Η Μίρα Σορβίνο δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς την κόρη του Γούντι Άλεν, την Ντίλαν Φάροου, για να της εκφράσει την λύπη της που συνεργάστηκε με τον πατέρα της στην κωμωδία του 1995 «Ακαταμάχητη Αφροδίτη».

Η Ντίλαν Φάροου, την οποία είχε υιοθετήσει ο Αμερικανός σκηνοθέτης και ηθοποιός όταν ήταν παντρεμένος με τη Μία Φάροου, τον έχει κατηγορήσει δημοσίως ότι την κακοποίησε σεξουαλικά στη σοφίτα του σπιτιού τους σε ηλικία 7 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μίρα Σορβίνο, η οποία βραβεύτηκε με Όσκαρ για τον ρόλο της πόρνης στην ταινία, δήλωσε ότι «λυπάται πολύ» που είχε αποδεχτεί τον ρόλο στην ταινία και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται ποτέ να συνεργαστεί μαζί του στο μέλλον.

«Δεν μπορώ καν να φανταστώ πως πρέπει να ένιωσες, όλα αυτά τα χρόνια, βλέποντας κάποιον που σε πλήγωσε ως παιδί, ένα ευάλωτο μικρό παιδί υπό την φροντίδα του, να επιδοκιμάζεται ξανά και ξανά, από αναμέτρητους στο Χόλιγουντ μεταξύ των οποίων και εγώ που τον αποθέωναν και αδιαφορούσαν για σένα», αναφέρει η Σορβίνο στην επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην Huffington Post.

«Ως μητέρα και ως γυναίκα, μου ραγίζει την καρδιά. Λυπάμαι τόσο, μα τόσο πολύ!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον περασμένο χρόνο η Σορβίνο ήταν μια από τις πολλές προσωπικότητες του Χόλιγουντ, που μίλησαν στον Ρόναν Φάροου για τις εμπειρίες της με τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

«Του είπα ότι θέλω να μάθω περισσότερα για εσένα και την κατάστασή σου. Με παρέπεμψε σε λεπτομέρειες της υπόθεσης που δημοσιοποιήθηκαν και που δυστυχώς ποτέ δεν γνώριζα, γεγονός που με έκανε να αισθάνομαι ότι τα στοιχεία υποστήριζαν σθεναρά την ιστορία σου. Ότι έλεγες από την αρχή την αλήθεια», συνεχίζει η Σορβίνο στην επιστολή της προς την υιοθετημένη κόρη του Άλεν.

Τον Δεκέμβριο η Ντίλαν Φάροου δημοσίευσε άρθρο στην εφημερίδα Los Angeles Times, όπου εξέφραζε την απογοήτευσή της για την υποκρισία που χαρακτηρίζει μια βιομηχανία, η οποία αναγνωρίζει τώρα τα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά που αρνείται να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς της εις βάρος του Άλεν.

«Είναι δύσκολο να αρνηθείς την αλήθεια, αλλά εύκολο να την αγνοήσεις. Μου ραγίζει την καρδιά όταν γυναίκες και άνδρες που θαυμάζω συνεργάζονται με τον Άλεν και στη συνέχεια αρνούνται να απαντήσουν σε σχετικές ερωτήσεις».

Απαντώντας στην επιστολή της Σορβίνο η Φάροου δήλωσε μέσω Twitter «συγκλονισμένη» με την «όμορφη» επιστολή.

Η Σορβίνο έρχεται να προστεθεί στη λίστα που περιλαμβάνει αρκετές ηθοποιούς, οι οποίες συνεργάστηκαν με τον Άλεν, και μοιράστηκαν παρόμοια αισθήματα. Τον περασμένο χρόνο η Έλεν Πέιτζ, σε ανάρτησή της στο Facebook, εξέφρασε απογοήτευση ενώ την περασμένη εβδομάδα οι ηθοποιοί Ντέιβιντ Κρούμχολτζ και Γκρέτα Γκέργουικ επίσης δήλωσαν ότι αισθάνονται ενοχές γιατί συμμετείχαν σε ταινίες του Άλεν.

«Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου και καταλήγω στο εξής: αν γνώριζα τότε αυτό που γνωρίζω σήμερα, δεν θα συμμετείχα στην ταινία», είπε η Γκέργουικ σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διοργανώθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας New York Times.

«Δεν συνεργάστηκα ξανά μαζί του και δεν θα το κάνω ξανά».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης