Το ντοκιμαντέρ «Πρέσπα – Σταγόνες Υδάτινων κόσμων», σε σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Χριστάκη, προβάλλει τη φύση, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής, συνδυάζοντας αφηγήσεις κατοίκων, διαδρομές σε ιστορικά μονοπάτια και μεγαλειώδεις εικόνες χριστιανικής έκφρασης και κατάνυξης. Ακολουθώντας πάντα μία κινηματογραφική λογική, καταγράφει τη σύγχρονη ζωή, τις καινοτόμες ιδέες, τις πρωτοβουλίες των τοπικών οργανώσεων και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την παραγωγή τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών τόσο για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τις Λίμνες.

… και στην Πρεσλάβα στάθηκε, κ΄ήρθε κι από την Πρέσπα, τον τόπο το νησόχτιστο και σα ζωγραφισμένο, στη λίμνη την αξέχαστη με τα δασά λιβάδια, με τα μεγάλα τα βουνά τα λογγωμένα γύρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η  φλογέρα του βασιλιά Γ΄, Κωστής Παλαμάς

Βορειοδυτικά σύνορα. Μικρή και Μεγάλη Πρέσπα. Μία τριεθνής λιμναία περιοχή μοιρασμένη ανάμεσα στην Ελλάδα, την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία. Ένας τόπος που μοιάζει με ψηφιδωτό. Με ιστορία από την αρχαιότητα και το Βυζάντιο μέχρι τον μακεδονικό αγώνα, τους βαλκανικούς  πολέμους, τον 1ο και τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο και λίγο αργότερα τον σπαρακτικό εμφύλιο. Με έντονη την παρουσία του Θεού, με εκκλησίες, με ασκηταριά, με εικόνες να γίνονται ένα με τους βράχους. Μία εύφορη γη που φιλοξενεί εκατοντάδες είδη πουλιών, πλούσια βλάστηση, χιλιάδες είδη φυτών κι ένας κόσμος, δραστήριος, ζωντανός και αισιόδοξος που ψάχνει και δημιουργεί το αύριο μέρα με τη μέρα. Ένα μοναδικό οικοσύστημα με παγκόσμια αναγνώριση. Προστατευόμενο από ελληνικές και διεθνείς οργανώσεις με διεθνείς, διακρατικές συνθήκες. Και τέλος, ένα τοπίο ιδιαίτερου κάλλους που φέρνει αντιμέτωπο το υδάτινο στοιχείο με τους ορεινούς όγκους που το περιβάλλουν. Όπου κι αν κοιτάξεις πράσινο και μπλε και άσπρο και καφέ και κόκκινο. Φύση και χώρα και νερό παίζουν ένα παιχνίδι χρωμάτων που συνεχίζεται αδιάκοπα όλες τις εποχές του χρόνου.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Αυτές ήταν πληροφορίες, μετά ήρθε η επίσκεψη και μαζί της και η γνώση, η προσωπική επαφή και η εμπειρία. Και εκεί κάπου γεννήθηκε η ιδέα για τη δημιουργία ενός οδοιπορικού στη χώρα της Πρέσπας.

Το ντοκιμαντέρ για λόγους οπτικής ποιότητας και συνδυασμένων χρήσεων, παράγεται με την τεχνική 4Κ και φιλοδοξεί να προβληθεί σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και σε τηλεοπτικά κανάλια στην Ευρώπη.

Η Παραγωγή είναι της Fimi Culture με έδρα τη Φραγκφούρτη, Γερμανία.

Η Παραγωγή είναι της Fimi Culture με έδρα τη Φραγκφούρτη, Γερμανία.

Ταυτότητα Ντοκιμαντέρ:

Επιμέλεια  κειμένου: Δημήτρης Καρασάββας, Ανδρονίκη Χριστάκη
Σκηνοθεσία : Ανδρονίκη Χριστάκη
Αφήγηση :  Στέλλα  Φυρογένη
Διεύθυνση Φωτογραφίας : Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Μοντάζ : Δημήτρης Κωνσταντίνου-Hautecoeur, Ανδρονίκη Χριστάκη
Μουσική επιμέλεια : Ανδρονίκη Χριστάκη
Εταιρία Παραγωγής : Fimi Culture

Διάρκεια: 52 λεπτά

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης