«Κλέφτες Καταστημάτων» του Χιροκάζου Κορεέντα

Ένα ζευγάρι που ζει με επιδόματα και μικροκλοπές από μαγαζιά αποφασίζει να υιοθετήσει ένα μικρό κορίτσι, κάνοντάς το μέλος μιας οικογένειας γεμάτης αντιφατικά μα βαθιά ανθρώπινα συναισθήματα. Χωρίς αυξημένη σοβαροφάνεια και χωρίς να προδώσει το γαλήνιο, ζεστό κινηματογραφικό του ύφος, ο Ιάπωνας δημιουργός Χιροκάζου Κορεέντα καταφέρνει να κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα, εστιάζοντας για ακόμη μία φορά στους αόρατους απόκληρους του ιαπωνικού θαύματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Manbiki Kazoku / Shoplifters

Διάρκεια: 121′

Γιαπωνέζικη δραματική ταινία 2018, σκηνοθεσία Χιροκάζου Κορεέντα με τους: Λίλι Φράνκι, Σακούρα Άντο, Μίγιου Σασάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Κόσμος σου Ανήκει» του Ρομέν Γαβράς με τους Βενσάν Κασέλ, Ιζαμπέλ Αντζανί, Καρίμ Λεκλού

Ο Φρανσουά είναι ένας μικροκακοποιός που ονειρεύεται να γίνει νόμιμος επιχειρηματίας. Όταν όμως ανακαλύπτει πως η μητέρα του έχασε όλες τις οικονομίες του στον τζόγο, δέχεται να αναλάβει μια τελευταία δουλειά στην Ισπανία. Στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του ο Ρομέν Γαβράς δανείζεται τον τίτλο από το μότο του «Σημαδεμένου» και παραδίδει ένα κωμικό heist movie που μοιράζεται ισότιμα ανάμεσα στην ταραντινική σχολή και στο προσωπικό του καλλιτεχνικό στίγμα.

Le Monde Est à Toi

Γαλλική περιπέτεια 2018, σκηνοθεσία Ρομέν Γαβράς με τους: Βενσάν Κασέλ, Ιζαμπέλ Αντζανί, Καρίμ Λεκλού.

Δείτε το τρέιλερ:

«Το Πάρκο του Τρόμου» του Γκρέγκορι Πλότκιν

Η Νάταλι είναι φοιτήτρια και επισκέπτεται την παιδική της φίλη Μπρουκ και τη συγκάτοικο της Τέιλορ. Αν ήταν μια οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου τα κορίτσια θα περνούσαν τον χρόνο τους ανάμεσα σε συναυλίες και bar, είναι όμως Halloween, που σημαίνει ότι όλοι θα πάνε στο «Πάρκο του Τρόμου», ένα περιοδεύον Luna Park με τρενάκια του Τρόμου, και ένα σωρό άλλες τρομακτικές δραστηριότητες.
Κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμος επισκέπτεται το πάρκο για να ζήσει καλά σκηνοθετημένες τρομακτικές εμπειρίες που ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Όμως ανάμεσα στο ενθουσιώδες κοινό υπάρχει ένας επισκέπτης που έχει έρθει στο πάρκο όχι για να διασκεδάσει αλλά για να κυνηγήσει. Ενώ ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν μια ακόμα ατραξιόν του Πάρκου κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι στην πραγματικότητα έχουν μπροστά τους έναν εφιάλτη.

Hell Fest

Διάρκεια: 89 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκρέγκορι Πλότκιν με τους: Μπεξ Τέιλορ – Κλάους, Ρέιν Έντουαρντς, Έιμι Φορσάιθ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Kursk. Η Τελευταία Αποστολή» του Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Κόλιν Φερθ, Ματίας Σένερτς

Η αληθινή ιστορία του Kursk έρχεται διά χειρός Τόμας Βίντερμπεργκ, με τους Κόλιν Φερθ, Ματίας Σένερτς και Λέα Σεϊντού.

Τον Αύγουστο του 2000 η απλή ναυτική άσκηση του ρωσικού πυρηνικού υποβρυχίου K-141 Kursk πήρε τραγική τροπή καθώς κατέληξε να βυθιστεί έπειτα από τους λανθασμένους χειρισμούς της ρωσικής κυβέρνησης, η οποία καθυστέρησε να δεχθεί τις βοήθειες των ξένων κυβερνήσεων.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ

Ηθοποιοί: Κόλιν Φερθ, Ματίας Σένερτς, Λέα Σεϊντού, Μαξ Φον Σίντοφ.

Δείτε το τρέιλερ:

Mortal Engines του Κρίστιαν Ρίβερς

Πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν οι πόλεις κινούνταν πάνω σε τροχούς; Πώς θα είχε διαμορφωθεί ο πλανήτης, αν οι μεγάλες πόλεις διαρκώς ταξίδευαν και προσπαθούσαν να καταβροχθίσουν η μια την άλλη; Αυτός ο δυστοπικός και αφιλόξενος κόσμος κυριαρχεί στην ταινία. Με τη δράση τοποθετημένη χρονολογικά 1.700 χρόνια μετά την εποχή μας, ο κόσμος έχει πια καταστραφεί οικολογικά και τεχνολογικά, εξαιτίας του λεγόμενου «Εξηντάλεπτου Πολέμου», στον οποίο χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικά όπλα και βιολογικές βόμβες που αφάνισαν ολόκληρες χώρες.

Σε αυτόν τον οικολογικά και τεχνολογικά κατεστραμμένο κόσμο, όπου οι επιζήσαντες ζουν σε κινούμενες πόλεις-γιγάντιες μηχανές, μια νεαρή κοπέλα που ζητά εκδίκηση, ένας μαθητευόμενος ιστορικός και μια επικηρυγμένη από τις αρχές θα ηγηθούν μιας επανάστασης ενάντια στην αυταρχική εξουσία του πολεμοχαρούς Λονδίνου.

Aμερικανική ταινία φαντασίας 2018 , σκηνοθεσία Κρίστιαν Ρίβερς με τους: Χιούγκο Γουίβινγκ, Χέρα Χίλμαρ, Ρόμπερτ Σίαν.

Δείτε το τρέιλερ:


Προσευχήσου Πριν Πεθάνεις

Βασισμένη στο ομώνυμο best seller, η ταινία αφηγείται την απίστευτη αληθινή ιστορία του Βρετανού Μπίλι Μουρ, ενός νεαρού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης. Αρνούμενος να πεθάνει στη φυλακή, ο Μπίλι θα αρχίσει να εκπαιδεύεται στη φονική πολεμική τέχνη Μουάι Τάι, μια διαδικασία που θα τον κάνει να ανακαλύψει την έννοια της φιλίας, σε ένα απίστευτο ταξίδι προς τη λύτρωση.

A Prayer Before Dawn

Σκηνοθεσία: Ζαν-Στεφάν Σοβέρ

Ηθοποιοί: Τζο Κόουλ, Μπίλι Μουρ, Βιθάγια Πάνσρινγκαρμ.

Διάρκεια: 117 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Υποψήφιος» με τον Χιου Τζάκμαν

Ο υποψήφιος για όσκαρ Hugh Jackman πρωταγωνιστεί στη συναρπαστική ταινία για την αληθινή ιστορία του Αμερικανού, χαρισματικού πολιτικού, Gary Hart σε σκηνοθεσία του Jason Reitman με τίτλο The Front Runner. Η ταινία παρακολουθεί την άνοδο και την πτώση του χαρισματικού Γερουσιαστή Hart, που το 1988 είχε κερδίσει τις εντυπώσεις ανάμεσα στους νεαρούς ψηφοφόρους και είχε θεωρηθεί ο αδιαμφισβήτητος υποψήφιος των Δημοκρατικών,όταν η καμπάνια του πέρασε σε δεύτερη μοίρα εξαιτίας της αποκάλυψης ότι είχε εξωσυζυγική σχέση. Καθώς ο κίτρινος τύπος άρχισε να αλλοιώνει την πολιτική δημοσιογραφία για πρώτη φορά, ο Γερουσιαστής Hart υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα. Τα γεγονότα εκείνης της περιόδου άφησαν το σημάδι τους στην αμερικανική και διεθνή πολιτική σκηνή.

The Front Runner

Σκηνοθεσία: Μπάρρυ Τζένκινς

Ηθοποιοί: Χιου Τζάκμαν, Βέρα Φαρμίγκα, Τζ. Κ. Σίμονς, Μόλι Εφραίμ, Κρίς Κόυ, Άλφρεντ Μολίνα.

Διάρκεια: 113 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική / Βιογραφική

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Γκριντς (Μεταγλ.)

Η ταινία «Ο Γκριντς» αφηγείται την ιστορία ενός κυνικού γκρινιάρη που θέλει να κλέψει τα Χριστούγεννα και να τα εξαφανίσει μια για πάντα. Όμως η καρδιά του θα γλυκάνει εξαιτίας του γενναιόδωρου πνεύματος ενός μικρού κοριτσιού. Αστεία, ενθουσιώδης και άκρως ψυχαγωγική, η ιστορία του Γκριντς μιλάει όπως καμία άλλη για την ουσία των Χριστουγέννων, για την αγάπη των γιορτινών ημερών και για τη δύναμη της αισιοδοξίας. Ο Γιώργος Καπουτζίδης μεταμορφώνεται σε πράσινο, τριχωτό, κακόκεφο γκρινιάρη καθώς δανείζει τη φωνή του στη νέα animated ενσάρκωση του μισητή των Χριστουγέννων, Γκριντς.

Σκηνοθεσία: Σκοτ Μοσιέ, Γιάροου Τσένι

Ηθοποιοί (φωνές): Γιώργος Καπουτζίδης, Έφη Παπαθεοδώρου.

Διάρκεια: 86 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

Το Βλέμμα του Όρσον Γουέλς

Η ζωή και το έργο του δημιουργού του «Πολίτη Κέιν» φωτίζονται από τη δημοσιοποίηση μιας σειράς σκίτσων και ζωγραφικών έργων του. Ο Ιρλανδός κινηματογραφιστής Μαρκ Κάζινς παρουσιάζει μια εικονογράφηση της ζωής του κορυφαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, αφηγούμενος την ιστορία του από την αρχή μέσα από τα σχέδια, τα σκίτσα και τα ζωγραφικά του έργα.

The Eyes of Orson Welles

Ντοκιμαντέρ 2018

Διάρκεια: 115′

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Μαρκ Κάζενς.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης