«Ο Φύλακας Άγγελος Έπεσε» με τους Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν

Έπειτα από μια συγκλονιστική απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού Προέδρου Άλαν Τράμπουλ (Μόργκαν Φρίμαν), ο έμπιστός του μυστικός πράκτορας Μάικ Μπάνινγκ (Τζέραρντ Μπάτλερ) κατηγορείται αδίκως και τίθεται υπό κράτηση. Αφού δραπετεύσει, σύντομα θα βρεθεί μόνος του και θα χρειαστεί να αποφύγει την υπηρεσία του και να ξεγελάσει το FBI ώστε να εντοπίσει ποιος απειλεί τον Πρόεδρο. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να βρει την αλήθεια, ο Μπάνινγκ στρέφεται σε ξένους συμμάχους με σκοπό να διατηρήσουν το όνομά του καθαρό, να προστατεύσουν την οικογένειά του από το κακό και να σώσουν τη χώρα από τον επικείμενο κίνδυνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Angel Has Fallen

Σκηνοθεσία: Ρικ Ρόμαν Γουό

Ηθοποιοί: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Πάιπερ Περάμπο, Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, Χολτ ΜακΚάλανι, Νικ Νόλτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 120 λεπτά

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Πύργος του Downton» – Το πολυβραβευμένο σίριαλ περνά στη μεγάλη οθόνη

Η τηλεοπτική σειρά «Ο Πύργος του Downton» ακολούθησε τη ζωή της οικογένειας Κρόλεϊ και των υπηρετών που εργάστηκαν γι ‘αυτούς στις αρχές του 20ού αιώνα σε ένα εξοχικό Βρετανικό Οίκο. Κατά τη διάρκεια των 6 κύκλων της, η σειρά κέρδισε συνολικά 3 Χρυσές Σφαίρες, 15 βραβεία Primetime Emmy, ένα Ειδικό βραβείο BAFTA και 69 υποψηφιότητες για βραβείο Emmy, κάνοντας το Downton Abbey την πρώτη μη Αμερικάνικη σειρά με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία των Emmys – κερδίζοντας και ένα παγκόσμιο ρεκόρ Guinness ως η τηλεοπτική σειρά με την υψηλότερη βαθμολογία κριτικών.

Downton Abbey  

Σκηνοθεσία: Μάικλ Ένγκλερ

Ηθοποιοί: Χιού Μπόνβιλ, Λόρα Καρμάικλ, Τζιμ Κάρτερ, Μπρένταν Κόιλ, Μισέλ Ντόκερι, Κέβιν Ντόιλ,Τζόαν Φρόγκατ, Μάθιου Γκουντ, Χάρι Χάντεν-Πάτον, Ντέιβιντ Χέιγκ, Τζεραλντίν Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζέιμς Κόλιερ, Σάιμον Τζόουνς, Άλεν Λιτς, Φίλις Λόγκαν, Ελίζαμπεθ ΜακΓκόβερν, Σόφι ΜακΣέρα, Τάπενς Μίντλετον, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Λέσλι Νίκολ, Κέιτ Φίλιπς, Μάγκι Σμιθ, Ιμέλντα Στάντον, Πενέλοπε Γουίλτον.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Ιστορικό δράμα

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ένας Αληθινός Φίλος» με τον Ντένις Κουέιντ

Σε αυτήν την υπέροχη οικογενειακή ταινία, θα δούμε τη συγκινητική ιστορία του αφοσιωμένου σκύλου Μπέιλι που βρίσκει το νόημα της δικής του ύπαρξης μέσα από τις ζωές των ανθρώπων που κάνει να γελούν και να αγαπούν.

Ο Μπέιλι ζει σε μια υπέροχη φάρμα στο Μίσιγκαν μαζί με το αφεντικό του, Ίθαν, και τη γυναίκα του, Χάνα. Έχει μάλιστα αποκτήσει έναν απίθανο καινούριο φίλο: την εγγονή του Ίθαν και της Χάνα, Σίτζεϊ. Όταν η μητέρα της Σίτζεϊ αποφασίζει να πάρει τη μικρή μακριά, ο Μπέιλι που της έχει υποσχεθεί πως θα την προστατεύει για πάντα, θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την υπόσχεσή του και να βρεθεί ξανά κοντά της. Μια τρυφερή ιστορία ελπίδας, αγάπης και απεριόριστης αφοσίωσης που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν εμείς φροντίζουμε πραγματικά τους τετράποδους φίλους μας ή εκείνοι εμάς. Αυτή είναι μια φιλία που ξεπερνάει μια ζωή και μια αγάπη που ξεπερνάει όλα τα εμπόδια.

A Dog’s Journey  

Σκηνοθεσία:Γκέιλ Μανκούσο

Ηθοποιοί: Ντένις Κουέιντ, Μπέτι Γκίλπιν, Τζος Γκαντ, Μαρτζ Χελγκενμπέργκερ.
.
Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Οικογενειακή

Δείτε το  τρέιλερ:

«Είσαι Έτοιμος;» – Μια ταινία τρόμου με τους Σαμάρα Γουίβινγκ, Άνταμ Μπρόντι

Είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις τη νεαρή νύφη (Σαμάρα Γουίβινγκ) καθώς γίνεται μέλος της πλούσιας, εκκεντρικής οικογένειας (Άνταμ Μπρόντι, Χένρι Τσέρνι, Άντι ΜακΝτάουελ) του συζύγου της (Μαρκ Ο’Μπράιαν); Για να το πετύχει αυτό, θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια καθιερωμένη δοκιμασία που καταλήγει σε ένα θανατηφόρο παιχνίδι, όπου όλοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Είσαι έτοιμος;

Ready or Not

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν & Τάιλερ Γκίλετ

Ηθοποιοί: Σαμάρα Γουίβινγκ, Άνταμ Μπρόντι, Μαρκ Ο’Μπράιαν, Χένρι Τσέρνι, Άντι ΜακΝτάουελ.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» του Κένεθ Μπράνα

Ο Κένεθ Μπράνα σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με ένα all-star cast, που περιλαμβάνει τους Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ και Τζος Γκαντ.

Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.

Murder On The Orient Express

Σκηνοθεσία: Κένεθ Μπράνα
Ηθοποιοί: Τομ Μπέιτμαν, Κένεθ Μπράνα, Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τζόνι Ντεπ, Τζος Γκαντ, Ντέρεκ Τζακόμπι, Λέσλι Όντομ Τζούνιορ, Μισέλ Φάιφερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Μαρουάν Κενζάρι, Ολίβια Κόλμαν, Λούσι Μπόιντον, Μανουέλ Γκαρσία-Ρούλφο, Σεργέι Πολούνιν.

Διάρκεια: 121 λεπτά

Είδος ταινίας: Μυστηρίου

Δείτε το τρέιλερ:

Η Έπαυλη με τα Μυστικά

Όταν ο πατέρας της πέφτει σε κώμα, η Εουχένια επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες, ύστερα από χρόνια στο Παρίσι. Ξανασυναντώντας την αδερφή και τη μητέρα της, το τραυματικό παρελθόν της οικογένειας βγαίνει, επιτέλους, στο φως.

La Quietud

Δραματική 2018

Διάρκεια: 117′

Αργεντίνικη ταινία, σκηνοθεσία Πάμπλο Τραπέρο με τους: Μπερενίς Μπεζό, Μαρτίνα Γκούσμαν, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Χοακίν Φουριέλ.

Δείτε το βίντεο:

 

«Η Νύφη Φορούσε Μαύρα» του Φρανσουά Τριφό

Έπειτα από μια απόπειρα αυτοκτονίας, η Ζιλί φεύγει από την πόλη της κι επανεμφανίζεται στην Κυανή Ακτή, όπου γνωρίζει, αρραβωνιάζεται και σπρώχνει από το μπαλκόνι έναν άντρα. Ακολουθεί η φονική γνωριμία της με άλλους τέσσερις…

La Mariée Etait en Noir

Θρίλερ 1968

Διάρκεια: 107′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρανσουά Τριφό με τους: Ζαν Μορό, Κλοντ Ρις, Μισέλ Μπουκέ, Ζαν-Κλοντ Μπριαλι, Σαρλ ντενέρ, Μισέλ Λοντάλ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Το Τελευταίο Μάθημα» του Σεμπαστιάν Μαρνιέ

Ένα γαλλικό σχολείο με μερικά άκρως επικίνδυνα μυστικά. Σε ένα φημισμένο σχολείο για ιδιοφυή παιδιά, ο μέχρι τώρα δάσκαλός τους αυτοκτονεί μπροστά στα μάτια τους. Ο Πιέρ αναλαμβάνει τη θέση του δασκάλου και γρήγορα διακρίνει μια διάχυτη βία και εχθρότητα σε μία από τις τάξεις. Η παγερή υπεροψία και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι μαθητές τόσο εκείνον όσο και τον υπόλοιπο κόσμο, του προκαλούν τρόμο και εμμονικές σκέψεις. Αδυνατώντας να κατανοήσει την επιθετική συμπεριφορά τους, επιχειρεί να εξιχνιάσει το μυστικό τους.

Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Μαρνιέ

Πρωταγωνιστούν: Λοράν Λαφίτ, Εμανουέλ Μπερκό

Δείτε το βίντεο:

Για Χωρίς Λόγους – Συναντήσεις με τον Γιώργο Μανιάτη

Ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ψυλλάκη για τον σημαντικό διανοούμενο. Μια βιογραφία ενός ανθρώπου με μυθιστορηματική ζωή, ενός διανοητή ο οποίος από τα ανθρακωρυχεία του Βελγίου και τη θητεία του στη Λεγεώνα τον Ξένων περιπλανήθηκε ως λιποτάκτης στη Σαχάρα, προτού επιστρέψει στην Αθήνα για να καταγράψει τις εμπειρίες του σε βιβλίο και να ζήσει ως συγγραφέας και δημοσιογράφος μέχρι τον θάνατό του το 2018 με εντελώς απροσδόκητο τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

 

 

«Ο Καταδικασμένος» του Ακίρα Κουροσάβα

Ένας στερημένος, μια ζωή μετρημένος δημόσιος υπάλληλος μαθαίνει πως είναι βαριά άρρωστος και αποφασίζει να περάσει τις τελευταίες ημέρες του σε σπάταλες διασκεδάσεις. Τελικά όμως αφοσιώνεται στο να μετατρέψει ένα σκουπιδότοπο σε παιδική χαρά.

Ikiru

Κοινωνική 1952

Διάρκεια: 143′

Γιαπωνέζικη ταινία, σκηνοθεσία Ακίρα Κουροσάβα με τους: Τακάκι Σιμούρα, Σινίτσι Χιμόρι, Χαρούο Τανάκα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

Αττίλας 1974

Ντοκιμαντέρ του Μιχάλη Κακογιάννη για την τούρκικη εισβολή στην Κύπρο. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης το Σεπτέμβριο του 1974 ταξίδεψε στον τόπο καταγωγής του για να καταγράψει τα όσα επακολούθησαν της τούρκικης εισβολής τον Ιούλιο του ’74, αλλά και να αναδείξει όσα οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης