Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του κινηματογραφικού στούντιο, Emperor Motion Pictures, Άλμπερτ Λι ορίστηκε εκτελεστικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ (Hong Kong International Film Festival – HIFF).

Ο Άλμπερτ Λι διαδέχεται τον Ρότζερ Γκαρσία και αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Νοεμβρίου.
Ο Λι ήταν πρόσφατα διευθύνων σύμβουλος της Emperor Motion Pictures, κινηματογραφικού στούντιο και εταιρείας διαχείρισης ταλέντων με έδρα το Χονγκ Κονγκ και την Κίνα. Προηγουμένως εργάστηκε για πολλά χρόνια στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Golden Harvest.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Λι είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας, αναγνωρισμένος και σεβαστός τόσο στις τοπικές όσο και στις διεθνείς κινηματογραφικές κοινότητες. Είμαστε σίγουροι ότι ο Άλμπερτ θα μπορέσει να μας βοηθήσει να εδραιώσουμε και να αναδείξουμε τη θέση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Χονγκ Κονγκ ως ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ κινηματογράφου στην Ασία» δήλωσε ο Βίλφρεντ Ουόνγκ, πρόεδρος της HKIFF Society.

Ο Άλμπερτ Λι θα επιβλέπει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ, το Επενδυτικό Φόρουμ Hong Kong-Asia Film, το Θερινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το ρεπερτόριο του προγράμματος Cine Fan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Ρότζερ διηύθυνε επιτυχημένα την HKIFF Society σε μια εποχή μεγάλης αλλαγής στο κινηματογραφικό τοπίο» είπε ο κ. Ουόνγκ, σύμφωνα με το Variety.

«Οι πρωτοβουλίες του στην ανάπτυξη ακροατηρίου και κινηματογραφικών υπηρεσιών, μεταξύ άλλων, βοήθησαν να γαλουχηθεί η επόμενη γενιά κινηματογραφόφιλων και σκηνοθετών στο Χονγκ Κονγκ» δήλωσε ο Ουόνγκ για τον Ρότζερ Γκαρσία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χονγκ Κονγκ ιδρύθηκε το 1977 και είναι ένα από τα παλαιότερα στην Ασία. Η 43η έκδοσή του διοργανώνεται από τις 18 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου του 2019.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης