«Καζανόβα, η Τελευταία Αγάπη» του Μπενουά Ζακό

Ο Βενσάν Λιντόν ενσαρκώνει τον θρυλικό εραστή Τζιάκομο Καζανόβα. Από το Παρίσι του 18ου αιώνα, ο διάσημος για το πάθος του Καζανόβα, εξορίζεται στο Παρίσι χωρίς να γνωρίζει τίποτα και κανέναν. Εκεί ερωτεύεται κεραυνοβόλα μια νεαρή πόρνη, σε σημείο που να αγνοήσει τα πάντα για να την κάνει δική του. Εκείνη όμως τον αποφεύγει και τον προκαλεί να σταματήσει να την ποθεί, εάν θέλει να την κάνει δική του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Dernier Amour

Δραματική 2019

Διάρκεια: 98′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπενουά Ζακό με τους: Βενσάν Λιντόν, Στέισι Μάρτιν, Βαλέρια Γκολίνο.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«X-Men: Ο Μαύρος Φοίνικας» – Η οικογένεια των μεταλλαγμένων αντιμετωπίζει τον πιο ολέθριο εχθρό

Αυτή είναι η ιστορία της αγαπημένης ηρωίδας των X-MEN, Τζιν Γκρέι, καθώς εξελίσσεται στον εμβληματικό Μαύρο Φοίνικα. Κατά τη διάρκεια μιας επικίνδυνης αποστολής διάσωσης στο διάστημα, η Τζιν βάλλεται από μια κοσμική δύναμη που τη μεταμορφώνει στην πιο ισχυρή μεταλλαγμένη που έχει υπάρξει ποτέ. Παλεύοντας με την ασταθή και αυξανόμενη δύναμή της αλλά και τους προσωπικούς της δαίμονες, η Τζιν βγαίνει εκτός ελέγχου και φέρνει στο χείλος της διάλυσης την οικογένεια των X-MEN αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Αυτή είναι η πιο έντονη και συναισθηματική ταινία X-MEN που έγινε ποτέ. Είναι η κορύφωση των 20 χρόνων ταινιών X-MEN, με την οικογένεια των μεταλλαγμένων που γνωρίζουμε και αγαπάμε να πρέπει να αντιμετωπίσει τον πιο ολέθριο εχθρό μέχρι τώρα – έναν από αυτούς.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ

Ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, Μάικλ Φασμπέντερ, Τζένιφερ Λόρενς, Νίκολας Χουλτ, Σόφι Τέρνερ, Τάι Σέρινταν, Αλεξάντρα Σιπ, Κόντι Σμιτ-ΜακΦι, Έβαν Πίτερς, Τζέσικα Τσαστέιν.

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος ταινίας: Sci-Fi

Δείτε το τρέιλερ:

«Αγκάθα, η Εξιχνίαση ενός Φόνου» του Τέρι Λόουν

Το 1926 η Αγκάθα Κρίστι αναλαμβάνει την εξιχνίαση ενός άλυτου εγκλήματος. Με την προσωπική της ζωή στην χειρότερη φάση, και το συγγραφικό της έργο σε παύση, η νεαρή Αγκάθα Κρίστι εμπλέκεται σε ένα μυστηριώδες άλυτο έγκλημα. Μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή σε ένα τρένο και η έρευνα για τον δολοφόνο αποβαίνει άκαρπη. Η νονά της, απελπισμένη απευθύνεται στη Αγκάθα με την ελπίδα να πετύχει αυτό που η αστυνομία δεν κατάφερε και να βρει τον δολοφόνο. Η νεαρή συγγραφέας προσπαθεί να λύσει το μυστήριο βασισμένη στις γνώσεις της από τα μυθιστορήματα, σύντομα όμως καταλαβαίνει ότι ο δολοφόνος είναι πολύ πιο κυνικός και επικίνδυνος από οποιοδήποτε φανταστικό της ήρωα.

Σκηνοθεσία: Τέρι Λόουν

Πρωταγωνιστούν: Dean Andrews, Ruth Bradley, Bebe Cave.

Διάρκεια: 92 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Κομπίνα» με τις Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον

Στην ξεκαρδιστική νέα κωμωδία «Η Κομπίνα» (The Hustle), η Αν Χάθαγουεϊ και η Ρέμπελ Γουίλσον θα βάλουν τα γυαλιά στους… απατεώνες άντρες και με τις σχεδόν καλλιτεχνικές τους ικανότητες στην τέλεια κομπίνα θα τους δείξουν ποιος είναι το αφεντικό στην απάτη!

The Hustle

Σκηνοθεσία: Κρις Άντισον

Ηθοποιοί: Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον, Άλεξ Σαρπ

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

«Ένα Αγγελικό Πρόσωπο» με τη Μαριόν Κοτιγιάρ

Γαλλικό δράμα με τη Μαριόν Κοτιγιάρ, η οποία είναι η σύγχρονη γυναίκα που προσπαθεί να ανταποκριθεί στους κοινωνικούς της ρόλους, χάνοντας τον εαυτό της και πληγώνοντας τους άλλους. Η κραιπάλη και οι ξέφρενες νύχτες είναι οι αγαπημένες δραστηριότητες της Γαλλίδας σταρ, η οποία ενσαρκώνει μια μητέρα που βάζει την κόρη της σε δεύτερη μοίρα, λόγω ενός άντρα τον οποίο γνώρισε πριν από μερικές ώρες. Από τότε ξεκινάει για τη μικρή μια τρομερή περιπέτεια, καθώς είναι αναγκαίο να συγκρουστεί με τον κόσμο των ενηλίκων και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της μητέρας της. Ένας άγνωστος άντρας που θα συναντήσει θα παίξει καθοριστικό ρόλο ώστε να επανενωθεί μαζί της και να αποκτήσει έτσι μια τελευταία ευκαιρία για κανονική ζωή.
Σκηνοθεσία: Βανέσα Φιλό

Πρωταγωνιστούν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Αϊλίν Αξοϊ-Ετέξ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Border» – Ένα θρίλερ φαντασίας του Αλί Αμπάσι

Θρίλερ φαντασίας, με βραβείο καλύτερης ταινίας στο Ένα Κάποιο Βλέμμα των Κανών και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Η 40χρονη Τίνα είναι διαφορετική. Πρόσωπο με χοντροκομμένα χαρακτηριστικά, προγναθισμό, εξεζητημένα μεγάλη μύτη, έντονο άγριο βλέμμα, χτισμένο, άκαμπτο σώμα. Η Τίνα είναι διαφορετική. Μπορεί και «οσμίζεται» την παραβατικότητα – μυρίζει το φόβο, την ενοχή, την αμαρτία στους ανθρώπους. Για αυτό και η δουλειά της είναι στον έλεγχο του τοπικού αεροδρομίου, στα σύνορα («Border»), για να τσεκάρει όσους μπαίνουν στη χώρα και κάτι κρύβουν. Μπορεί οι άνθρωποι να τη φοβούνται, να τη λυπούνται, να την κοροϊδεύουν. Μπορεί η κοινωνία να την έχει εξοστρακίσει στην καλύβα της στο δάσος, όπου μένει με έναν τυχοδιώκτη εκτροφέα σκύλων που την εκμεταλλεύεται για να έχει δωρεάν στέγη, αλλά όλοι έχουν μάθει να εμπιστεύονται το χάρισμά της: όταν η μύτη της Τίνα συλλάβει κάτι ύποπτο, η αστυνομία κάνει συλλήψεις.

Σκηνοθεσία: Αλί Αμπάσι

Πρωταγωνιστούν: Εύα Μέλαντερ, Ίρο Μιλόνοφ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ποιος Σκότωσε τη Λαίδη Γουίνσλεϊ;» του Χινέρ Σαλίμ

Κωμωδία μυστηρίου με φόντο την Κωνσταντινούπολη. Η Λαίδη Γουίνσλεϊ, μία Αμερικανίδα συγγραφέας, δολοφονείται στα Πριγκηπόνησα. Ο δημοφιλής επιθεωρητής Φεργκάν καταφθάνει από την Κωνσταντινούπολη για να διαλευκάνει την υπόθεση, θα βρεθεί όμως παγιδευμένος μέσα σε ένα λαβύρινθο από εθνικά και τοπικά μυστικά, ταμπού και ψέματα.
Lady Winsley
Αστυνομική 2019

Διάρκεια: 90′

Τουρκογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Χινέρ Σαλίμ με τους: Μεχμέτ Κουρτουλούς, Εζγκί Μολά, Εργκούν Κουγιουτσού.

Δείτε το βίντεο:

 

Η ταινία «Αντίο Φίλε» με τους Αλέν Ντελόν και Τσαρλς Μπρόνσον σε επανέκδοση

Αμέσως μετά τον Πόλεμο της Αλγερίας, δύο λεγεωνάριοι εγκαθίστανται στη Μασσαλία, για να ξεκινήσουν από την αρχή τις ζωές τους. Όταν ο ένας αποπειραθεί να διαρρήξει το χρηματοκιβώτιο εταιρείας με την οποία δήθεν συνεργάζεται, την ύστατη στιγμή θα βρει απέναντί του τον πρώην συμμαχητή, να προσπαθεί επίσης να το κλέψει. Κλειδωμένοι στο υπόγειο ανοίγουν συνειδητοποιούν ότι τους έχουν εξαπατήσει και τους έχουν στήσει ενέδρα.

Adieu l’ ami

Περιπέτεια

powered by Rubicon Project

Γαλλική ταινία 1968, σκηνοθεσία Ζαν Ερμάν με τους: Αλέν Ντελόν, Τσαρλς Μπρόνσον, Όλγα Ζορζ Πικό, Μπριζίτ Φοσέ, Μπερνάρ Φρεσόν.

Δείτε το βίντεο:

 

«Destiny» του Φριτς Λανγκ

Βωβό αριστούργημα του Φριτς Λανγκ. Η ταινία που εμπνέεται από ένα ινδικό παραμύθι, σκιαγραφεί τις τραγικές ιστορίες τριών ειδυλλίων στη Μέση Ανατολή, τη Βενετία και την Κινεζική Αυτοκρατορία.

Η ταινία ακολουθεί μια γυναίκα που προσπαθεί να επανενωθεί με τον νεκρό εραστή της. Ακολουθούν επίσης τρία άλλα τραγικά ειδύλλια, που βρίσκονται σε μια πόλη της Μέσης Ανατολής, στη Βενετία της Ιταλίας και στην κινεζική αυτοκρατορία. Η ιστορία είναι εμπνευσμένη από το ινδικό folktale του Savitri.

Η σκηνοθεσία ανήκει στον Φριτς Λανγκ, ενώ το σενάριο ανήκει στον Λανγκ και την Τέα φον Χάρμπου.

Παραγωγή: Γερμανία, 1921

Διάρκεια: 104′,

Βωβό

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης