«Εμείς» – Mία ταινία θρίλερ του Τζόρνταν Πιλ με τη Λουπίτα Νιόνγκο

Στην ταινία «Εμείς»  πρωταγωνιστεί η βραβευμένη με Όσκαρ Λουπίτα Νιόνγκο, μια γυναίκα που επιστρέφει στο παραλιακό παιδικό της σπίτι μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά, για ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι. Κυνηγημένη από ένα ανεξήγητο τραύμα από το παρελθόν της και βιώνοντας μια σειρά από μυστηριώδεις συμπτώσεις, η Αδελαΐδα (Λουπίτα Νιόνγκο) νιώθει την παράνοιά της να φτάνει σε ανησυχητικά επίπεδα καθώς όλο και περισσότερο αισθάνεται και πιστεύει ότι κάτι κακό θα συμβεί στην οικογένειά της.  Αφού έχουν περάσει μια τεταμένη ημέρα στην παραλία με τους φίλους τους, τους Τάιλερς (Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον), η Αδελαΐδα και η οικογένειά της επιστρέφουν στο σπίτι τους. Όταν πέφτει το σκοτάδι, οι Γουίλσον ανακαλύπτουν τις μορφές τεσσάρων ανθρώπων όπως στέκονται ασυνήθιστα στο δρόμο. Η ταινία Εμείς ρίχνει μια συμπαθητική αμερικανική οικογένεια ενάντια στον πιο τρομακτικό αντίπαλο: τον εαυτό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Us

Σκηνοθεσία: Τζόρνταν Πιλ

Ηθοποιοί: Λουπίτα Νιόνγκο, Γουίνστον Ντιουκ, Ελίζαμπεθ Μος, Τιμ Χάιντεκερ, Γιάγια Αμπντούλ-Ματίν II, Άννα Ντιόπ, Έβαν Άλεξ, Σαχάντι Ράιτ Τζόζεφ, Μάντισον Κάρι, Κάλι Σέλντον, Νοέλ Σέλντον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 116 λεπτά

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 
«Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου» – Μελ Γκίμπσον και Βινς Βον σε μία αστυνομική περιπέτεια του Κρεγκ Ζάλερ

Μελ Γκίμπσον και Βινς Βον περνούν στην άλλη πλευρά του νόμου, σε μια καταιγιστική περιπέτεια που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και εντυπωσίασε για το κινηματογραφικό στυλ και τους πολυεπίπεδους  χαρακτήρες.

Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο. Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Δείτε το τρέιλερ:

«Vox Lux» με τη Νάταλι Πόρτμαν

Η Νάταλι Πόρτμαν είναι μια ποπ σταρ με ταραγμένη προσωπική ζωή. Μια έφηβη που βιώνει μια προσωπική τραγωδία εξελίσσεται σε διάσημη ποπ σταρ. Ένα άλλο αναπάντεχο γεγονός θα διακόψει την καλπάζουσα καριέρα της, αλλά εκείνη είναι τώρα έτοιμη να επιστρέψει με καινούργιο άλμπουμ.

Δραματική 2018

Διάρκεια: 114′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μπράντι Κόρμπετ με τους: Νάταλι Πόρτμαν, Τζουντ Λο, Στέισι Μάρτιν.

Δείτε το τρέιλερ:

«Σε Πόλεμο» του Στεφάν Μπριζέ

Κοινωνικό δράμα του Στεφάν Μπριζέ με τον Βενσάν Λιντόν.

Όταν η ιδιοκτησία μιας πολυεθνικής επιχείρησης αποφασίζει, παρά τις αρχικές υποσχέσεις, να κλείσει ένα εργοστάσιό της και να απολύσει 1.100 εργαζόμενους, ο Λοράν αναλαμβάνει την ηγεσία του αγώνα των εργατών για ανατροπή της απόφασης.

En Guerre – At War

Κοινωνική 2018

Διάρκεια: 113′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Στεφάν Μπριζέ με τους: Βενσάν Λιντόν, Μελανί Ροβέ, Ζακ Μπορντερί.

Δείτε το τρέιλερ:

«Βερολίνο Σ’ Αγαπώ» με τους  Κίρα Νάιτλι, Έλεν Μίρεν, Μίκι Ρουρκ

Σπονδυλωτή ταινία 11 σκηνοθετών με φόντο τη γερμανική πρωτεύουσα.

Μία ερωτική επιστολή με παραλήπτη μία μοναδική πόλη. Εικοσιπέντε χρόνια μετά την πτώση του τείχους, το Βερολίνο είναι μία από τις καταπληκτικές πόλεις του κόσμου. Εμπνέει καλλιτέχνες και σκηνοθέτες από διαφορετικούς πολιτισμούς. Η ταινία παρουσιάζει τη ματιά τους για την υπέροχη αυτή πόλη.

BERLIN, I LOVE YOU

Σκηνοθεσία: 11 διαφορετικοί σκηνοθέτες

Πρωταγωνιστούν: Κίρα Ναϊτλι, Έλεν Μίρεν, Λουκ Γουίλσον, Τζιμ Στάρτζες, Μίκι Ρουρκ, Τζίνα Ντίουαν, Χέϊντεν Πανετιέρ, Ντιέκγο Λούνα, Νταϊάνα Άγκρον.

Δείτε το τρέιλερ:

«Επίθεση στη Βομβάη»- Η αληθινή ιστορία μιας τρομοκρατικής επίθεσης

Η αληθινή ιστορία μιας τρομοκρατικής επίθεσης του 2008. Τον Νοέμβριο του 2008 μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων συγκλονίζει τη Βομβάη. Ανάμεσά τους και η εισβολή τεσσάρων οπλοφόρων στο πολυτελές ξενοδοχείο «Taj Mahal Palace», οι οποίοι πυροβολούν όποιον βρουν μπροστά τους.

Hotel Mumbai

Θρίλερ 2018

Διάρκεια: 125′

Αυστραλο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άντονι Μάρας με τους: Ντεβ Πατέλ, Άρμι Χάμερ, Τζέισον Άιζακς, Ναζανίν Μπονιαντί.

Δείτε το τρέιλερ:

Ακίνητο Ποτάμι

Δράμα μυστηρίου του Άγγελου Φραντζή.  Ο Πέτρος και η Άννα, ένα νεαρό ζευγάρι που μετακομίζει από την Αθήνα στη Σιβηρία, μαθαίνουν πως εκείνη είναι έγκυος. Γεγονός που φέρνει ολική ανατροπή στη ζωή τους, αφού οι δύο τους δεν έχουν έρθει σε σεξουαλική επαφή όσο καιρό βρίσκονται στη Ρωσία. Το ανεξήγητο γεγονός θα οδηγήσει τη σχέση τους στα άκρα, με την ταινία να θολώνει τα όρια ανάμεσα στο όνειρο και στην πραγματικότητα.

Δραματική 2018

Διάρκεια: 133′

Ελληνογαλική ταινία, σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής με τους: Κάτια Γκουλιώνη, Αντρέα Κωνσταντίνου, Ίντρα Μπουρκόφσκα, Ίβαρς Πούγκα.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Διερμηνέας

Ένας ηλικιωμένος μεταφραστής ταξιδεύει στη Βιέννη για να εκδικηθεί τον αξιωματικό των Ναζί που ευθύνεται για την εκτέλεση των γονιών του. Αντί αυτού, βρίσκει τον γιο του και μαζί ξεκινούν ένα απρόοπτο οδοιπορικό που θα τους πλησιάσει στις απαντήσεις που γυρεύουν. Η υποβολή της Σλοβακίας στα φετινά Όσκαρ βάζει την κωμωδία και την τραγωδία συνεπιβάτες σε ένα γενναιόψυχο road movie, με οδηγούς τον Πίτερ Σιμόνισεκ και τον θρυλικό Τσέχο σκηνοθέτη, Γίρι Μένζελ.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σουλίκ

Ηθοποιοί: Γίρι Μένζελ, Πίτερ Σιμόνιτσεκ

Δείτε το τρέιλερ:

Free Solo

Το ντοκιμαντέρ που απέσπασε εφέτος Όσκαρ. Ο ορειβάτης Άλεξ Χόνολντ ετοιμάζεται να επιχειρήσει μια free solo (χωρίς βοήθημα) αναρρίχηση του γρανιτένιου βράχου Ελ Καπιτάν στο εθνικό πάρκο Γιόσεμαϊτ, ύψους 900 μέτρων.

Ντοκιμαντέρ 2018

Διάρκεια: 100′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζίμι Τσιν, Ελίζαμπεθ Τσάι Βάσαρλι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης