Με δύο νέες ταινίες και μία επανέκδοση ξεκινά απόψε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για τη νέα ταινία του Άαρον Σόρκιν «Η Δίκη των 7 του Σικάγου» ένα καυστικό πολιτικό θρίλερ που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα του 1968 και το θρίλερ μυστηρίου του Λόρκαν Φίνεγκαν «Vivarium».

Οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν σε επανέκδοση την αριστουργηματική δραματική ινδική ταινία του 1959 «Ο Κόσμος του Απού» του Σατγιατζίτ Ράι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Δίκη των 7 του Σικάγου» – Ένα καυστικό πολιτικό θρίλερ από τον μάστερ του είδους, Άαρον Σόρκιν

«Η Δίκη των 7 του Σικάγου» είναι η νέα ταινία του Άαρον Σόρκιν, και είναι ένα ακόμα καυστικό πολιτικό θρίλερ από τον μάστερ του είδους. Ακολουθεί τα πραγματικά γεγονότα του 1968, όπου κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο, οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις στους δρόμους για όσα συνέβαιναν στο Βιετνάμ πήραν μεγάλες διαστάσεις και η κυβέρνηση του Λίντον Τζόνσον έδωσε το σήμα για πλήρη καταστολή – κάτι που τις μεταμόρφωσε σε εξέγερση. Επί πέντε μέρες και πέντε νύχτες, το Σικάγο καιγόταν. Οι οργανωτές της διαδήλωσης – συμπεριλαμβανομένων των Άμπι Χόφμαν (Σάσα Μπάρον Κοέν), Τζέρι Ρούμπιν (Τζέρεμι Στρονγκ), Τομ Χέιντεν (Έντι Ρεντμέιν), και Μπόμπι Σιλ (Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν) – κατηγορήθηκαν πως συνωμότησαν και υποκίνησαν την εξέγερση, και η δίκη που ακολούθησε είναι μία από τις πιο διαβόητες στην ιστορία.

«The Trial of the Chicago 7»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Άαρον Σόρκιν

Ηθοποιοί: Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν, Σάσα Μπάρον Κοέν, Ντάνι Φλάχερτι, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μάικλ Κίτον, Φρανκ Λανγκέλα, Τζον Κάρολ Λιντς, Έντι Ρεντμέιν, Νόα Ρόμπινς, Μαρκ Ράιλανς, Άλεξ Σαρπ, Τζέρεμι Στρονγκ.

Διάρκεια: 129 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Vivarium» – Ένα θρίλερ μυστηρίου του Λόρκαν Φίνεγκαν

Το θρίλερ μυστηρίου του Λόρκαν Φίνεγκαν ξεχώρισε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Καννών. Ένα νιόπαντρο ζευγάρι που ψάχνει να αγοράσει σπίτι, ακολουθεί έναν μυστηριώδη μεσίτη σε ένα εξίσου μυστηριώδες -και απολύτως αποστειρωμένο- προάστιο, που μοιάζει με λαβύρινθο, καθώς όλα τα σπίτια είναι πανομοιότυπα.

Ο μεσίτης θα τους εγκαταστήσει σε ένα από τα έτοιμα σπίτια, που διαθέτει τα πάντα και θα εξαφανιστεί κάτω από περίεργες συνθήκες. Το ζευγάρι θα βρεθεί παγιδευμένο, χωρίς έξοδο διαφυγής.

Σκηνοθεσία: Λόρκαν Φίνεγκαν

Παίζουν: Τζέσι Αϊζενμπεργκ, Ίμοτζεν Πουτς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Κόσμος του Απού» του  Σατγιαζίτ Ράι σε επανέκδοση

Ως ορφανός ενήλικας πλέον, ο άνεργος Απού αφού προσπαθεί μάταια να γίνει συγγραφέας, ταξιδεύει σε ένα επαρχιακό γάμο όπου καταλήγει εκείνος τελικά να γίνει ο γαμπρός. Με τη νέα του σύζυγο θα γυρίσει στην Καλκούτα, όπου τον περιμένει ένας νέος κύκλος τραγωδιών και ατυχιών.

Apur Sansar

Δραματική 1959

Διάρκεια: 105′

Ινδική ταινία, σκηνοθεσία Σατγιαζίτ Ράι με τους: Σουμίτρα Τσατερτζί, Σαρμίλα Ταγκόρ, Αλόκ Τσακραβάτρι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης