Νέο ντοκιμαντέρ για τον μουσικοσυνθέτη, μουσικό και κινηματογραφικό παραγωγό Κουίνσι Τζόουνς σε σκηνοθεσία του Άλαν Χικς και της κόρης του μουσικού, Ρασίντα Τζόουνς ετοιμάζει το Netflix.
Εκπρόσωποι του συνδρομητικού δικτύου ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι το ντοκιμαντέρ, με τίτλο «Quincy» θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου.
Το «Quincy» θα εξερευνήσει τη ζωή και την καριέρα του Κουίνσι Τζόουνς μέσα από ένα συνδυασμό σύγχρονου και αρχειακού υλικού, φωτίζοντας τη μουσική του εξέλιξη, καθώς ξεκίνησε ως τρομπετίστας, στη συνέχεια έγινε μαέστρος ορχήστρας, συνθέτης και ενορχηστρωτής.
«Είναι σπάνιο κάποιος που έχει ζήσει τόσα πολλά, όσα ο πατέρας μου, να εξακολουθεί να ενδιαφέρεται να εξελίσσεται και να γνωρίσει την επόμενη γενιά” δήλωσε η Ρασίντα Τζόουνς. «Είναι ένας άνθρωπος δράσης και επιτευγμάτων, αλλά ήμασταν τόσο τυχεροί που περνούσαμε μαζί του πραγματικό χρόνο και του επιτρέψαμε να προβληματιστεί για τη ζωή. Αισθάνομαι τιμή που μπορώ να το μοιραστώ αυτό με το κοινό σε όλο τον κόσμο» σημείωσε, σύμφωνα με το Page Six.
Η ταινία θα εξετάζει τις σχέσεις του με συναδέλφους του μουσικούς και εκπροσώπους της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας, των οποίων ήταν μέντορας, τους Λέζλι Γκορ, Μάικλ Τζάκσον, Όπρα Γουίνφρεϊ και Γουίλ Σμιθ.
Εκτός από το έργο του στη μουσική, το ντοκιμαντέρ θα καταγράψει και τη συμμετοχή του σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως στο «The Purple Color» του οποίου ήταν παραγωγός και την τηλεοπτική σειρά «Roots» για την οποία συνέθεσε μουσική.

«Μας δίνεται μία σπάνια ευκαιρία να μπορούμε να παρουσιάσουμε την σημαντική ιστορία ενός ανθρώπου που έχει εδώ και πάνω από επτά δεκαετίες, όχι μόνο επηρεάσει, αλλά αλλάξει την πορεία του πολιτισμού» δήλωσε η Λίζα Νισίμουρα, υπεύθυνη των πρωτότυπων ντοκιμαντέρ του Netflix. «Συνδυάζοντας το δημιουργικό χάρισμα που του δόθηκε από τον Θεό με ένα σχεδόν μανιακό εργασιακό ήθος, ο Κουίνσι Τζόουνς έχει κάνει ακριβώς αυτό, οδήγησε κάθε έκφραση των τεχνών στην πλήρη δυναμική τους, με αποτέλεσμα τα πάντα, από το Thriller έως το Purple Color» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης