Οι Πειρατές της Σομαλίας

Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Jay Bahadur (Έβαν Πίτερς) ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του. Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Seymour Tolbin (Αλ Πατσίνο), η οποία και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία.

Σύντομα θα βρεθεί κοντά στους πειρατές της Σομαλίας, ανάμεσα στους οποίους περνά τους επόμενους έξι μήνες μαθαίνοντας βασικά πράγματα, με τη βοήθεια τοπικού μεταφραστή (Μπαρκάντ Αμπντί). O Jay γοητεύεται από το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει τη ζωή στη Σομαλία και αρχίζει να καταγράφει με μία βιντεοκάμερα από το παράθυρό του τη ζωή των πειρατών, ποιοι είναι αυτοί οι άντρες, πώς ζουν και ποιες είναι οι δυνάμεις που τους οδηγούν. Κι όμως το «θέμα» του δεν θα περιοριστεί σε αυτούς τους άντρες…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

The Pirates of Somalia

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Μπάκλει

Ηθοποιοί: Αλ Πατσίνο, Έβαν Πίτερς, Μπαρκάντ Αμπντί, Μέλανι Γκρίφιθ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 106 λεπτά

Είδος ταινίας: Βιογραφικό δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

7 Μέρες στο Έντεμπε

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα η ταινία «7 Μέρες στο Έντεμπε», αφηγείται μια σοκαριστική τρομοκρατική ενέργεια που οδήγησε σε μια από τις πιο τολμηρές αποστολές διάσωσης ομήρων στην ιστορία.

Το καλοκαίρι του 1976, ένα αεροπλάνο της Air France που πραγματοποιούσε δρομολόγιο από το Tel Aviv στο Παρίσι, μέσω Αθήνας, καταλαμβάνεται εν μέσω πτήσης από τέσσερις αεροπειρατές: δύο Παλαιστίνιους και δυο ακραίους Γερμανούς σοσιαλιστές. Όταν το αεροπλάνο εκτρέπεται σε ένα εγκαταλειμμένο τερματικό σταθμό του αεροδρoμίου του Έντεμπε στην Ουγκάντα, οι τρομοκρατημένοι επιβάτες μετατρέπονται σε αντικείμενα διαπραγμάτευσης σε ένα θανάσιμο πολιτικό αδιέξοδο. Καθώς η πιθανότητα να βρεθεί μια διπλωματική λύση καταρρέει, η ισραηλινή κυβέρνηση θέτει σε ενέργεια ένα εξωφρενικό σχέδιο απελευθέρωσης των ομήρων πριν να είναι πολύ αργά. Συνδυάζοντας γλαφυρές ιστορικές λεπτομέρειες και έντονο σασπένς, το «7 Μέρες στο Έντεμπε» είναι μια δυνατή απεικόνιση της διεθνούς κρίσης που συγκλόνισε τον κόσμο.

7 Days in Entebbe

Σκηνοθεσία: Χοσέ Παντίλα

Ηθοποιοί: Ντάνιελ Μπρουλ, Ρόζαμουντ Πάικ, Έντι Μάρσαν, Ντενίς Μενοσέτ, Μπεν Σνέτσερ.

Διάρκεια: 107 λεπτά

Είδος ταινίας: Θρίλερ / Δράσης

Δείτε το τρέιλερ:

Mile 22

Ο σκηνοθέτης του «Ο Μόνος Επιζών», Πίτερ Μπεργκ, επιστρέφει με μια ασταμάτητη περιπέτεια.
Ο Τζέιμς Σίλβα (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μέλος της πιο πολύτιμης μονάδας της CIA, έχει ως αποστολή να ανακτήσει και να μεταφέρει στο Mile 22 έναν μυστηριώδη κρατούμενο αστυνομικό που γνωρίζει ευαίσθητες πληροφορίες που απειλούν τη ζωή του. Με τη βοήθεια της άκρως απόρρητης ομάδας τακτικών επιχειρήσεων, ο Σίλβα πρέπει να ολοκληρώσει την αποστολή με κάθε κόστος, προτού ο εχθρός κλείσει την πρόσβαση για το 22ο μίλι.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Mπεργκ

Ηθοποιοί: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Λόρεν Κόαν, Ίκο Ουβάις, Ρόντα Ράουζι, Τζον Μάλκοβιτς.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια

Δείτε το τρέιλερ:

Κυρία από Τύχη

Όταν ένα ευκατάστατο ζευγάρι διοργανώνει πολυτελές δείπνο στην έπαυλή του, συνειδητοποιεί την τελευταία στιγμή πως οι παρευρισκόμενοι θα είναι 13, και πιέζει την οικιακή βοηθό να μεταμφιεστεί σε καλεσμένη αριστοκράτισσα ώστε να καλυφθεί το κενό. Ένας από τους καλεσμένους όμως  την ερωτεύεται και τότε θα γεννηθεί ένα απρόσμενο ειδύλλιο.

Κομεντί 2017

Διάρκεια: 91′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Αμάντα Στερς με τους: Χάρβεϊ Καϊτέλ, Ρόσι ντε Πάλμα, Τόνι Κολέτ.

Δείτε το τρέιλερ:

Μη Φέρνεις Λουλούδια

Μοντέρνο νουάρ με την Αντέλ Εξαρχόπουλος και τον Ματίας Σένερτς. Η Μπενεντίκτ (Μπίμπι) είναι οδηγός σε αγώνες ταχύτητας και στέλεχος στην επιχείρηση του πατέρα της. Ο Τζίνο (Τζίτζι) είναι μπλεγμένος με τον βελγικό υπόκοσμο. Ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται ανάμεσά τους, με την οριακή σχέση τους να παίρνει μια τρελή, ανεξέλεγκτη τροπή.

Le Fidèle / Racer and the Jailbird

Δραματική 2017
Διάρκεια: 130′
Βελγο-γαλλο-ολλανδική ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Ρόσκαμ με τους: Αντέλ Εξαρχόπουλος, Ματίας Σένερτς, Έρικ ντε Στέρκε.

Δείτε το τρέιλερ:

Ερωτευμένος με τη Γυναίκα μου

Γαλλική κωμωδία με τους Ντανιέλ Οτέιγ και Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ο Ντανιέλ και η σύζυγός του παραθέτουν γεύμα στον φίλο του Πατρίκ, ο οποίος προσέρχεται στο σπίτι τους με τη νέα του φιλενάδα. Μια σέξι και καλλιεργημένη κοπέλα με τα μισά του χρόνια, για την οποία ο Ντανιέλ αρχίζει να έχει ένοχες φαντασιώσεις.

Amoureux de Ma Femme

Κομεντί 2018

Διάρκεια: 84′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ντάνιελ Οτέιγ με τους: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαντρίν Κιμπερλέν, Ντάνιελ Οτέιγ.

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Λαβύρινθος του Πάνα

Ισπανία, 1944: η 10χρονη Οφηλία μετακομίζει με τη μητέρα της στο στρατιωτικό οχυρό του πατριού της, του λοχαγού Βιδάλ, ενώ ομάδες παρτιζάνων αντιστέκονται ακόμη στο φρανκικό καθεστώς. Η μικρή ανακαλύπτει ένα μικρό λαβύρινθο με φύλακα έναν μυθικό Πάνα, ο οποίος της αποκαλύπτει ότι είναι πριγκίπισσα.

El Laberinto Del Fauno / Pan’s Labyrinth

Φαντασίας 2006
Διάρκεια: 118′
Ισπανομεξικάνικη ταινία, σκηνοθεσία Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με τους: Ιβάνα Μπακουέρο, Σέρζι Λόπεζ, Αριάντνα Τζιλ, Νταγκ Τζόουνς.

Δείτε το τρέιλερ:

Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας

Καυστική και επικαίρη σάτιρα της Λίνα Βερτμίλερ του 1973. Ένας εργάτης και μία ιερόδουλη αποφασίζουν να δολοφονήσουν τον Μπενίτο Μουσολίνι λίγο πριν το ξέσπασμα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

Film D’ Amore E d’ Anarchia

Κωμωδία 1973
Διάρκεια: 108′
Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Λίνα Βερτμίλερ με τους: Τζιανκάρλο Τζιανίνι, Μαριαντζέλα Μελάτο, Έρος Πάνι.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης