Συγκινημένη από τη βράβευσή της με τη Χρυσή Άρκτο για το σύνολο της προσφοράς της στην τέχνη δήλωσε σήμερα η Βρετανίδα ηθοποιός Σαρλότ Ράμπλινγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου.

Η 73χρονη ηθοποιός, που ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο, έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες, μεταξύ των οποίων και στον «Θυρωρό της Νύχτας» της Λιλιάνα Καβάνι (1974) όπου υποδυόταν μια διασωθείσα από στρατόπεδο συγκέντρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων, η Ράμπλινγκ έχει εμφανιστεί στο «Τζόρτζι Γκερλ» (1966) με τη Λιν Ρεντγκρέιβ, τις «Ζωντανές Αναμνήσεις» του Γούντι Άλεν (1980) και σε πολλές ταινίες του Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν την τελευταία 20ετία.

Το 2015 κέρδισε την Αργυρή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου για την ερμηνεία της στο ρομαντικό δράμα «45 χρόνια» του Άντριου Χέιγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χαίρομαι πολύ που θα πάρω την Άρκτο γιατί έχω ήδη μια αργυρή και τις προάλλες κάποιος με ρώτησε: “Πού είναι η χρυσή;”. Κι εγώ απάντησα: Λοιπόν, θα επιστρέψω σύντομα μ’ αυτήν», είπε η Ράμπλινγκ.«Είναι θαυμάσιο, ιδίως επειδή (η βράβευση) γίνεται από τον Ντίτερ Κόσλικ, τον οποίο θαυμάζω απεριόριστα και έχω συνεργαστεί πολύ μαζί τους και για αυτό είναι πολύ συγκινητικό», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της Μπερλινάλε Ντίτερ Κόσλικ έχει χαρακτηρίσει τη Ράμπλινγκ «σύμβολο του αντισυμβατικού και συναρπαστικού κινηματογράφου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης