«Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα Του Γκρίντελβαλντ» με τους Έντι Ρέντμεϊν,Τζόνι Ντεπ και Τζουντ Λο

«Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα Του Γκρίντελβαλντ», μια δραματική περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής και βρετανικής παραγωγής, σε σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Γέιτς, με τους Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουάτερστον, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Έζρα Μίλερ, Τζουντ Λο, Τζόνι Ντεπ, Τζο Κράβιτζ, Κάλουμ Τέρνερ, Κλαούντια Κιμ, Κέβιν Γκάθρι κα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ (Τζόνι Ντεπ) με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ (Έντι Ρέντμεϊν), συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους – ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα – συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ ΄εφαρμογή το σχέδιό του: ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα. Σε μια προσπάθεια ν’ ανατρέψει τα σχέδια του Γκρίντελβαλντ, ο Άλμπους Ντάμπλντορ (Τζουντ Λο) καλεί τον πρώην μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ, που δέχεται να τον βοηθήσει, αγνοώντας τους κινδύνους που βρίσκονται μπροστά τους. Πολύ γρήγορα οι μάσκες θα πέσουν και οι διαχωριστικές γραμμές θα τεθούν, καθώς δοκιμάζεται η αγάπη και η αφοσίωση, ακόμη και ανάμεσα στους πιο κοντινούς φίλους ή στα μέλη της ίδιας οικογένειας, σ’ έναν κόσμο μαγείας που διχάζεται όλο και περισσότερο.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindlewald

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γιέιτς

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Έντι Ρέντμεϊν, Κάθριν Γουάτερστον, Νταν Φόγκλερ, Άλισον Σούντολ, Έζρα Μίλερ, Τζουντ Λο, Τζόνι Ντεπ, Τζο Κράβιτζ, Κάλουμ Τέρνερ, Κλαούντια Κιμ, Γουίλιαμ Νέιντιλαμ, Κέβιν Γκάθρι, Κάρμεν Εχόγκο, Πόπι Κόρμπι Τουέκ.

Διάρκεια: 113 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:


«Κορίτσι» του Λούκας Ντοντ – Μια ταινία που καθηλώνει

Το «Κορίτσι» είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Βέλγου σκηνοθέτη Λούκας Ντοντ. Πρόκειται για μία από τις μεγάλες εκπλήξεις του τελευταίου Φεστιβάλ Κανών. Χρυσή Κάμερα, βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών) για το τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα και Queer Palm ήταν μόνο μερικές από τις διακρίσεις που απονεμήθηκαν στον πρωτοεμφανιζόμενο 27χρονο Βέλγο Λούκας Ντοντ, ο οποίος σκιαγραφεί με ειλικρίνεια, ωριμότητα κι αισιοδοξία το πορτρέτο της Λάρα, ενός 15χρονου τρανς εφήβου, που φτάνει στα όριά της προσπαθώντας να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της και ταυτόχρονα να ανακαλύψει τη σεξουαλική της ταυτότητα.

Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα. Με την υποστήριξη του πατέρα της, ρίχνεται στην απόλυτη μάχη. Η αγανάκτηση και η ανυπομονησία της μεγαλώνουν καθώς συνειδητοποιεί ότι το σώμα της δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κλασικού χορού- γιατί γεννήθηκε αγόρι.

The girl

Σκηνοθέτης: Lukas Dhont

Ηθοποιοί: Victor Polster, Arieh Worthalter, Oliver Bodart, Tijmen Govaerts

Δείτε το τρέιλερ:

«Αιγαίο SOS» του Πιέρρου Ανδρακάκου

Οι Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Μιχάλης Λεβεντογιάννης και Ευαγγελία Συριοπούλου πρωταγωνιστούν στη νέα στρατιωτική κωμωδία του Πιέρρου Ανδρακάκου.

Καλοκαίρι 2018. Ελληνοτουρκικές φρεγάτες οργώνουν τη θάλασσα. Ένας μεγάλος σεισμός στο Αιγαίο φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε αμφισβητούμενα χωρικά ύδατα. Έλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου…από μισό. Τα αστεία αλλά και σοβαρά περιστατικά μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων δεν αργούν να πάρουν διαστάσεις τσουνάμι. Πείνα, τρέλα, έρωτες και στρατιώτες διατεθειμένοι να αλληλοσκοτωθούν για χάρη μιας γυναίκας, σε μια μάχη που αναμένεται να είναι πολλών ρίχτερ.

Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος.

Ηθοποιοί: Θοδωρης Αθερίδης, Eυαγγελία Συριοπούλου, Πάνος Βλάχος, Nina Senicar, Δανάη Mπάρκα, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Jerome Kaluta, Κωνσταντίνος Mπίμπης, Νικόλας Μίχας, Γιώργος Μακρής.

Διάρκεια: 90 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

«Οι Κληρονόμοι» του Μαρσέλο Μαρτινέσι

Ψυχολογικό δράμα από την Παραγουάη, παραγωγής 2018, σε σκηνοθεσία του Μαρσέλο Μαρτινέσι, με τις Άνα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν, Άνα Ιβάνοβα κα.

Από τη μακρινή και αχαρτογράφητη κινηματογραφικά Παραγουάη, μάς έρχεται αυτό το τολμηρό υπαρξιακό ψυχολογικό δράμα. Μια γυναικεία ταινία, μία σπουδή χαρακτήρων, που είναι φορτωμένη με βραβεία από το 68ο Φεστιβάλ Βερολίνου, αλλά και από τις Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ αποτελεί και την επίσημη πρόταση της Παραγουάης για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης ταινίας 2019.

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης Μαρτινέσι, κάνει κι ένα βαθύ και εκτεταμένο πολιτικό σχόλιο για την κατάσταση στη χώρα του, αλλά και γιατί όχι για πολλές γειτονικές χώρες. Ο Μαρτινέσι μιλά για τη σχέση των μικροαστών με τα αυταρχικά καθεστώτα, αυτούς που παρουσιάζονται ως «δημοκράτες» και μοιράζονται τα οφέλη της διαφθοράς και με τη συναίνεση της κοινωνίας συνεχίζουν να προκαλούν τους ίδιους φόβους και να κρατούν χειροπόδαρα δεμένους τους ανθρώπους.

«Las Herederas»

Η Τσέλα και η Τσικίτα, δύο γυναίκες που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες της Ασουνσιόν, συμβιώνουν για πάνω από 30 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι καλή κι αρχίζουν να πουλάνε κάποια από τα αντικείμενα που έχουν κληρονομήσει. Όταν η Τσικίτα καταδικάζεται για απάτη λόγω των χρεών και φυλακίζεται, η Τσέλα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και καταλήγει να κάνει την οδηγό για μια παρέα ηλικιωμένων και πλούσιων κυριών. Η Τσέλα συνηθίζει σε ένα καινούριο τρόπο ζωής, κι όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει μία αρκετά νεότερη κοπέλα, που της κεντρίζει το ενδιαφέρον και την ωθεί να κάνει την προσωπική της επανάσταση.

Δείτε το τρέιλερ:

«λπ» του Χρήστου Πέτρου

Ελληνικό ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2017, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Πέτρου.

Ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρου για τη Λένα Πλάτωνος, η οποία χαρακτηρίζεται ως η ζωντανή ιστορία της ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής και για την τριακονταετή πορεία της. Πλούσιο αρχειακό υλικό, αναδεικνύει την καριέρα της δημιουργού, που υπήρξε αδιαμφισβήτητα μπροστά από την εποχή της.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχουν: Σαβίνα Γιαννάτου, Πάνος Δράκος, Γιάννης Παλαμίδας, Θάνος Σταθόπουλος, Νίκος Αϊβαλής, Κλέων Αντωνίου, Josh Cheon, Red Axes, Coti K, Alexis Taylor, Natureboy Flako, Γιάννης Κύρης, Κώστας Χατζόπουλος, Nteibint, Δημήτρης Παπαϊωάννου, Έλλη Πασπαλά, Lena Willikens, Στάθης Γουργουρής, Felizol, Γιώργος Χρονάς.

Δείτε το τρέιλερ:

Μαίρη Σέλλεϋ» – Μια αληθινή ιστορία με την Ελ Φάνινγκ

200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία.

Η ταινία σκιαγραφεί το ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε που ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Mary Shelley

Σκηνοθεσία: Χάιφα Αλ-Μανσούρ

Ηθοποιοί: Ελ Φάνινγκ, Μέισι Γουίλιαμς, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέιν, Μπελ Πάουλι.
Διάρκεια: 120 λεπτά
Είδος ταινίας: Δραματική / Βιογραφική

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης