«Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ» του Αρμάντο Ιανούτσι

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς η ταινία «Ο Διαφορετικός Κύριος Κόπερφιλντ» διηγείται την ιστορία του David ο οποίος μένει ορφανός από πολύ νωρίς και παρά τις δυσκολίες κατορθώνει να γίνει συγγραφέας στη Βικτωριανή Αγγλία. Η πασίγνωστη ιστορία του David Copperfield ειδωμένη από την χιουμοριστική της πλευρά σε μία απολαυστική κωμωδία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Personal History Of David Copperfield

Σκηνοθεσία: Αρμάντο Ιανούτσι

Ηθοποιοί: Ντεβ Πάτελ, Ανερίν Μπάρναρντ, Πίτερ Καπάλντι, Νταίζη Μέι Κούπερ, Ροζαλίντ Έλαζαρ, Χιου Λώρι, Τίλντα Σουίντον, Μπεν Γουίσοου, Πολ Ουιτχους, Γκουέντολιν Κρίστι, Άνθονι Γουέλς, Μπενεντίκτ Γουόνγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 116 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Νέοι Είστε και Φαίνεσθε» του Κριστόφ Ντιτιρόν

Ο Πιερό, ο Μιμίλ και ο Αντουάν είναι τρεις παιδικοί φίλοι που έχουν πλέον περάσει τα εβδομήντα. Όταν στην κηδεία της γυναίκας του τελευταίου, μια παλιά απιστία αποκαλύπτεται, εκείνος παίρνει την καραμπίνα του και ξεκινά για την Τοσκάνη. Οι δύο φίλοι και η έγκυος εγγονή του τον ακολουθούν, για να τον εμποδίσουν να διαπράξει ένα έγκλημα πάθους με καθυστέρηση… μισού αιώνα. Το ξέφρενο ταξίδι τους φέρνει ξεκαρδιστικές ανατροπές, αδιανόητες παρεξηγήσεις και αστείες ατάκες, εμπνευσμένες από το επιτυχημένο εμπορικά κόμιξ «Les Vieux Fourneaux» (Βιλφρίντ Λουπανό & Πολ Κοέ) στο οποίο βασίζεται η ταινία.

Les Vieux Fourneaux – Dirty Old Tricks

Κωμωδία 2018

Διάρκεια: 89′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Κριστόφ Ντιτιρόν με τους: Πιέρ Ρισάρ, Ρολάν Ζιρό, Αλίς Πολ, Εντί Μιτσέλ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Γαμπρούλης μας» του Héctor Cabello Reyes

Η γυναίκα του θέλει να τον χωρίσει και απαγορεύει στους γονείς της να τον ξαναδούν. Τα πεθερικά του όμως προτιμούν αυτόν για γαμπρό τους και θα κάνουν τον παν για να μην τον αφήσει η κόρη τους. Μια ξεκαρδιστική και τρυφερή κωμωδία με τη Ζοσιέν Μπαλασκό και τον Ντιντιέ Μπουρντόν

Σκηνοθεσία: Héctor Cabello Reyes

Παίζουν: Josiane Balasko, Didier Bourdon, Bénabar, Charlie Bruneau, Bruno Salomone.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Παράθυρο στη Θάλασσα» – Μια συγκινητική ταινία με φόντο τη Νίσυρο

Έμα Σουάρεζ και Ακύλλας Καραζήσης ερωτεύονται στη Νίσυρο. Μια 55χρονη γυναίκα αντιμέτωπη με μια δυσοίωνη πρόγνωση υγείας, κάνει ένα ταξίδι ζωής στα ελληνικά νησιά παρέα με τις φίλες της παρακούοντας τις συμβουλές της οικογένειας και των γιατρών της. Στη Νίσυρο θα βρει ομορφιά, γαλήνη και τελικά τον αληθινό έρωτα. Πολύ σύντομα θα κληθεί να αποφασίσει αν θα επιστρέψει πίσω στην οικογένειά της στην Ισπανία ή αν θα συνεχίσει τη ζωή της στο νησί, μέχρι το τέλος.

Una Ventana al Mar / Window to the Sea

Δραματική 2019

Διάρκεια: 105′

Ισπανοελληνική ταινία, σκηνοθεσία Μιγκέλ Άνχελ Χιμένεζ με τους: Έμα Σουάρεζ, Ακύλλα Καραζήση, Γκάιθκα Ουγκάρτε.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Παρί» – Το ταξίδι ζωής μιας Ιρανής στην Αθήνα του Σ. Ετεμάντι

Το θάρρος ζωής μιας Ιρανής μουσουλμάνας που φτάνει από την Τεχεράνη στην Αθήνα αναζητώντας τον γιο της, αποκαλύπτει η δραματική περιπέτεια «Παρί».

Γυρισμένη εξολοκλήρου στην Αθήνα από τον Ιρανό, Έλληνα υπήκοο, Σιαμάκ Ετεμάντι, που ζει και εργάζεται χρόνια στην Ελλάδα, η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 70ο Φεστιβάλ Βερολίνου.

Ένα μεσοαστικό ζευγάρι Ιρανών φτάνει από την Τεχεράνη στην Αθήνα κι όταν ο φοιτητής γιος τους δεν εμφανίζεται στο αεροδρόμιο να τους υποδεχθεί, η μητέρα του, Παρί, θα ξεκινήσει μια αγωνιώδη προσπάθεια να τον βρει. Σηκώνοντας το βλέμμα της μέσα από το τσαντόρ, με λιγοστές γνώσεις Αγγλικών, στο πρώτο της ταξίδι εκτός Ιράν η Παρί χάνει τα στοιχεία που την καθορίζουν, καθώς θα βρεθεί να τριγυρνά μόνη, σε μια Αθήνα σκοτεινή όση και η κατάδυση στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Όταν Ανθίζει η Νιότη»  του Γκαμπριέλε Μουτσίνο

Τέσσερις φίλοι μεγαλώνουν μαζί στην Ιταλία της δεκαετίας του ’80, η ζωή, όμως, τους επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις στην πορεία που ο καθένας τους θα ακολουθήσει τα επόμενα 40 χρόνια.

Gli Anni più Belli

Δραματική 2020

Διάρκεια: 129′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο με τους: Πιέρφρανσέσκο Φαβίνο, Κιμ Ρόσι Στιούαρτ, Κλαούντιο Σανταμαρία, Μικαέλα Ραματσότι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Κυνήγι του Κλέφτη», με την Γκρέις Κέλι και τον Κάρι Γκραντ σε  επανέκδοση

Ο Αμερικανός Τζον Ρόμπι (Κάρι Γκραντ) είναι ένας πρώην κλέφτης κοσμημάτων που ζει ήρεμα στη γαλλική ριβιέρα. Η ηρεμία του διακόπτεται όμως, όταν κάποιος ξεκινάει μια σειρά ληστειών κοσμημάτων χρησιμοποιώντας όλα τα κόλπα που χρησιμοποιούσε ο Τζον την περίοδο της δράσης του. Η αστυνομία του Μόντε Κάρλο υποπτεύεται τον Τζον κι εκείνος πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του ανακαλύπτοντας ο ίδιος την ταυτότητα του πραγματικού ενόχου. Ένα από τα μελλοντικά θύματα του ληστή είναι η ζάπλουτη Τζέσι Στίβενς (Τζόις Ρόις Λάντις) που επισκέπτεται τη γαλλική ακτή με τη συνοδεία της κόρης της, Φράνσις (Γκρέις Κέλι), ψάχνοντας για τον κατάλληλο γαμπρό για εκείνην. Ο Τζον συναντάει τις δυο γυναίκες και ερωτεύεται την Φράνσις. Η ερωτική τους έλξη συνοδεύεται από την έκρηξη πυροτεχνημάτων, ενώ ο κλέφτης συνεχίζει να δρα ανενόχλητος.

To Catch a Thief

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ

Ηθοποιοί: Κάρι Γκραντ, Γκρέις Κέλι, Τζόις Ρόις Λάντις

Διάρκεια: 106 λεπτά

Είδος ταινίας: Μυστηρίου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Οι Δώδεκα Ένορκοι» του Σίντεϊ Λιούμετ σε επανέκδοση

Δώδεκα ένορκοι συνεδριάζουν για να εκδώσουν την απόφαση σε μια υπόθεση ανθρωποκτονίας. Κι ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι πεπεισμένοι πως ο νεαρός κατηγορούμενος είναι ένοχος, ένας απ’ αυτούς προσπαθεί να τους πείσει να επανεξετάσουν τα στοιχεία.

12 Angry Men

Δραματική 1957

Διάρκεια: 96′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ με τους: Χένρι Φόντα, Μάρτιν Μπάλσαμ, Λι Τζ.Κομπ, Τζακ Γουόρντεν.

Δείτε το τρέιλερ:

«Αλγέρι» – Μια δραματική ταινία του Τζον Κρόμγουελ σε επανέκδοση

Το υποψήφιο για 4 Όσκαρ δράμα του Τζον Κρόμγουελ από το 1938  σε επανέκδοση.

Ένας διαβόητος Γάλλος κλέφτης κοσμημάτων κρύβεται στη δαιδαλώδη συνοικία Κάσμπα του Αλγερίου, όπου ζει σαν αυτοεξόριστος. Όταν μια πανέμορφη Γαλλίδα τουρίστρια του θυμίσει τις πάλαι ποτέ ευτυχισμένες μέρες του στο Παρίσι, ο κλέφτης θα δελεαστεί να εγκαταλείψει την κρυψώνα του.

Με τους: Charles Boyer, Hedy Lamarr, Sigrid Gurie

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης