«Το Βαποράκι» – Η νέα ταινία του Κλιντ Ίστγουντ με τον Μπράντλεϊ Κούπερ

Ο κάτοχος τεσσάρων Όσκαρ Κλιντ Ίστγουντ (Million Dollar Baby) επιστρέφει δυναμικά για δεύτερη φορά ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής μετά το Gran Torino (2009). «Το Βαποράκι» αφηγείται μία συναρπαστική ιστορία βασισμένη σε πραγματικά περιστατικά και επιστρατεύει δίπλα στον Ίστγουντ τον εξαιρετικό και τέσσερις φορές υποψήφιο για Όσκαρ Μπράντλεϊ Κούπερ (American Sniper). Το καστ συμπληρώνει ο υποψήφιος για Όσκαρ Λόρενς Φίσμπερν (What’s Love Got to Do with It) μαζί με τους Μάικλ Πένια (Narcos), Νταϊάν Γουίστ (Hannah and Her Sisters), Άντι Γκαρσία (The Godfather: Part III), Άλισον Ίστγουντ (Rails & Ties), Τάισα Φαρμίγκα (The Nun).Το αγωνιώδες σενάριο του Νικ Σένκ (Gran Torino) βασίζεται στο άρθρο των New York Times “The Sinaloa Cartels’ 90-Year-Old Drug Mule”. Με εξαιρετική σκηνοθεσία, διεύθυνση φωτογραφίας και μουσική, η ταινία αποδεικνύει τη ζωντάνια και το αγέραστο ταλέντο του δημιουργού της που ξέρει ακόμα να γράφει ιστορία στις σελίδες του σινεμά, κι ας έχει φτάσει τις 37 ταινίες στο ενεργητικό του.

Σύνοψη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ογδοντάχρονος Ερλ Στόουν (Κλιντ Ίστγουντ) είναι απένταρος, μόνος και αντιμέτωπος με τη χρεοκοπία της επιχείρησής του, όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί. Στην πραγματικότητα, γίνεται μεταφορέας στην υπηρεσία του μεξικάνικου καρτέλ ναρκωτικών. Τα πάει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ). Έτσι, παρόλο που τα οικονομικά του προβλήματα ανήκουν στο παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν θα έχει τον χρόνο να τα διορθώσει, πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ.

Η ταινία «Το βαπορακι (The Mule)» θα βγει στις ελληνικές αίθουσες 3 Ιανουαρίου 2019 από την Tanweer.

The Mule

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ και σενάριο Νικ Σενκ.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ίστγουντ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Λόρενς Φίσμπερν, Μάικλ Πένια, Νταϊάν Γουίστ, Άντι Γκαρσία, Άλισον Ίστγουντ, Τάισα Φαρμίγκα, Ιγκνάσιο Σερίτσι.

Δείτε το βίντεο:


«Destroyer» με τη Νικόλ Κίντμαν

Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτήν τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.

Σκηνοθεσία: Καρίν Κουσάμα

Ηθοποιοί: Νικόλ Κίντμαν, Σεμπάστιαν Σταν, Τόμπι Κέμπελ, Τατιάνα Μασλάνι.

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

«Escape Room» – Μια ταινία θρίλερ του Άνταμ Ρόμπιτελ

Έξι άγνωστοι συναντιούνται σε ένα escape room, το οποίο είναι γεμάτο θανάσιμες παγίδες. Υποχρεωμένοι να συνεργαστούν μεταξύ τους, προσπαθούν να λύσουν μια σειρά από περίπλοκους γρίφους και να δραπετεύσουν.

Σκηνοθεσία: Άνταμ Ρόμπιτελ
Ηθοποιοί: Ντέμπορα Αν Γολ, Τάιλερ Λαμπίν, Τέιλορ Ράσελ, Λόγκαν Μίλερ, Νικ Ντοντάνι, Τζέι Έλλις.

Διάρκεια: 96 λεπτά

Θρίλερ 2019

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Άγρια Αχλαδιά» του Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα για τη «Χειμερία Νάρκη» Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν υπογράφει άλλο ένα συναρπαστικό υπαρξιακό δοκίμιο πάνω στις σχέσεις ζωής και τέχνης αλλά και στην αλλαγή ηθών και αξιών στη σύγχρονη τουρκική κοινωνία.
Ο νεαρός Σινάν επιστρέφει μετά τις σπουδές στο χωριό όπου μεγάλωσε. Ανυπόμονος να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο, προσπαθεί ταυτόχρονα να αποφασίσει τι θα κάνει με το μέλλον του.

Ahlat Agaci / The Wild Pear Tree

Δραματική 2018

Διάρκεια: 188′

Τούρκικη ταινία, σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν με τους: Σερκάν Κεσκίν, Ντογκού Ντεμίρκοϊ, Μουράτ Σεμσίρ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Μια Δεύτερη Ευκαιρία» με την Τζένιφερ Λόπεζ

Η 40χρονη Μάγια (Τζένιφερ Λόπεζ) είναι μια ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. Μέχρι που αποκτά την ευκαιρία να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποδείξει στους γιάπηδες της Madison Avenue ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολλέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία. O μετρ του είδους Πίτερ Σίγκαλ (Ασκήσεις Ηρεμίας, Κάθε Φορά Πρώτη Φορά, Get Smart) φέρνει στη μεγάλη οθόνη μια διασκεδαστική κομεντί που θυμίζει κάτι ανάμεσα στα «Εργαζόμενο Κορίτσι» και «Η Καμαριέρα».

Second Act

Σκηνοθεσία: Πίτερ Σίγκαλ

Ηθοποιοί: Τζένιφερ Λόπεζ, Βανέσα Χάτζενς, Μίλο Βεντιμίλια, Τριτ Γουίλιαμς.

Διάρκεια: 103 λεπτά

Είδος ταινίας: Κομεντί

Δείτε το τρέιλερ:


«Το Πράσινο Βιβλίο» του Πίτερ Φαρέλι

1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης Αφροαμερικανού πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς. Συναντούν τον ρατσισμό, διάφορους κινδύνους – αλλά και ανθρωπιά και αναγκάζονται να βάλλουν στην άκρη τις διαφορές τους και να επιβιώσουν σε μία διαδρομή ζωής.

Green Book

Σκηνοθεσία: Πίτερ Φαρέλι

Ηθοποιοί: Βίγκο Μόρτενσεν, Μαχερσάλα Αλί, Λίντα Καρντελίνι, Πι Τζέι Μπερν, Ντιμίταρ Μάρινοφ, Σεμπαστιάν Μανισκάλκο.

Διάρκεια: 130 λεπτά

Είδος ταινίας: Κοινωνική

Δείτε το τρέιλερ:

Η Απίστευτη Ιστορία του Γιγάντιου Αχλαδιού

Ο ελέφαντας Σεμπάστιαν, ο γάτος Μίτσο κι ένας πυρηνικός επιστήμονας σαλπάρουν με ένα γιγάντιο αχλάδι για να βρουν το Μυστηριώδες Νησί και τον εξαφανισμένο δήμαρχό τους, ο οποίος μπορεί να ξαναφέρει τον ήλιο στην πόλη τους.

Den Utrolige Historie om den Kkæmpestore Pære / The Incredible Story of the Giant Pear

Animation 2017

Διάρκεια: 79′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Δανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Αμάλιε Νέσμπι Φικ, Γιόργκεν Λένταμ, Φίλιπ Αϊνστάιν Λίπσκι.

Δείτε το τρέιλερ:

Γουίλι

Ο Γουίλι είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που ύστερα από ένα ατύχημα, το οποίο του προξένησε σοβαρή βλάβη, δουλεύει ως ταξί. Όμως μια όμορφη σπορ κούρσα και μια διεθνής συνωμοσία απαγωγής αμαξιών θα τον ξαναβάλουν στη γρήγορη λωρίδα.

Wheely

Animation 2018

Διάρκεια: 90′

Μαλαισιανή ταινία, σκηνοθεσία Γιούσρι Αμπντούλ Χαλίμ.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης