Σειρά νέων πρότζεκτ στο Netflix αποκάλυψε η Higher Ground Productions, η εταιρεία παραγωγών του Μπαράκ και της Μισέλ Ομπάμα. Παράλληλα, ανακοίνωσε επισήμως ότι ετοιμάζει την ταινία «Exit West» με πρωταγωνιστή τον Βρετανό ηθοποιό Riz Ahmed, η οποία βασίζεται στο επαινεμένο μυθιστόρημα του Βρετανο-πακιστανού συγγραφέα Mohsin Hamid.

«Δημιουργήσαμε τη Higher Ground για να αφηγηθούμε σπουδαίες ιστορίες. Αυτή η ομάδα πρότζεκτ χτίζει πάνω σε αυτόν τον στόχο και στην απίστευτη διαδρομή που χάραξαν ταινίες όπως οι “Crip Camp”, “Becoming” και η βραβευμένη με Όσκαρ “American Factory”» υπογράμμισαν, σε ανακοίνωση, οι Ομπάμα. «Από επιστημονική φαντασία μέχρι την ομορφιά του φυσικού κόσμου μας και μέχρι τις σχέσεις που μας προσδιορίζουν, η Higher Ground εξακολουθεί να προσπαθεί για καινούργιες προοπτικές, πειστικούς χαρακτήρες και μια γενναία δόση έμπνευσης. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο υπερήφανοι που θα συνεργαστούμε με τους λαμπρούς καλλιτέχνες που είναι πίσω από κάθε μια από αυτές τις ιστορίες. Καθένας τους έχει να πει κάτι σημαντικό» τόνισαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πρότζεκτ τα οποία ανακοινώθηκαν βρίσκονται σε διάφορα στάδια εξέλιξης και, μαζί με την ταινία «Exit West», θα ολοκληρωθούν εντός των επομένων ετών: η εφηβική σειρά «Firekeeper’s Daughter» βασίζεται στο αναμενόμενο μυθιστόρημα με το οποίο κάνει το ντεμπούτο της η Angeline Boulley (επικεντρώνεται σε ένα 18χρονο κορίτσι της φυλής των Ινδιάνων Ojibwe, η οποία με πολλές επιφυλάξεις δρα μυστικά κατά τη διάρκεια αστυνομικής έρευνας στον καταυλισμό της. Η σειρά «Great National Parks» είναι σειρά φυσικής ιστορίας που αναδεικνύει κάποια από τα πιο εντυπωσιακά πάρκα και τοποθεσίες άγριας φύσης σε όλον τον κόσμο (συμπαραγωγή της Higher Ground με τη Wild Space Productions και τον βετεράνο του “Blue Planet II”, James Honeyborne). Η «Satellite» είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας από την εταιρεία κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών T Street των Rian Johnson και Ram Bergman.

Η «Tenzing» είναι ταινία βασισμένη στη ζωή του Tezning Norgay, ο οποίος μαζί με τον Σερ Έντμουντ Χίλαρι ήταν ο πρώτος που έφτασε στην κορυφή του Έβερεστ (σκηνοθέτης θα είναι η γνωστή από το ντοκιμαντέρ «Sherpa» Jennifer Peedom και το σενάριο έγραψε ο Luke Davies, βασισμένος στο βιβλίο «Tenzing: Hero of Everest» του Ed Douglas). Τέλος, η ταινία «The Young Wife» της σεναριογράφου-σκηνοθέτιδας Tayarisha Poe παρακολουθεί την 29χρονη Celestina τη μέρα του πρώτου γάμου της – ή, όπως σημειώνει ο The Hollywood Reporter, όχι ακριβώς γάμου, αλλά ενός πάρτι στο οποίο αισθάνεται τελείως εκτός τόπου και χρόνου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης