριση των δυο αυτών ταινιών «θα μπορούσε σίγουρα να ερμηνευτεί από την είσοδο εκατοντάδων νέων μελών στην αμερικανική Ακαδημία AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) εκ των οποίων πολλά μέλη προέρχονται από την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Απόδειξη ότι η ταινία «The Favourite», που είναι στο ίδιο επίπεδο με την «Roma», είναι η ταινία ενός Έλληνα που είναι επίσης υποψήφιος για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας», γράφει η γαλλική εφημερίδα.

«Roma» και «The Favourite» επικεφαλής στον αγώνα δρόμου για τα Όσκαρ τιτλοφορεί το περιοδικό Le Point (Λε Πουέν), δίνοντας το ειδησεογραφικό κομμάτι των υποψηφιοτήτων για Όσκαρ όλων των ταινιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Liberation, από την πλευρά της, δίνει τη λεπτομερή λίστα όλων των υποψηφιοτήτων για τις διάφορες κατηγορίες των Όσκαρ, σημειώνοντας ότι οι ταινίες «Roma» και «The Favourite» με τις 10 υποψηφιότητες ξεπέρασαν την ταινία «A star is born» με Lady Gaga, με 8 υποψηφιότητες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης