Με πέντε ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για την επική περιπέτεια «Η Γυναίκα Βασιλιάς», που βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία, το περιβαλλοντικό θρίλερ «Η Φλεγόμενη Θάλασσα», τη δραματική ταινία «Ο Έρωτας τα Αλλάζει Όλα» με τη Σιγκούρνι Γουίβερ και τον Κέβιν Κλάιν. Ακόμη, προβάλλονται το δράμα «Bad Guy» που γύρισε ο Κιμ Κι-Ντουκ το 2001 και το αμερικάνικο φιλμ τρόμου «Χαμογέλα».

«Η Φλεγόμενη Θάλασσα»: Ένα περιβαλλοντικό θρίλερ του Τζον Αντρέας Άντερσεν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To 1969, η νορβηγική κυβέρνηση ανακοινώνει την ανακάλυψη ενός από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα πετρελαίου παγκοσμίως, στη γειτονική Βόρεια Θάλασσα, ξεκινώντας μια προσοδοφόρα περίοδο υπεράκτιας εξόρυξης. Πενήντα χρόνια αργότερα, αρχίζουν να εκδηλώνονται οι περιβαλλοντολογικές συνέπειες, καθώς μια ρωγμή στον πυθμένα της θάλασσας προκαλεί την κατάρρευση μιας εξέδρας εξόρυξης.

Μια ομάδα ερευνητών, μεταξύ των οποίων και η χειρίστρια υποβρυχίων Σοφία, σπεύδει να ερευνήσει για τους αγνοούμενους και να καθορίσει την αιτία της ζημιάς, αλλά ανακαλύπτει ότι αυτό είναι απλώς η αρχή μιας πιθανής αποκαλυπτικής καταστροφής. Ενώ εκκενώνονται οι εξέδρες, ο σύντροφος της Σοφία, ο Στίαν, παγιδεύεται στον βυθό της θάλασσας και η Σοφία πρέπει να καταδυθεί για να τον σώσει.

 The Burning Sea

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θρίλερ, νορβηγικής παραγωγής του 2021, σε σκηνοθεσία Τζον Αντρέας Άντερσεν, με τους Ρολφ Κρίστιαν Λάρσεν, Κριστίν Κούτζαθ Θορπ, Άντερς Μπάασμο, Ανίκ φον ντερ Λίπε, Μπιορν Φλόμπεργκ κα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«O Έρωτας τα Αλλάζει Όλα» με τη Σιγκούρνι Γουίβερ και τον Κέβιν Κλάιν

Η ταινία ακολουθεί τη Χίλντι Γκουντ (Σιγκούρνι Γουίβερ), μια ευφυή μεσίτρια της Νέας Αγγλίας και απόγονο των μαγισσών του Σάλεμ, που λατρεύει το κρασί και τα μυστικά της. Η πολύ καλά δομημένη ζωή της αρχίζει να διαταράσσεται καθώς επανασυνδέεται με έναν παλιό της έρωτα από το γυμνάσιο, τον Φρανκ Γκέτσελ (Κέβιν Κλάιν), και εμπλέκεται επικίνδυνα στην απερίσκεπτη συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου ανθρώπου. Θαμμένα συναισθήματα και οικογενειακά μυστικά χρόνων έρχονται στην επιφάνεια, και η Χίλντι ωθείται προς έναν απολογισμό με το ένα άτομο που απέφευγε εδώ και δεκαετίες να αντιμετωπίσει: τον εαυτό της.

The Good House

Σκηνοθεσία: Μάγια Φορμπς, Γουάλας Βολοντάρσκι

Ηθοποιοί: Μορένα Μπακάριν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Κέβιν Κλάιν

Διάρκεια: 114 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Γυναίκα Βασιλιάς»: H ιστορία των μαχητριών Αγκότζι με τη Βαϊόλα Ντέιβι

Η νέα ταινία «Η Γυναίκα Βασιλιάς» αφηγείται την αξιοσημείωτη ιστορία των μαχητριών Αγκότζι, μιας αποκλειστικά γυναικείας ομάδας πολεμιστριών που προστάτευαν το Αφρικανικό Βασίλειο της Δαχομέης τον 18o αιώνα.

Την ηγέτιδα της ομάδας με δεξιότητες και δύναμη που όμοιά της δεν είχε ξαναδεί ο κόσμος, Στρατηγό Νανίσκα, υποδύεται η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Βαϊόλα Ντέιβις. Η ταινία ακολουθεί το επικό ταξίδι της Νανίσκα στην εκπαίδευση της επόμενης γενιάς νεοσυλλέκτων, τις οποίες και προετοιμάζει για τη μάχη ενάντια στον μεγαλύτερο εχθρό που απειλεί το βασίλειο και την ελευθερία τους. Για κάποια πράγματα αξίζει να πολεμάς..

Σκηνοθεσία: Τζίνα-Πρινς Μπάιθγουντ

Πρωταγωνιστούν: Βαϊόλα Ντέιβις, Τούσο Μπέντου, Λασάνα Λιντς, Σίλα Ατίμ, Τζον Μπογιέγκα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Χαμογέλα»: Μια ταινία τρόμου του Πάρκερ Φιν

Έπειτα από ένα αλλόκοτο, τραυματικό δυστύχημα με μια ασθενή της, η Δρ. Ρόουζ Κότερ (Σόσι Μπέικον) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά, ανεξήγητα γεγονότα. Με τον τρόμο να σαρώνει τη ζωή της, η Ρόουζ πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να ξεφύγει από την τρομακτική πραγματικότητα.

«Smile»

Σκηνοθεσία: Πάρκερ Φιν

Ηθοποιοί: Σόσι Μπέικον, Κάιλ Γκάλνερ, Τζέσι Άσερ, Καλ Πεν, Ρομπ Μόργκαν, Τζούντι Ρέγιες.

Διάρκεια:106 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Bad Guy»: H πιο τολμηρή ταινία του Κιμ Κι-Ντουκ σε επανέκδοση

Η τολμηρή ταινία «Bad Guy» του Κιμ Κι-Ντουκ προβάλλεται σε επανέκδοση. Ο προστάτης ενός πορνείου συναντάει στον δρόμο μια νεαρή φοιτήτρια και τη διεκδικεί ερωτικά με προκλητικό τρόπο, λαμβάνοντας όμως την ψυχρή άρνησή της. Την παρακολουθεί, την παγιδεύει μέσα από μια κατηγορία ληστείας και πετυχαίνει την εκπόρνευσή της, ενώ ο ίδιος την παρακολουθεί από κοντά στη «φυλακή» της.

Ο Κιμ Κι-ντουκ μας έχει χαρίσει ένα πλήθος από αριστουργηματικές ταινίες, όπως το «Άνοιξη, καλοκαίρι, φθινόπωρο, χειμώνας… και άνοιξη» (2003), το αξεπέραστο ρομαντικό δράμα «Ολομόναχοι Μαζί» (2004), «Το Νησί» (1999), η «Pieta» (2012), που βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας, «Το Κορίτσι με το Αγγελικό Πρόσωπο» (2004), «Το Δίχτυ» (2016),  «To Τόξο» (2005), όπως και το «Moebius» 2013.

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 59 ετών, το 2020, έπειτα από επιπλοκές που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Σκηνοθεσία Bad Guy Κιμ Κι-Ντουκ

Ηθοποιοί: Γιο Γιάε-Χιουν, Γουόν Σεό, Κιμ Γιούν-Ταέ.

2001

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης