Ο εφιάλτης των παιδικών μας χρόνων επιστρέφει: «Το Αυτό Κεφάλαιο 2»

Το κακό κάνει εκ νέου την εμφάνισή του στο Ντέρι, καθώς ο σκηνοθέτης Άντι Μουσκιέτι αποφασίζει να επανενώσει τα μέλη του Losers Club (Λέσχη των Αποτυχημένων) – ενήλικες πλέον – στην ταινία «Το Αυτό Κεφάλαιο 2».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Αυτό Κεφάλαιο 2 είναι το σίκουελ της ταινίας «IT» που έσπασε τα ταμία παγκοσμίως, σημειώνοντας εισπράξεις που ξεπέρασαν τα 700 εκατομμύρια δολάρια. Το ΙΤ κατάφερε να επαναπροσδιορίσει και να υπερβεί τις κλασικές ταινίες θρίλερ, και έγινε το απόλυτο πολιτιστικό zeitgeist, καθώς και η ταινία τρόμου με τις καλύτερες επιδόσεις στα χρονικά. Κάθε 27 χρόνια το κακό επισκέπτεται την πόλη του Ντέρι, που ανήκει στην πολιτεία Μέιν. Οπότε, στην ταινία Το Αυτό Κεφάλαιο 2, τρεις δεκαετίες μετά, οι δρόμοι των κεντρικών χαρακτήρων διασταυρώνονται και πάλι.

IT Chapter Two

Σκηνοθεσία: Άντυ Μουσκιέτι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Τζέιμς ΜακΑβόι, Τζέσικα Τσάστεϊν, Μπιλ Χέιντερ, Ισάια Μουστάφα, Τζέι Ράιαν, Τζέιμς Ράνσον, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Άντι Μπιν, Τζάντεν Μαρτέλ, Γουάιτ Όλεφ, Σοφία Λίλις, Φιν Γούλφχαρντ, Τζέρεμι Ρέι Τέιλορ, Τσόουζεν Τζέικομπς, Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

 Το best seller «Πορφυρά Ποτάμια» με τους Βενσάν Κασέλ και Ζαν Ρενό επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη  

Η ταινία-σταθμός του είδους του Matthieu Kassovitz με τους Jean Reno & Vincent Cassel, επιστρέφει στις σκοτεινές αίθουσες. Μυστήριο και ανατροπές σε μια πλοκή βασισμένη στο στιβαρό ομώνυμο best-seller του Jean Christophe Grange και μουσική που καθηλώνει από τον βραβευμένο Bruno Coulais. H ταινία αποτέλεσε εμπορική επιτυχία όταν προβλήθηκε στην Ελλάδα ενώ στη Γαλλία έσπασε ταμεία ενώ απέσπασε και 5 υποψηφιότητες για τα γαλλικά Oscar, τα Cesar.

Σύνοψη:

Δύο διαφορετικές αστυνομικές έρευνες, 300 χιλιόμετρα μακριά η μια από την άλλη, προβληματίζουν τους αστυνομικούς επιθεωρητές που τις αναλαμβάνουν. Ο Pierre Niemans είναι ένας έμπειρος επαγγελματίας. Του ανατίθεται μια περίεργη υπόθεση στη Guernon, μια κωμόπολη στους πρόποδες των Αλπεων, όπου το πανεπιστήμιο αποτελεί τον πυρήνα της. Αντικείμενό του ένας απίστευτα βίαιος και μεθοδικά εκτελεσμένος φόνος. Από την άλλη έχουμε τον νέο, πανέξυπνο, μοναχικό άλλα και βίαιο Max Kerkerian. Εκείνος διεξάγει έρευνες σχετικά με έναν βεβηλωμένο τάφο σε ένα νεκροταφείο του Sarzak και μια διάρρηξη δημοτικού σχολείου. Η έρευνά των δυο υποθέσεων τον οδηγεί στα χνάρια του μυστηριώδους θανάτου ενός κοριτσιού είκοσι χρόνια πριν. Η δύο έρευνες θα συγκλίνουν και τελικά θα συναντηθούν φέρνοντας στο φως ένα απίστευτο παρελθόν. Η αναζήτηση της αλήθειας θα τους φέρει μπροστά σε πολύ επικίνδυνες καταστάσεις.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Mathieu Kassovitz

Παίζουν: Jean Reno, Vincent Cassel, Nadia Farès, Philippe Nahon, Dominique Sanda.

Διάρκεια: 106′

Δείτε το τρέιλερ:

«Εμμονή» – Ένα συγκλονιστικό, δικαστικό δράμα του Αντουάν Ρεμπόλ

Ο Αντουάν Ρεμπόλ σκηνοθετεί το συγκλονιστικό, δικαστικό δράμα «Εμμονή», το οποίο  είναι βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Ο Ζακ κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η ένορκος στην πρώτη δίκη, η Νόρα, πεπεισμένη για την αθωότητά του και φοβούμενη δικαστικό λάθος, πείθει έναν επιφανή δικηγόρο να τον αναλάβει για το εφετείο. Μαζί, δίνουν μια λυσσαλέα μάχη κατά της αδικίας και, ενώ η θηλιά σφίγγει γύρω από εκείνον που όλοι κατηγορούν, η αναζήτηση της αλήθειας γίνεται εμμονή για τη Νόρα.

(Une Intime Conviction)

Σκηνοθεσία: Αντουάν Ρεμπόλ

Πρωταγωνιστούν οι: Μαρίνα Φόι, Ολιβιέ Γκουρμ.
 
Δείτε το  τρέιλερ:

 

«Πού Χάθηκες, Μπερναντέτ» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με την Κέιτ Μπλάνσετ

Ο πέντε φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ (Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα, Boyhood) καθοδηγεί τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κέιτ Μπλάνσετ σε ένα μοναδικό κινηματογραφικό ταξίδι.

Η Μπερναντέτ Φοξ τα έχει όλα: έναν τρυφερό σύζυγο, μια γλυκύτατη κόρη και μια υπέροχη ζωή. Το μόνο που λείπει από τη ζωή της είναι η περιπέτεια. Όταν η Μπερναντέτ εξαφανίζεται πριν από ένα προγραμματισμένο οικογενειακό ταξίδι στην Ανταρκτική, η 15χρονη κόρη της θα κάνει τα πάντα να την εντοπίσει, ανακαλύπτοντας στην πορεία συγκλονιστικά στοιχεία από το παρελθόν της μητέρας της.

«Where’d You Go, Bernadette»

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Ηθοποιοί: Κέιτ Μπλάνσετ, Κρίστεν Γουίγκ, Λόρενς Φίσμπερν, Έμμα Νέλσον, Τζούντι Γκριρ.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

 

Τα «Angry Birds 2» έρχονται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Επιστροφή στο νησί των πουλιών, σε αυτή την ειδυλλιακή χαρούμενη κοινότητα, που έχει αναρρώσει από τον πόλεμο με τα γουρούνια, όπου οι νησιώτες συνεχίζουν να τιμούν τους ήρωες τους –τον Ρεντ, τον Μπομπ και τον Τσακ-, που έσωσαν όλα τα αυγά από τα κακόβουλα γουρούνια. Κι ενώ η τεχνολογία των γουρουνιών αρχίζει να αξιοποιείται και από τα πουλιά, ο πόλεμος μεταξύ τους δεν έχει τελειώσει. Έχει απλώς εξελιχθεί σε πιο εξελιγμένες φάρσες ανάμεσα στις δύο πλευρές. Όταν, όμως, μια καινούρια εχθρός, ένας αετός που ακούει στο όνομα Ζέτα, απειλεί να καταστρέψει τα δύο νησιά, τα πουλιά και τα γουρούνια καταλαβαίνουν ότι πρέπει να ενωθούν, αν θέλουν να επιβιώσουν. Ο εκρηκτικός Ρεντ, ο γρήγορος Τσακ και ο ευέξαπτος Μπομπ πρέπει να συνεργαστούν με τα γουρούνια, σε μία ξεκαρδιστική περιπέτεια με στόχο να αφοπλίσουν κάθε φονικό όπλο, πριν καταστραφούν. Γρήγορα θα καταλάβουν ότι ο εχθρός του εχθρού σου μπορεί να πρέπει να γίνει φίλος σου.

The Angry Birds Movie 2

Σκηνοθεσία: Θουροπ βαν Όρμαν

Ηθοποιοί (φωνές):

Διάρκεια: 86 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Τελευταία Ταινία» του Ντένις Χόπερ

Ένας Αμερικανός κασκαντέρ συμμετέχει στα γυρίσματα ενός γουέστερν στο Περού. Με το τέλος τους αποφασίζει να μείνει εκεί, επιλέγοντας να ζήσει με μια πόρνη σε ειδυλλιακή απομόνωση.

The Last Movie

Σινεφίλ 1971

Διάρκεια: 108′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντένις Χόπερ με τους: Ντένις Χόπερ, Τόμας Μίλιαν, Ντον Γκόρντον, Στέλα Γκαρσία.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«M. Ο Δράκος του Ντίσελντορφ» του Φριτς Λανγκ

 Δραματική ταινία μυστηρίου, γερμανικής παραγωγής του 1931, σε σκηνοθεσία Φριτς Λανγκ, με τους Πίτερ Λόρε, Έλεν Γουίντμαν, Ότο Βέρνικε, Ίγκε Λάντγκουντ, Γκούσταφ Γκρούντγκενς κα.

Ο Πίτερ Λόρε ως ο πρώτος κινηματογραφικός serial killer. Στο Βερολίνο του 1930 η αστυνομία αλλά και ο υπόκοσμος αναζητούν έναν κατ’ εξακολούθηση δολοφόνο μικρών παιδιών.

Ασπρόμαυρη αυστηρότητα, στιλιζαρισμένη επιβλητικότητα, εξπρεσιονιστικοί φωτισμοί, σκηνικά και κινηματογραφική άποψη, ένας Πίτερ Λόρε μοναδικός και ορισμένες σκηνές που σημάδεψαν τον κινηματογράφο και τους νεότερους σκηνοθέτες, αποτελούν αυτό το αριστούργημα του Φριτς Λανγκ, που είναι και η πρώτη ομιλούσα ταινία του στη Γερμανία. Και δεν είναι τα μοναδικά στοιχεία που κάνουν το «Μ» του Λανγκ κάτι το ιδιαίτερα ξεχωριστό. Είναι και η εκφραστική λιτότητά του (ελάχιστοι διάλογοι), που απογειώνεται με τη χρήση ενός ανατριχιαστικού μοτίβου που επανέρχεται συνεχώς όταν ο δολοφόνος σφυρίζει μια μελωδία (από τη σουίτα του Έντβαρ Γκριγκ «Πέτερ Γκιντ»), πάντα εκτός πλάνου, όταν είναι έτοιμος να χτυπήσει.

Σκηνοθεσία Φριτς Λανγκ, με τους Πίτερ Λόρε, Έλεν Γουίντμαν, Ότο Βέρνικε, Ίγκε Λάντγκουντ, Γκούσταφ Γκρούντγκενς κα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Οι Νύχτες της Καμπίρια»  του Φεντερίκο Φελίνι

Η σημαντικότερη ταινία της πρώτης περιόδου του Φελίνι. Η ιστορία της αγαθιάρας και κακομοίρας λαϊκής πόρνης Καμπίρια που ζει κι επιβιώνει στις εργατικές συνοικίες της Ρώμης. Μια νύχτα θα βρεθεί στην πολυτελή έπαυλη ενός σταρ του σινεμά. Από κει θα φύγει άπραγη, ενώ σε μια άλλη περίπτωση θα συμμετάσχει σε νούμερο ταχυδακτυλουργού ενός συνοικιακού βοντβίλ. Εκεί θα τη γνωρίσει ένας ομορφονιός, ο οποίος θα της πουλήσει έρωτα. Σε ένα τους ραντεβουδάκι θα την οδηγήσει σε ένα δασάκι δίπλα σε έναν γκρεμό, θα της αρπάξει όλες της τις οικονομίες και θα εξαφανιστεί. Η γλυκιά και αφελής Καμπίρια θα κλάψει για την εξαπάτησή της αλλά στο συναρπαστικό φινάλε θα γίνει ένα με μια παρέα νέων αγοριών και κοριτσιών που κατηφορίζουν χαμογελαστοί, τραγουδώντας στον δρόμο. Η ζωή αποδεικνύεται υπέροχη ακόμα και μετά τη συντριβή.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Φεντερίκο Φελίνι

Με τους: Τζουλιέτα Μασίνα, Φρανσουά Περιέ, Αμεντέο Νατζάρι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης