Σήμερα κάνουν πρεμιέρα πέντε νέες ταινίες μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει η δραματική ταινία «Babyteeth» της Σάνον Μέρφι με την Ελίζα Σκάνλεν καθώς και το γαλλικό θρίλερ μυστηρίου του Ρεζί Ρουανσάρ «Οι Μεταφραστές» με τους Λαμπέρ Γουίλσον, Όλγα Κιριλένκο και Μανώλη Μαυροματάκη.

Ακόμη οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν την επανέκδοση της θρυλικής δραματικής ταινίας του Γκοντάρ «Περιφρόνηση», με τους Μισέλ Πικολί, Μπριζίτ Μπαρντό και την  κωμωδία «Αυτοί οι Τρελοί, Τρελοί Παραγωγοί», του Μελ Μπρουκς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Babyteeth» – Μια ταινία ενηλικίωσης της Σάνον Μέρφι με την Ελίζα Σκάνλεν

Η ταινία «Babyteeth» της Σάνον Μέρφι, η οποία εντυπωσίασε στο τελευταίο φεστιβάλ Βενετίας, είναι μια «ιστορία ενηλικίωσης» μπροστά στην προοπτική του θανάτου.

Όταν μια σοβαρά άρρωστη έφηβος ερωτεύεται τρελά έναν έμπορο ναρκωτικών, ο χειρότερος εφιάλτης των γονιών της γίνεται πραγματικότητα. Την ίδια στιγμή όμως, καθώς η νεαρή κοπέλα βιώνει τον πρώτο της έρωτα, αποκτά νέα λαχτάρα για ζωή και κάθε συμβατική ηθική στον περίγυρό της κατεδαφίζεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματική 2019

Διάρκεια: 118′

Αυστραλέζικη ταινία, σκηνοθεσία Σάνον Μέρφι με τους: Ελίζα Σκάνλεν, Μπεν Μέντελσον, Τόμπι Γουάλας, Έσι Ντέιβις.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Καλοσύνη των Ξένων» της Λόνε Σέρφιγκ

Στη Νέα Υόρκη του σήμερα, το ρωσικό εστιατόριο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη Τίμοφι (Μπιλ Νάι) αποτελεί κομβικό σημείο για τις ζωές τεσσάρων αγνώστων μεταξύ τους προσώπων. Η Κλάρα (Ζόι Καζάν), μια νεαρή μητέρα που ξεφεύγει μαζί με τα παιδιά της από τον βίαιο σύζυγό της. Ο Μαρκ (Ταχάρ Ραχίμ), ένας πρώην κατάδικος και νυν μάνατζερ του εστιατορίου. Η Άλις (Άντρια Ράισμπορο), μία χαμηλών τόνων νοσοκόμα και ερασιτέχνης θεραπεύτρια. Ο Τζεφ (Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς), ένας νεαρός άνδρας που ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά και αναγνώριση. Σε καιρούς ραγδαίας κοινωνικής ανασφάλειας, ακόμα και οι μικρότερες συμπτώσεις μπορούν να φέρουν εκπληκτικά αποτελέσματα για τους ήρωες της ιστορίας, καθώς οι ίδιοι ανακαλύπτουν σταδιακά πως η ελευθερία και η ελπίδα βρίσκονται ανάμεσά τους.

«The Kindness of Strangers»

Σκηνοθεσία: Λόνε Σέρφιγκ

Ηθοποιοί: Ζόι Καζάν, Άντρια Ράισμπορο, Ταχάρ Ραχίμ, Κάλεμπ Λάντρι Τζόουνς, Τζέι Μπαρουσέλ, Μπιλ Νάι.

Διάρκεια: 112 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Οι Μεταφραστές» με τους Λαμπέρ Γουίλσον, Όλγα Κιριλένκο και Μανώλη Μαυροματάκη

Απομονωμένοι σε μια πολυτελή κατοικία, χωρίς καμία δυνατότητα επαφής με τον έξω κόσμο, 9 μεταφραστές μεταφράζουν το τελευταίο μέρος ενός εκ των μεγαλύτερων best seller της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Στο διαδίκτυο διαρρέουν οι 10 πρώτες σελίδες του βιβλίου και ένας εκβιαστής απειλεί να αποκαλύψει τη συνέχεια αν δεν του δοθεί ένα εξωφρενικό ποσό. Το ερώτημα που παραμένει είναι ένα: από πού ήρθε η διαρροή; Όλοι τους πλέον είναι ύποπτοι..

«Les Traducteurs»

Σκηνοθεσία: Ρεζί Ρουανσάρ

Ηθοποιοί: Μανώλης Μαυροματάκης, Λαμπέρ Ουιλσόν, Όλγα Κιριλένκο, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν, Εδουάρδο Νοριέγα, Άλεξ Λόθερ, Άννα Μαρία Στουρμ, Φρεντερίκ Σο, Μαρία Λέιτε, Σάρα Ζιροντό, Πάτρικ Μποσό.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ραντεβού με τους Μαλάουα» με τον Κριστιάν Κλαβιέ

Ο ξεκαρδιστικός βασιλιάς της Γαλλικής κωμωδίας, Κριστιάν Κλαβιέ σε μια ακόμη μοναδική επιτυχία!

Ένας παρουσιαστής ειδήσεων, μια ηθοποιός και ένας ποδοσφαιριστής ταξιδεύουν στον κόσμο για να γνωρίσουν την εξωτική και απομονωμένη φυλή των «Μαλάουα». Μια κωμωδία που σμίγει την άγρια με την ανθρώπινη φύση.

Γαλλική ταινία

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Χουτ

Πρωταγωνιστούν: Κριστιάν Κλαβιέ, Σιλβί Τεστούντ.

Δείτε το βίντεο:

 

Μόνοι στο Παρίσι

Δραματική κομεντί, γαλλικής και βελγικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Σεντρίκ Κλαπίς, με τους Φρανσουά Σιβίλ, Ανά Ζιραρντό, Καμίλ Κοτίν, Φρανσουά Μπερλεάν, Σιμόν Αμπκαριάν κ.ά.

Ο Ρεμί είναι ένας νεαρός Παριζιάνος που δουλεύει σε μια ασήμαντη δουλειά. Η Μελανί ζει στην ίδια πόλη και είναι ερευνήτρια σε ένα επιστημονικό εργαστήριο. Και οι δυο μοιράζονται μια μάλλον καταθλιπτική διάθεση και παρ΄ ότι κατοικούν ο ένας σχεδόν δίπλα στον άλλο μοιάζει απίθανο να συναντηθούν. Ή μήπως όχι;

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Περιφρόνηση» του Γκοντάρ

Η θρυλική δραματική ταινία του Γκοντάρ «Περιφρόνηση» με τους Μισέλ Πικολί, Μπριζίτ Μπαρντό, Τζακ Πάλανς και Φριτς Λανγκ σε επανέκδοση.

Δυσαρεστημένος από την καλλιτεχνική προσέγγιση του σκηνοθέτη του, ένας Αμερικανός παραγωγός προσλαμβάνει έναν Γάλλο συγγραφέα για να διασκευάσει σεναριακά την «Οδύσσεια» με εμπορικότερο πνεύμα. Ο τελευταίος θα παγιδευτεί δημιουργικά, οδηγώντας σε αδιέξοδο ακόμη και την προσωπική του ζωή.

Le Mepris

Δραματική 1963

Διάρκεια: 103′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους: Μπριζίτ Μπαρντό, Μισέλ Πικολί, Τζακ Πάλανς, Φριτς Λανγκ.

Δείτε  το τρέιλερ:

 

Αυτοί οι Τρελοί- Τρελοί Παραγωγοί

Η γνωστή κωμωδία του Μελ Μπρουκς (1967) σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες.

Ο άφραγκος θεατρικός παραγωγός Μαξ Μπιάλιστοκ αναγκάζεται να φλερτάρει πλούσιες ηλικιωμένες κυρίες για να χρηματοδοτήσει τα εγχειρήματά του. Αλλά ο λογιστής του ανακαλύπτει έναν ανορθόδοξο τρόπο για να ξεγελάσει την εφορία, κερδίζοντας μια περιουσία: να ανεβάσει μια σίγουρη αποτυχία!

 Κωμωδία 1967

Διάρκεια: 88′

Αμερικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Μελ Μπρουκς με τους: Ζίρο Μόστελ, Τζιν Γουάιλντερ, Ντικ Σον.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης