«Transit» του Κρίστιαν Πέτζολντ

Ο κορυφαίος Γερμανός σκηνοθέτης Κρίστιαν Πέτζολντ, έπειτα από τις ταινίες «Barbara» και «Το Τραγούδι του Φοίνικα», διασκευάζει το σπουδαίο μυθιστόρημα της  Άνα Σέγκερς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τα γερμανικά στρατεύματα να προελαύνουν, ένας άντρας φτάνει στο λιμάνι της Μασσαλίας με αποσκευή το τελευταίο χειρόγραφο ενός συγγραφέα που αυτοκτόνησε. Υιοθετώντας την ταυτότητα του νεκρού, αποπειράται να δραπετεύσει για την Αμερική, αλλά οι αρχές ενημερώνουν τη σύζυγο του συγγραφέα πως ο άντρας της ζει.

Σκηνοθέτης: Κρίστιαν Πέτζολντ

Ηθοποιοί: Φραντζ Ρογκόφσκι, Πόλα Μπίερ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η Ζιλιέτ Μπινός συναντά τον Ρόμπερτ Πάτινσον στη «Μαύρη Τρύπα»

Η Κλερ Ντενίς σκηνοθετεί μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με πρωταγωνιστές τη Ζιλιέτ Μπινός και τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

Στο Μακρινό Διάστημα. Ο Monte και η κόρη του Willow ζουν μαζί σε ένα διαστημόπλοιο σε απόλυτη απομόνωση. Ένας άντρας που η αυστηρή αυτοπειθαρχία του στέκεται σαν ασπίδα ενάντια σε κάθε επιθυμία, ο Monte, φροντίζει την κοπέλα σαν πατέρας, ενάντια στην θέληση του. Το σπέρμα του χρησιμοποιήθηκε για να γονιμοποιήσει το ωάριο της νέας γυναίκα που τη γέννησε. Ήταν και οι δύο μέλη ενός πληρώματος θανατοποινιτών. Πειραματόζωα σε αποστολή. Τώρα έχουν απομείνει μόνο ο Monte και η Willow. Μέσω της κόρης του βιώνει την γέννηση μιας παντοδύναμης αγάπης. Μαζί πατέρας και κόρη προσεγγίζουν τον προορισμό τους, τη Μαύρη Τρύπα στην οποία ο χώρος και χρόνος δεν υπάρχουν.

High Life

Σκηνοθεσία: Κλερ Ντενίς

Ηθοποιοί: Ρόμπερτ Πάτινσον, Μία Γκοθ, Ζιλιέτ Μπινός, Αντρέ Μπέντζαμιν.

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος ταινίας: Επιστημονικής Φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:

«Γυναίκες με τα Όλα τους» της Πέτρα Μπλοντίνα Βόλπε

Μια ελβετική ταινία υπέρ της γυναικείας ψήφου. Το 1971, η ελβετική ύπαιθρος δεν επηρεάζεται από τις μεγάλες κοινωνικές αναταραχές που προκάλεσε το κίνημα του 1968.

Η Νόρα, μια νεαρή νοικοκυρά και μητέρα, ζει σε ένα γραφικό χωριό με το σύζυγο και τους δύο γιους της. Πρόκειται για ένα ήσυχο άτομο, αρεστό από όλους – μέχρι να αρχίσει τον δημόσιο αγώνα για το δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες, για το οποίο οι άνδρες καλούνται να αποφασίσουν σε ψηφοφορία στις 7 Φεβρουαρίου 1971.

The Divine Order

Σκηνοθεσία: Πέτρα Μπλοντίνα Βόλπε

Πρωταγωνιστούν: Μαρί Λεουενμπέργκερ, Μαξιμίλιαν Σιμόνιτσεκ, Ρέιτσελ Μπράουνσβάιγκ.

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραμεντί

Δείτε το τρέιλερ:

«Από τον τρόμο στην αντίσταση» – Ναζιστικό Στρατόπεδο Παύλου Μελά Θεσσαλονίκη 1941-1944

Ιστορικό ντοκιμαντέρ του Γιώργου Κεραμιδιώτη. Η ταινία αφηγείται γεγονότα που συμβαίνουν στο ναζιστικό στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και στη ναζιστική Γερμανία την περίοδο 1941-1944. Όπως σε κάθε πολεμική ταινία, όπου έχουμε στρατό κατοχής, εκτελέσεις, μάχες και πράξεις αντίστασης, έτσι κι εδώ έχουμε φυλακισμένους, αντιστασιακούς, συνεργάτες του εχθρού, αλλά και ιστορίες αγάπης.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κεραμιδιώτης

Δείτε το τρέιλερ:

«Ένας Ελέφαντας Στέκεται Ακίνητος» του Hu Bo

Κινέζικο κοινωνικό δράμα διαρκείας τεσσάρων ωρών, βραβευμένο σε πολλά διεθνή φεστιβάλ. Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό μιας ανώνυμης πόλης στη βόρεια Κίνα, οι ζωές κάποιων απελπισμένων ανθρώπων διαπλέκονται στη διάρκεια μίας και μόνο έντονης μέρας, από το ξημέρωμα μέχρι το σούρουπο. H κάμερα τους παρακολουθεί να δραπετεύουν από οικογένειες, αρχές, γκάνγκστερ, σχολείο και κυρίως από την ζοφερή πραγματικότητα της ζωής τους στη μεταβιομηχανική παρακμασμένη πολιτεία, μιας ζωής που κυριαρχείται από την αδιαφορία, τη βία και την απόγνωση. Όλοι τους σκέφτονται τη διαφυγή στο Μανζούλι (μια πόλη στα Κινεζο – Ρωσικά σύνορα). Εκεί, στο μεγάλο τσίρκο, βρίσκεται ένας ελέφαντας που στέκεται διαρκώς ακίνητος, αδιάφορος για την κτηνωδία που κυριαρχεί στον κόσμο.

Σκηνοθεσία: Hu Bo

Ηθοποιοί: Zhang Yu, Peng Yuchang,Wang Yuwen, Liu Congxi.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Ευγενικός Κύριος Λινκ» (Υποτιτλ. / Μεταγλ.)

Ο κύριος Λινκ (Κωστής Μαραβέγιας) είναι ένα ελαφρώς αφελές αλλά πολύ έξυπνο και καλόψυχο θηρίο που αποτελεί και το τελευταίο δείγμα της πρωτόγονης καταγωγής του ανθρώπου. Είναι ο σύνδεσμος που λείπει. Με όλο και περισσότερα είδη να είναι υπό εξαφάνιση, ο κύριος Λινκ βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο καθώς είναι ο τελευταίος του είδους του. Ξεκινώντας μια τολμηρή αναζήτηση των μακρινών συγγενών του, θα ζητήσει τη βοήθεια του Σερ Λάιονελ Φρόστ (Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), του μεγαλύτερου ερευνητή μύθων και τεράτων στον κόσμο, και της Αντελίνα Φόρτναϊτ (Αντιγόνη Ψυχράμη) που έχει στην κατοχή της τον μοναδικό γνωστό χάρτη που θα οδηγήσει στη μυθική κοιλάδα που κρύβονται οι μακρινοί συγγενείς του, σε μια απίθανη οδύσσεια σε όλον τον κόσμο.

Missing Link  

Σκηνοθεσία: Κρις Μπάτλερ

Σκηνοθεσία (ελλην.): Ηλίας Ζερβός

Ηθοποιοί (φωνές): Χιου Τζάκμαν, Ζόε Σαλντάνα, Έμμα Τόμσον, Τίμοθι Όλιφαντ, Ζακ Γαλιφιανάκης, Στίβεν Φράι.

Μεταγλωττισμένο (φωνές): Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κωστής Μαραβέγιας, Αντιγόνη Ψυχράμη, Ηλίας Ζερβός, Κώστας Δαρλάσης, Θάνος Λέκκας, Γιάννης Στεφόπουλος, Βίνα Παπαδοπούλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Κώστας Αποστολίδης, Ειρήνη Μακρή

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

«Μάρνι: Μια τρελή συμμορία» σε μεγάλες περιπέτειες

Η Μάρνι είναι μια κακομαθημένη σπιτική γάτα που ζει μια άνετη ζωή, ώσπου κάνει την εμφάνισή του ο μυστηριώδης αδελφός της, ο οποίος της υπόσχεται πως θα αναλάβει καθήκοντα ειδικής πράκτορα σε μια άκρως απόρρητη αποστολή με εκείνη να κατέχει ρόλο-κλειδί.

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Κριστόφ και Βόλφγκανγκ Λαουνστάιν εμπνέονται από μία ευφάνταστη ιστορία των πολυαγαπημένων αδελφών Γκριμ και τη μετατρέπουν σε μια μοντέρνα, ξεκαρδιστική και γλυκύτατη περιπέτεια κινουμένων σχεδίων, που θα απολαύσει ολόκληρη η οικογένεια!

Σκηνοθέτης: Κρίστοφ & Γούλφγκανγκ Λάουενστεϊν/ Προσαρμογή: Κώστας Αποστολίδης.

Ηθοποιοί: Νίκη Γρανά, Θάνος Λέκκας, Ελισάβετ Μουτάφη, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Κώστας Αποστολίδης, Ηλίας Ζερβός, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη, Φώτης Πετρίδης, Θοδωρής Αποστολίδης.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης