«Η Ληστεία της Στοκχόλμης» – Ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ με τον Ίθαν Χοκ και τη Νούμι Ράπας

Η πραγματική ιστορία της ληστείας που μάς έδωσε τον όρο «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» έγινε ένα αγωνιώδες θρίλερ με στοιχεία μαύρης κωμωδίας από τον σκηνοθέτη των επιτυχιών Ρομπ Μπουντρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στοκχόλμη, 1973. O Λαρς, ένας Αμερικανός πρώην κατάδικος, εισβάλλει στη μεγαλύτερη τράπεζα της Σουηδικής πρωτεύουσας με σκοπό, όχι μόνο να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο, αλλά και να απαιτήσει από τις αρχές να ελευθερώσουν τον φυλακισμένο φίλο του. Γοητεύοντας σταδιακά τους όμηρους υπαλλήλους της τράπεζας με τη χαρισματική, ευαίσθητη, αλλά και λίγο ανισόρροπη προσωπικότητά του, θα τους κάνει, όχι μόνο να τον υπερασπιστούν, αλλά να θελήσουν να τον βοηθήσουν να ξεφύγει απ’ τον στενό κλοιό της αστυνομίας και να δραπετεύσει με εκατομμύρια. Μία από τις υπαλλήλους μάλιστα, θα αρχίσει να τρέφει αισθήματα απέναντί του.

Βασισμένος σε αυτή την απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία, όπως την κατέγραψε σε άρθρο του με τίτλο «The Bank Drama» στον New Yorker ο δημοσιογράφος Ντάνιελ Λανγκ, ο Ρόμπερτ Μπουντρό υπογράφει ένα αγωνιώδες αστυνομικό θρίλερ με ανατροπές και χιούμορ, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε όλα τα heist movies που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Ο Ίθαν Χοκ πρωταγωνιστεί ως Λαρς, ένας γοητευτικός, κάπως αφελής απατεώνας, που αγαπάει ιδιαίτερα το Μπομπ Ντύλαν και δημιουργεί τρομερή σύγχυση στους ομήρους και την αστυνομία με τις απαιτήσεις του- όπως αυτή να αποφυλακιστεί άμεσα ο συνεργός και φίλος του, Γκάναρ (Μαρκ Στρονγκ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

«Anna» – Η νέα ταινία δράσης του θρυλικού συγγραφέα και σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν

Πίσω από την καθηλωτική ομορφιά της Άννα Πολιάτοβα κρύβονται βαθιά μυστικά που θα την οδηγήσουν στον επικίνδυνο κόσμο της κατασκοπείας. Το «Anna» είναι μια σύγχρονη ταινία δράσης από τον θρυλικό συγγραφέα, παραγωγό και σκηνοθέτη Λικ Μπεσόν. Με ένα καστ πολλών αστέρων, ανατροπές και εντυπωσιακή πλοκή.

Σκηνοθεσία: Λικ Μπεσόν

Ηθοποιοί: Έλεν Μίρεν, Σάσα Λους, Λουκ Έβανς και ο υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς Peaky Blinders Κίλιαν Μέρφι.

Διάρκεια: 108 λεπτά

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Κόκκινη Τζόαν» – Μια ατμοσφαιρική περιπέτεια κατασκοπείας με τις Τζούντι Ντεντς, Σόφι Κούκσον

Τη γνωρίζουμε από τον ρόλο της αρχηγού Μ που έδινε εντολές στον πράκτορα Τζέιμς Μποντ. Τώρα η Τζούντι Ντεντς αντιμετωπίζει η ίδια την κατηγορία της Βρετανίδας κατασκόπου που έδωσε το κλειδί της ατομικής βόμβας στους Σοβιετικούς. Καλείται, λοιπόν, να αποκαλύψει στην αστυνομία την εξαιρετικά περιπετειώδη ζωή της και να απολογηθεί για τον έρωτά της με έναν Σοβιετικό κατάσκοπο. Η αφήγηση μιας ολόκληρης ζωής, τόσο πολυτάραχης, που καθηλώνει τον θεατή. Βασισμένη στην αληθινή ιστορία της κατασκόπου Μελίτα Νόργουντ, αυτή η μεστή και ατμοσφαιρική περιπέτεια κατασκοπείας και αγάπης, μας χαρίζει θαυμάσιες ερμηνείες τόσο από την Τζούντι Ντεντς όσο και από τη Σόφι Κούκσον.

Red Joan

Σκηνοθεσία: Σερ Τρέβορ Ναν

Ηθοποιοί: Τζούντι Ντεντς, Σόφι Κούκσον

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος ταινίας: Βιογραφικό δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Οι Νεκροί Δεν Πεθαίνουν» – Μια αναρχική κωμωδία τρόμου του Τζιμ Τζάρμους με τον Μπιλ Μάρεϊ

Βρισκόμαστε στο κινηματογραφικό σύμπαν του Τζιμ Τζάρμους, οπότε το τέλος του κόσμου θα είναι πιο… cool από ποτέ. Ο πατριάρχης του ανεξάρτητου Αμερικάνικου σινεμά και αρχιερέας της νιχιλιστικής κωμωδίας, επιστρέφει με το χαρακτηριστικό μινιμαλιστικό του στυλ, και υπογράφει μια αναρχική κωμωδία ενήλικου τρόμου.

Βρισκόμαστε στην ήσυχη, πόλη του Σέντερβιλ. Όλα εκεί φαίνονται ήσυχα και ασφαλή, όμως κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Το φεγγάρι τις τελευταίες μέρες φέγγει πιο έντονα και μοιάζει να έχει κατέβει ανεξήγητα χαμηλά. Οι ώρες της ημέρας μπερδεύονται, το φως του ήλιου χάνεται, ενώ τα ζώα συμπεριφέρονται παράξενα. Κανείς όμως δεν μπορεί να προβλέψει την κατάρα που θα έρθει να σκεπάσει σύντομα αυτήν τη μικρή πόλη. Σε λίγο οι νεκροί δεν θα πεθαίνουν. Θα γίνονται αιμοδιψή ζόμπι και θα κάνουν άγριες επιθέσεις στους ζωντανούς. Οι κάτοικοι της επαρχιακής πόλης πρέπει να παλέψουν για την επιβίωσή τους απέναντι στη βαρβαρότητα των ζωντανών νεκρών.

The Dead Don’t Die  

Σκηνοθεσία: Τζιμ Τζάρμους

Ηθοποιοί: Μπιλ Μάρεϊ, Άνταμ Ντράιβερ, Τίλντα Σουίντον, Κλόι Σεβινί, Στιβ Μπουσέμι, Ντάνι Γκλόβερ, Ρόζι Περέζ, Ίγκι Ποπ, Σάρα Ντράιβερ, RZA, Σελένα Γκόμεζ, Τομ Γουέιτς.

Διάρκεια: 104 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη

Η κλασική ταινία της Disney από το 1994, ζωντανεύει εκ νέου, αυτήν τη φορά σε μια CGI και live action εντυπωσιακή κινηματογραφική μίξη. Ο Βασιλιάς των Λιονταριών σε σκηνοθεσία του Jon Favreau, ταξιδεύει μέχρι την αφρικανική σαβάνα όπου ένας μελλοντικός βασιλιάς γεννιέται. Ο μικρός Simba είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Mufasa. Δεν είναι όλοι χαρούμενοι στο βασίλειο, όμως, με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Scar, ο αδερφός του Mufasa -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Η μάχη για τον θρόνο θα ποτιστεί με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Simba. Με τη βοήθεια όμως των καινούργιων φίλων του, ο Simba θα μεγαλώσει και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και του στέρησαν.

The Lion King  (Υποτιτλ. / Μεταγλ.)

Σκηνοθεσία: Τζον Φαβρό

Ηθοποιοί (φωνές): Τσιούετελ Έτζιοφορ, Σεθ Ρόγκεν, Ντόναλντ Γκλόβερ, Τζέιμς Ερλ Τζόουνς, Μπιγιονσέ.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Οικογενειακή

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Κυρία Εξαφανίζεται» Μια κλασική ταινία  Χίτσκοκ της βρετανικής περιόδου σε επανέκδοση

Κλασικός Χίτσκοκ της βρετανικής περιόδου σε επανέκδοση. Η Ίρις, μια νεαρή Aγγλίδα συνταξιδεύει με μια ηλικιωμένη γκουβερνάντα στο θρυλικό Οριάν Εξπρές που διασχίζει την Ανατολική Ευρώπη του ’30. Στη διάρκεια του ταξιδιού η κυρία εξαφανίζεται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και, προς μεγάλη έκπληξη της ηρωίδας, όλοι οι συνταξιδιώτες αρνούνται την ύπαρξή της.

The Lady Vanishes

Θρίλερ 1938

 Διάρκεια: 97′

Αγγλική ταινία, σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ με τους: Μάργκαρετ Λόκγουντ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Ντέιμ Μέι Γουίτι, Πολ Λούκας, Μπάζιλ Ράντφορντ, Νόντον Γουέιν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Βερολίνο, Η Συμφωνία Μιας Μεγαλούπολης

Πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ του Βάλτερ Ρούτμαν του 1927 που περιγράφει την τότε σύγχρονη ζωή στην μεγαλούπολη του Βερολίνου. Το Βερολίνο την εποχή εκείνη ήταν μια πόλη που γνώριζε βιομηχανική ανάπτυξη, συνοδευόμενη με τα φαινόμενα της αστυφιλίας, του συνωστισμού, της φτώχειας των κατώτερων τάξεων.

Σκηνοθεσία: Γουόλτερ Ρούτμαν

Σενάριο: Καρλ Μέιγερ, Καρλ Φρόιντ

Διάρκεια: 65′

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης