Ο Αφυπνιστικός Κινηματογράφος της Κίνησης ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ παρουσιάζει τη διάσημη αντιπολεμική ταινία «Hair», που προσφέρει πολύ υλικό για σκέψη και ανταλλαγή απόψεων, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 11.00, στον κινηματογράφο «Μικρόκοσμος».

Μετά την προβολή της ταινίας θα ακολουθήσει συζήτηση με συντονιστή τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και πνευματικό ακτιβιστή Γιάννη Αυγουστάτο, ο οποίος θα μιλήσει για τις ελπίδες και τις ρηξικέλευθες προτάσεις του κινήματος των χίπις καθώς και για την επικαιρότητά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γιάννης Αυγουστάτος αναφέρει πως «Αν όλα τα όνειρα και οι διεκδικήσεις μιας καλύτερης κοινωνίας φαίνεται να χάθηκαν μέσα από την παλινόρθωση της καπιταλιστικής ιδεολογίας και μάλιστα στην πιο ακραία νεοφιλελεύθερη εκδοχή της, το πνεύμα αυτής της εξέγερσης δεν έσβησε και τα κύρια αιτήματα παραμένουν διαχρονικά επίκαιρα. Αυτή η μήτρα αμφισβήτησης της κυρίαρχης υλιστικής ιδεοληψίας των πολεμοκάπηλων, αποτελεί αέναη πηγή έμπνευσης κάθε αμφισβητητικού κινήματος, από τότε. Δεν είναι, λοιπόν, τα 52 χρόνια μνήμης που ανασκαλεύουμε σήμερα, δεν είναι πολύ περισσότερο ένα “μνημόσυνο” των ανεκπλήρωτων ελπίδων της γενιάς του ’60. Το ηφαίστειο της εξέγερσης μπορεί να φαίνεται σβηστό, κάτω από τον πάγο του εγωκεντρικού καταναλωτισμού, αλλά στα έγκατά του η λάβα σιγοβράζει περιμένοντας την επόμενη έκρηξη. Τα βλαστάρια της Ευτοπίας αναμένουν την επόμενη συνειδησιακή Άνοιξη. Το να ζητάς σήμερα το Ευτοπικό σημαίνει να αγωνίζεσαι για το δικαίωμα στην εργασία, στη στέγη, στην περίθαλψη, στην παιδεία, στη συμμετοχική δημοκρατία και την ποιότητα ζωής… Είναι ίσως λιγότερο λυρικό από το “η φαντασία στην εξουσία” κι από το “θέλουμε τον κόσμο και τον θέλουμε τώρα”, δεν είναι όμως λιγότερο ανατρεπτικό».

Info

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, 11:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κινηματογράφος «Μικρόκοσμος», Λεωφόρος Συγγρού 106, Αθήνα.

Είσοδος με ελεύθερη συνδρομή

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης