«Η Γειτόνισσα» με τους Πιέρ Ρισάρ, Σοφί Μαρσό

Η Σοφί Μαρσό σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε μία γαλλική εισπρακτική επιτυχία. Ενσαρκώνει μία εκδότρια ροζ διηγημάτων, της οποίας η ζωή αναστατώνεται όταν αποκτά μία νέα, εκκεντρική γειτόνισσα, η οποία μετακομίζει δίπλα της με σκοπό να αποκτήσει ένα πολύτιμο αντικείμενο που έχει στην κατοχή της η  εργασιομανής εκδότρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Madame Mills, une Voisine si Parfaite

Κωμωδία 2018

Διάρκεια: 88′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βελγο-γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Σοφί Μαρσό με τους: Πιέρ Ρισάρ, Σοφί Μαρσό.

Δείτε το  βίντεο:

 

«Ο Πρίγκηπας του Καρτέλ» – Μια περιπέτεια που αποκαλύπτει τα μυστικά του FBI, βασισμένη σε αληθινά γεγονότα

1974, ο Τζιμ Χόφμαν είναι ένας μέσος οικογενειάρχης, πατέρας δύο παιδιών που εργάζεται σκληρά σαν πιλότος, δοτικός σύζυγος και … περιστασιακό βαποράκι. Όταν ο Τζιμ συλλαμβάνεται κατά την διάρκεια των οικογενειακών του διακοπών να εισάγει κοκαΐνη στις ΗΠΑ, ο φιλόδοξος πράκτορας του FBI Μπένεκτιτ Τζ. Τίσα το βλέπει σαν μια ευκαιρία να κερδίσει μία τεράστια επιτυχία για την Υπηρεσία χρησιμοποιώντας τον Τζιμ για να παγιδεύσει τον προμηθευτή του. Έτσι ο Τζιμ μετακομίζει στο Σαν Ντιέγκο και γίνεται πληροφοριοδότης του FBI. Εκεί θα βάλλει στην άκρη τα καθήκοντα του όταν γνωρίσει τον διάσημο γείτονα του, τον μηχανικό αυτοκινήτων και σχεδιαστή, Τζον Ντελόριαν. Σύντομα βρίσκεται στον κύκλο του Ντελόριαν γοητευμένος από το όραμα του να φέρει την επανάσταση στην αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία. Όταν όμως το όνειρο του Ντελοριάν καταλήγει σε αποτυχία και ο πράκτορας Τίσα βρίσκεται πολύ κοντά στην σύλληψη του, ο Τζιμ άξαφνα βρίσκεται ανάμεσα σε δύο άντρες που θέλουν απελπισμένα να πετύχουν.

Δραματική 2018

Διάρκεια: 108′

Πουέρτο Ρίκο, Αγγλία, ΗΠΑ ταινία, σκηνοθεσία Νικ Χαμ με τους: Τζέισον Σουντέικις, Λι Πέις, Τζούντι Γκριρ.

Δείτε το βίντεο:

«Έτοιμος για Όλα»

Ένας άνδρας, ανίκανος για οποιαδήποτε εργασία αλλά με εμμονή να γίνει πλούσιος, επιστρέφει στη μικρή πόλη όπου μεγάλωσε και πείθει τους κατοίκους της να του χρηματοδοτήσουν τη νέα σπουδαία ιδέα του.

I Feel Good

Κωμωδία 2018

Διάρκεια: 103′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπενουά Ντελεπίν, Γκουστάβ Κερβέρν με τους: Ζαν Ντιζαρντάν, Γιολάντ Μορό.

Δείτε το βίντεο:

 

«Τσάι με τις Κυρίες» του  Ρότζερ Μίτσελ

Οι ηθοποιοί Μάγκι Σμιθ, Τζούντι Ντεντς, Τζόαν Πλόουραϊτ και Αϊλίν Άτκινς θυμούνται ιστορίες από το θεατρικό τους παρελθόν και συζητούν για τη ζωή και τις ανησυχίες τους.

Ντοκιμαντέρ 2018

Διάρκεια: 84′

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Ρότζερ Μίτσελ

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

«Μονομαχία στον Κόκκινο Ήλιο» με τους Αλέν Ντελόν και Τσαρλς Μπρόνσον σε επανέκδοση

Σε επανέκδοση με νέες ψηφιακές κόπιες, ένα από τα πιο φημισμένα ευρωπαϊκά γουέστερν του ’70 με τους Αλέν Ντελόν, Τσαρλς Μπρόνσον, Τοσίρο Μιφούνε και Ούρσουλα Άντρες.

Στα 1870, οι αρχιληστές Λινκ και ο Γκος ληστεύουν μαζί με τους άντρες τους ένα πορευόμενο προς την Ουάσιγκτον τρένο, όπου ταξιδεύει και ο νέος Ιάπωνας πρέσβης με τους σαμουράι του κι ένα χειροποίητο χρυσό σπαθί, δώρο προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Ο Γκος όμως, αφού σφάζει αδιακρίτως, σκοτώνει έναν από τους σωματοφύλακες, κλέβει το σπαθί και, αφήνοντας τον συνεταίρο του Λινκ για νεκρό, το σκάει με τη λεία. Τώρα, ο Λινκ και ο Κουρόντα, ο άλλος σαμουράι, θα πρέπει να συμμαχήσουν στον εντοπισμό του. Ο πρώτος για να ανακτήσει το χρήμα, κι ο δεύτερος για να ξαναφέρει το σπαθί πίσω στον πρέσβη μέσα σε επτά ημέρες, αλλιώς θα προχωρήσει σε χαρακίρι ως ένδειξη της αποτυχίας του.

Soleil Rouge

 Σκηνοθεσία: Τέρενς Γιανγκ

 Πρωταγωνιστούν: Τσαρλς Μπρόνσον, Αλέν Ντελόν, Τοσίρο Μιφούνε, Ούρσουλα Άντρες.

Δείτε το βίντεο:

 

«Πολύ Αργά για να Πεθάνουν Νέοι» –  Ένα δράμα ενηλικίωσης της Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ

Η Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Καστίγιο έγινε η πρώτη γυναίκα που αποχώρησε από το Λοκάρνο με το βραβείο σκηνοθεσίας, χάρη σ’ αυτό το χιλιανό δράμα ενηλικίωσης.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1990 στη Χιλή, μια μικρή ομάδα οικογενειών ζει σε μια απομονωμένη κοινότητα ακριβώς κάτω από τις Άνδεις, χτίζοντας έναν καινούργιο κόσμο μακριά από τις υπερβολές της αστικής ζωής, εκμεταλλευόμενοι την ελευθερία που ανέτειλε μετά το πρόσφατο τέλος της δικτατορίας. Σε αυτήν την εποχή της αλλαγής και της κρίσης, η δεκαεξάχρονη Σοφία και ο συνομήλικός της Λούκας, μαζί με τη δεκάχρονη Κλάρα, γείτονες σε αυτό το άγριο τοπίο, αγωνίζονται για να τα βγάλουν πέρα με τους γονείς τους, αντιμετωπίζουν τα πρώτα καρδιοχτύπια και τους φόβους τους, καθώς όλοι προετοιμάζονται για το μεγάλο πάρτι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Μπορεί να ζουν μακριά από τους κινδύνους της πόλης, αλλά δεν ζουν μακριά από εκείνους της φύσης.

Too Late to Die Young/ Tarde Para Morir Joven

Σκηνοθεσία: Ντομίνγκα Σοτομαγιόρ Καστίγιο

Παίζουν: Ντέμιαν Χερνάντεζ, Αντάρ Ματσάντο, Μαγκνταλένα Τοτόρο.

Διάρκεια: 110′

Δείτε το βίντεο:

«Ο Ήρεμος Ντον» σε επανέκδοση

Η πρώτη βωβή σινε-μεταφορά του δραματικού έπους του Μιχαήλ Σολόκοφ (1930).

Σε ένα χωριό Κοζάκων στην κοιλάδα του ποταμού Ντον, λίγο πριν από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η φτωχή Αξίνια υποφέρει εξαιτίας του σκληρόκαρδου συζύγου της και βρίσκει θαλπωρή στην αγκαλιά του νεαρότερου εραστή της Γκριγκόρι. Η αποκάλυψη της σχέσης τους αναγκάζει τον Γκριγκόρι να παντρευτεί μια άλλη γυναίκα, προτού ζήσει τη φρίκη του πολέμου.

Tikhiy Don

Δραματική 1930

Διάρκεια: 91′

Σοβετική ταινία, σκηνοθεσία Όλγκα Πρεομπραζένσκαγια, Ιβάν Πραβόφ με τους: Έμα Τσεσάρσκαγια, Αντρέι Αμπρικόσοφ, Νικολάι Ποντγκόρνι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Carousel»

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέττας, μεταφερμένη στην Ουγγαρία, τη δεκαετία του 50. Ο Ίστβαν, γαιοκτήμονας, αποχωρεί από την κολλεκτίβα των αγροτών και απαγορεύει στην κόρη του Μάρι να βλέπει τον Μάτε, αγαπημένο της και υπέρμαχο του συνεταιρισμού. Ο Μάτε αντιδρά αλλά κι η Μάρι δεν αποδέχεται τα σχέδια που έχει γι’ αυτήν ο πατέρας της. Η χειραφέτησή της συγκλονίζει την οικογένειά της, ενώ οι συγκρούσεις με αφορμή την κολλεκτιβοποίηση κορυφώνονται.

Körhinta / Merry-go-round

Δραματική 1956

Διάρκεια: 90′

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Ζόλταν Φάμπρι με τους: Μάρι Τέρετσικ, Ίμρε Σόος, Άνταμ Σίρτες.

Δείτε το βίντεο:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης