Σε μια νέα συνέντευξή της, η θρυλική ηθοποιός Άντζελα Μπάσετ (Angela Bassett) μίλησε για το πώς αισθάνεται στα 63 της χρόνια και εξηγεί ότι η έκφραση «φαίνεσαι τόσο καλά για την ηλικία σου» δεν είναι τόσο όμορφο κομπλιμέντο…

«Νομίζω [ότι], όταν φροντίζουμε τον εαυτό μας, φαινόμαστε καλά για την ηλικία μας, όποια κι αν είναι αυτή …», δήλωσε η ηθοποιός του Black Panther.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο Χόλιγουντ, υπήρχε μια εποχή που οι άνθρωποι πίστευαν ότι μόλις μια ηθοποιός γίνει 40 ετών, τελείωσε», δήλωσε στο InStyle. «Αλλά όχι, τα χαρακτηριστικά που μας κάνουν αυτό που είμαστε – όπως ο αισθησιασμός, η σεξουαλικότητά, η συμπόνια και η ευφυΐα μας – αυτά δεν τελειώνουν. Γινόμαστε πιο δυνατοί, ωριμάζουμε».

Η ηθοποιός αναφέρεται και στην εξέλιξη των έγχρωμων ρόλων στον κινηματογράφο. «Πριν από 30-40 χρόνια, όταν ξεκίνησα, οι έγχρωμοι ρόλοι “έγερναν” προς την αρνητική πλευρά», λέει. Πάντα σκεφτόμουν τις εικόνες αυτές, την άποψη των άλλων για μένα και πως έπαιζα ως έγχρωμη; Υπάρχει πολυπλοκότητα σε εμάς. Έχουμε ομορφιά. Έχουμε δύναμη. Έχουμε συμπόνια και πολλά άλλα υπέροχα πράγματα. Το ότι είμαι έγχρωμη είναι ένα ταξίδι και μια συνεχής μάχη. Ήταν ισχυρό ότι έχτισα την αυτοεκτίμησή μου νωρίς, όταν ανέβαινα σε αυτές τις σκηνές και έλαβα την ανταπόκριση που ήθελα από το κοινό και τους συνομηλίκους μου».  

Συμμετέχει με τον ρόλο της Ramonda στην επερχόμενη αμερικανική ταινία υπερήρωων «Black Panther: Wakanda Forever». Ενώ δανείζει την φωνή της για τον ρόλο της Dorothea Williams στην αγαπημένη παραγωγή της Disney+ Soul – μια συγκινητική ταινία που αγγίζει τα θέματα της συμμετοχικότητας και της ιστορίας που η ηθοποιός φωτίζει με την παρουσία της συνεχώς.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης