Με έξι νέες ταινίες, και τρεις επανεκδόσεις, ξεκινά απόψε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

«Miss Απειθαρχία» – Μια ταινία για την αληθινή ιστορία των καλλιστείων του 1970 και τη γυναικεία χειραφέτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία «Miss Απειθαρχία» διηγείται τη συναρπαστική, αληθινή ιστορία της διακοπής των καλλιστείων «Μις Κόσμος» του 1970 από το Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση, ένα γεγονός που ήταν στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως. Εν μέσω μιας από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές αναμεταδόσεις στον κόσμο, με 100 εκατομμύρια θεατές, οι διαδηλώτριες διέκοψαν θεαματικά τη ζωντανή εκπομπή, ενώ το αποτέλεσμα του διαγωνισμού ανέτρεψε όλα τα στερεότυπα της εποχής.

Μια ιστορία γυναικείας χειραφέτησης, ειπωμένη από διαφορετικές πλευρές, ταξιδεύοντας το κοινό στην ταραχώδη δεκαετία του ’70 με όχημα τους αγώνες, τα όνειρα και την πραγματικότητα διαφορετικών γυναικών εκείνης της εποχής.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί η δύο φορές υποψήφια για Όσκαρ Κίρα Νάιτλι (Το Παιχνίδι της Μίμησης, Περηφάνια και Προκατάληψη) μαζί με την Τζέσι Μπάκλεϊ (WildRose), την Γκούγκου Μπάθα-Ρο (Belle) και τον Γκρεγκ Κινίαρ (Καλύτερα Δε Γίνεται).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φιλίπα Λόου θορπ(Το Στέμμα) σκηνοθετεί σε σενάριο της Ρεμπέκα Φρέιν (Η Δύναμη του Έρωτα) και της Γκάμπι Τσιάπε (Η Καλύτερη Στιγμή τους).

Σύνοψη

1970. Τα καλλιστεία για την ανάδειξη της«Μις Κόσμος» πραγματοποιούνται στο Λονδίνο με παρουσιαστή τον θρυλικό Αμερικανό κωμικό, Μπομπ Χόουπ. Πρόκειται για τον διαγωνισμό με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια τηλεθεατές. Με το επιχείρημα ότι οι διαγωνισμοί ομορφιάς ταπεινώνουν τις γυναίκες, το ανερχόμενο Κίνημα για τη Γυναικεία Χειραφέτηση κέρδισε εν μία νυκτί τα φώτα της δημοσιότητας, εισβάλοντας στη σκηνή και διακόπτοντας τη ζωντανή αναμετάδοση. Όταν ο διαγωνισμός συνεχίστηκε, το αναπάντεχο αποτέλεσμά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Μέσα σε λίγες ώρες, το παγκόσμιο κοινό είδε την πατριαρχία να χάνει έδαφος και το δυτικό πρότυπο ομορφιάς να καταρρέει.

Σκηνοθεσία: Φιλίπα Λόουθορπ
Σενάριο: Ρεμπέκα Φρέιν, Γκάμπι Τσιάπε
Ηθοποιοί: Κίρα Νάιτλι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Κίλι Χοζ, Φίλις Λόγκαν, Λέσλι Μάνβιλ, Ρις Ίφανς, Γκρεγκ Κινίαρ

Διάρκεια: 1 ώρα και 46 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Επικίνδυνη ομορφιά» του Τέιτ Τέιλορ με την Τζέσικα Τσαστέιν

Η Άβα, μία πρώην εξαρτημένη κοπέλα, είναι πλέον μία αδίστακτη γυναίκα εκτελεστής. Αν και μεγάλο ταλέντο στη δουλειά της, μπορεί να φέρει εις πέρας και τις πο δύσκολες αναθέσεις, είναι ασυμβίβαστη και παραβιάζει συνεχώς το πρωτόκολλο, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης για την οποία εργάζεται. Για αυτό και κάποια στιγμή γίνεται η ίδια στόχος – πρέπει να την εξουδετερώσουν, κι εκείνη να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητές της για να σωθεί και να τους ξεφύγει.

Σκηνοθεσία: του Τέιτ Τέιλορ

Πρωταγωνιστούν: Τζέσικα Τσαστέιν, Τζον Μάλκοβιτς, Κόλιν Φάρελ, Τζίνα Ντέιβις, Common.

Διάρκεια: 96 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

«To Τέλειο Σχέδιο», του Polo Menarguez

Τρεις απολυμένοι φίλοι αποφασίζουν να μην το βάλουν κάτω και καταστρώνουν ένα σχέδιο που θα τους βγάλει από την ανεργία. Η εφαρμογή του όμως συνεχώς αναβάλλεται, γεγονός που θα κλονίσει ακόμη και τη φιλία τους.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους η dream team του ισπανικού σινεμά, Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ραούλ Αρεβάλο και Τσέμα ντελ Μπάρκο.

El Plan
 
Δραματική 2019

Διάρκεια: 79′

Ισπανική ταινία, σκηνοθεσία Πόλο Μενάργουεζ με τους: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Ραούλ Αρεβάλο, Τσέμα ντελ Μπάρκο.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Μια Νύχτα Μαγική» με τους Κιάρα Μαστρογιάνι, Βενσάν Λακόστ

Έπειτα από 20 χρόνια γάμου, η Μαρία αποφασίζει να αφήσει τη συζυγική στέγη. Μια νύχτα πηγαίνει στο δωμάτιο 212, στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι της. Από εκεί, η Μαρία έχει πανοραμική θέα του διαμερίσματος της, του συζύγου της, του γάμου της. Αναρωτιέται αν πήρε τη σωστή απόφαση. Πολλοί από τους ανθρώπους της ζωής της έχουν άποψη για αυτό το θέμα και σχεδιάζουν να της την πουν.

Σκηνοθεσία: Κριστόφ Ονορέ

Πρωταγωνιστούν οι: Κιάρα Μαστρογιάνι, Βενσάν Λακόστ, Μπενζαμέν Μπιολέ, Καμίγ Κοτέν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Όχι Άλλο Καλοκαίρι» του Μάσιμο Βενιέρ

Ιταλική κωμωδία με πρωταγωνιστές τρεις οικογένειες από διαφορετικά κοινωνικά υπόβαθρα και κουλτούρες που νοικιάζουν κατά λάθος το ίδιο εξοχικό σπίτι κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών.

Odio l’ Estate

Κωμωδία 2020

Διάρκεια: 110′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Μάσιμο Βενιέρ με τους: Λουτσία Μασίνο, Άλντο Μπάλιο, Μάσιμο Πορέτι, Καρλότα Νάτολι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Πλανήτης του Γουίλι» του Ερίκ Τοστί

Μετά την καταστροφή του διαστημοπλοίου τους, ο Γουίλι χωρίζεται από τους γονείς του και καταλήγει σε έναν ανεξερεύνητο πλανήτη. Μαζί με ένα ρομπότ που του τελειώνουν οι μπαταρίες, πρέπει, αφενός, να επιβιώσει σε ένα άγνωστο περιβάλλον και, αφετέρου, να στείλει μήνυμα στην αποστολή διάσωσής του.

Terra Willy: Planète Inconnue

Animation 2019

Διάρκεια: 89′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ερίκ Τοστί.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η ταινία «Γυμνοί Στον Ήλιο» του Ρενέ Κλεμάν με τον Αλέν Ντελόν σε επανέκδοση

Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Πατρίσια Χάισμιθ «Ο ταλαντούχος κύριος Ριπλει», η νουάρ ταινία του Ρενέ Κλεμάν εστιάζει στον Τομ Ρίπλεϊ, έναν ψυχοπαθή δολοφόνο που σταδιακά «καταστρέφει» τη ζωή του συνομήλικου και πλούσιου φίλου του, Φιλίπ Γκρίνλιφ.

Σκηνοθεσία: Ρενέ Κλεμάν

Πρωταγωνιστούν οι: Αλέν Ντελόν, Μαρί Λαφορέτ, Μορίς Ρονέ, Ρόμι Σνάιντερ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ληστεία Αλά… Ιταλικά» με τους Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ σε επανέκδοση

Μια ομάδα διαρρηκτών καταστρώνει ένα μεγαλοφυές σχέδιο για να κλέψουν ένα φορτίο χρυσού τεράστιας αξίας. Για να το καταφέρουν και να δραπετεύσουν ανενόχλητοι, θα προκαλέσουν στους δρόμους της πόλης το μεγαλύτερο μποτιλιάρισμα που έχει γίνει ποτέ! Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ και Μπένι Χιλ ενώνουν τις δυνάμεις τους στη γεμάτη από δράση ταινία του Πίτερ Κόλινσον, που έκανε διάσημο το Mini Cooper.

The Italian Job

Σκηνοθεσία: Πίτερ Κόλινσον

Ηθοποιοί: Μάικλ Κέιν, Νόελ Κάουαρντ , Μπένι Χιλ.

Διάρκεια: 99 λεπτά

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Κλουβί με Τις Τρελές» με τους Ούγκο Τονιάτσι, Μισέλ Σερό σε επανέκδοση

Ο Ρενάτο είναι ιδιοκτήτης ενός καμπαρέ που φιλοξενεί drag shows. Διατηρεί μακροχρόνια σχέση με το μεγάλο αστέρι του καμπαρέ, Αλμπίν, όμως οι δυο τους θα υποδυθούν το ετεροφυλόφιλο ζευγάρι όταν ο γιος τους ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την κόρη μιας πολύ συντηρητικής οικογένειας, στο Οσκαρικό «Κλουβί με τις Τρελές».

La Cage aux Folles

Σκηνοθεσία: Εντουάρ Μολιναρό

Πρωταγωνιστούν οι: Ούγκο Τονιάτσι, Μισέλ Σερό, Κλερ Μοριέ, Μπένι Λουκ, Λουίζα Μανέρι, Ρεμί Λοράν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης