Με τέσσερις νέες ταινίες και τρεις επανεκδόσεις ξεκινά απόψε η νέα κινηματογραφική εβδομάδα.

Ξεχωρίζουν η ταινία «Ο Προδότης», με την οποία ο Μάρκο Μπελόκιο μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, την αληθινή και συγκλονιστική ιστορία του Τομάσο Μπουσέτα, ενός Σισιλιάνου, μέλους της Κόζα Νόστρα, η ελληνική ταινία φαντασίας του Μίνου Νικολοκακάκη, Άλυτη και η η σπάνια ταινία με την Τζένη Καρέζη και τη Φρανσουάζ Αρντί «Μια Σφαίρα στην Καρδιά» καθώς και η Μουλάν σε σκηνοθεσία της Niki Caro.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σινεφίλ μπορούν να απολαύσουν δύο κλασικές επανεκδόσεις, την ταινία του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Πρόσωπο με Πρόσωπο» και του Τζόουζεφ Λόουζι «Το Ατύχημα»

«Ο Προδότης» – Μια αληθινή συγκλονιστική ιστορία από τον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος

Ο Μάρκο Μπελόκιο, μέσα από την ταινία «Ο Προδότης» μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, την αληθινή και συγκλονιστική ιστορία του Τομάσο Μπουσέτα, ενός Σισιλιάνου, μέλους της Κόζα Νόστρα, του οποίου οι καταγγελίες κατά τη δεκαετία του ’80 οδήγησαν στη πιο σημαντική δίκη για τη Μαφία και στη σχεδόν οριστική εξάρθρωση της περιβόητης μαφιόζικης οργάνωσης. Πρόκειται για τη δίκη Μάξι, η οποία διήρκεσε έξι χρόνια κι οδήγησε σε 475 καταδίκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ξέσπασε πόλεμος μεταξύ των αφεντικών της Σικελικής Μαφίας, γνωστής κι ως Κόζα Νόστρα. Ο Τομάτο Μπουσέτα κρύφτηκε με την οικογένεια του στη Βραζιλία.

Το ξεκαθάρισμα λογαριασμών ωστόσο συνεχιζόταν στην Ιταλία και οι σύμμαχοι του δολοφονούνταν ο ένας μετά τον άλλο. Η σύλληψη και η έκδοση του Μπουσέτα από τη Βραζιλιάνικη αστυνομία, τον οδήγησε να πάρει μια απόφαση που θα άλλαζε ολόκληρη την ιστορία της Μαφίας: συναντήθηκε με τον δικαστή Φαλκόνε και πρόδωσε τον αιώνιο όρκο σιωπής που έδωσε στην Κόζα Νόστρα.

Ο Τομάσο Μπουσέτα έγινε ο πρώτος πληροφοριοδότης στην ιστορία της Μαφίας.

Il Traditore / The Traitor

Δραματική 2019

Διάρκεια: 153′

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο με τους: Πιέρφρανσέσκο Φαβίνο, Λουίτζι Λο Κάσκιο, Μαρία Φερνάντεζ Καντίντο, Νικόλα Κάλι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Μουλάν» – Η θρυλική Κινέζα πολεμίστρια ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη

Σε σκηνοθεσία της Niki Caro, έρχεται από την Disney, η Μουλάν, η επική ιστορία της θρυλικής Κινέζας πολεμίστριας, όπου μια νεαρή, ατρόμητη γυναίκα ρισκάρει τα πάντα, αποδεικνύοντας την αγάπη για την οικογένεια και την πατρίδα της για να γίνει η πιο διάσημη μαχήτρια που γνώρισε ποτέ η Κίνα.

Όταν ο Αυτοκράτορας της Κίνας εκδίδει ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο ένας άντρας ανά οικογένεια πρέπει να υπηρετήσει τον Αυτοκρατορικό Στρατό για να υπερασπιστεί την χώρα από τους Βόρειους εισβολείς, η Hua Mulan, η μεγαλύτερη κόρη ενός ένδοξου πολεμιστή, παίρνει τη θέση του άρρωστου πατέρα της.

Μεταμφιεσμένη ως άντρας, η Hua Jun περνάει από πολλές δοκιμασίες, και θα χρειαστεί να βάλει όλη της τη δύναμη για να τα καταφέρει. Ένα επικό ταξίδι ξεκινάει και θα τη μεταμορφώσει σε μια δυναμική πολεμίστρια, που θα κερδίσει τον σεβασμό ενός ολόκληρου έθνους και ενός περήφανου πατέρα.

Mulan (Μεταγλ. & Υποτιτλ.)

Σκηνοθεσία: Νίκι Κάρο

Ηθοποιοί: Γιφέι Λιου, Ντόνι Γιέν, Τζέισον Σκοτ Λι, Ρον Γιουάν, Γκονγκ Λι, Τζετ Λι.

Διάρκεια: 105 λεπτά

Είδος ταινίας: Οικογενειακή Περιπέτεια

Δείτε το τρέιλερ:

«Άλυτη» του Μίνωα Νικολακάκη

Ελληνική ταινία φαντασίας του Μίνου Νικολοκακάκη. Ένας γιατρός µετακοµίζει σε ένα απομακρυσμένο χωριό για να κάνει το αγροτικό του. Εκεί, ερωτεύεται µια ευπαθή κοπέλα, η οποία ζει απομονωμένη από τους δεισιδαίμονες συγχωριανούς της, διότι πάσχει από µια σπάνια ασθένεια που καθιστά το δέρµα της σα φλοιό δέντρου. Αποφασισμένος να τη θεραπεύσει, ο γιατρός θα συνειδητοποιήσει σύντοµα ότι τα πράγµατα δεν είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα όταν εκείνη του αποκαλύπτει ένα παράδοξο τρόπο για να τη σώσει.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο Προµηθέας Αλειφερόπουλος και η Αναστασία – Ραφαέλα Κονίδη. Επίσης εµφανίζονται οι Κώστας Λάσκος, Μάνος Βακούσης, και η Αλέκα Τουµαζάτου.

Η «Άλυτη» έκανε παγκόσμια πρεμιέρα της στο 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Τορόντο (TIFF), στο 35ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Βαρσοβίας και στο 60ο  Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης στο οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Best Location, προβλήθηκε στο 50ο  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Γκόα (Ινδία), το 24ο Bucheon Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου (Κορέα), και το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωνσταντινούπολης (Τουρκία).

Δείτε το βίντεο:

 

«Μια Σφαίρα στην Καρδιά» – Μια σπάνια ταινία με την Τζένη Καρέζη και τη Φρανσουάζ Αρντί

Σπάνια γαλλική ταινία του 1966 του Ζαν-Ντανιέλ Πολέ  με τους Τζένη Καρέζη και Φρανσουάζ Αρντί.

Η ταινία  «Une Balle Au Coeur» (Μια σφαίρα στην καρδιά), η οποία γυρίστηκε στην Ελλάδα, ανακαλύφθηκε το 2018 στην Γαλλία, αποκαταστάθηκε και βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Τζένη Καρέζη υποδύεται την Κάρλα, τραγουδίστρια ενός καμπαρέ της Τρούμπας και πρώην ερωμένη ενός άρχοντα του υποκόσμου. Ζει μια άχαρη ζωή, θύμα παλιών σφαλμάτων. Εκεί γνωρίζει τον Φραντσέσκο Μοντελέκρ (Σάμι Φρέι), τελευταίο απόγονο μιας πλούσιας σικελικής οικογένειας, την περιουσία του οποίου έχει κλέψει η Μαφία κι αυτός έχει ορκισθεί εκδίκηση. Προσπαθώντας να ξεφύγει από τον γκάγκστερ Ριζάρντι, ο οποίος τον καταδιώκει για λόγους παλιού οικογενειακού μίσους, ο Φραντσέσκο τραυματίζει και παραμορφώνει τον Ριζάρντι, με αποτέλεσμα να τον κυνηγάει ο Ναβάρα, επικεφαλής όλης της συμμορίας.

Στην Ελλάδα φθάνει αναζητώντας έναν μάρτυρα, που θα τον βοηθήσει να στείλει στη φυλακή τον αρχιμαφιόζο. Γνωρίζει την Κάρλα, η οποία τον ερωτεύεται και τον βοηθάει υλικά και ηθικά, για να σκοτώσει όλους τους εχθρούς του. Ωστόσο, ο Φραντσέσκο είναι ερωτευμένος με την Άννα (Φρανσουάζ Αρντί), που ήρθε στην Ελλάδα μαζί με μια φίλη της, την Ελένη για διακοπές.

Une Balle au Coeur

Δραματική 1966

Διάρκεια: 81′

Σκηνοθεσία Ζαν-Ντάνιελ Πολέ με τους: Σάμι Φρέι, Φρανσουάζ Αρντί, Τζένη Καρέζη.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης οι: Σπύρος Φωκάς, Βασίλης Διαμαντόπουλος, Σωτήρης Μουστάκας, Βιβέτα Τσιούνη, Αρτέμης Μάτσας, Δημήτρης Μυράτ, Άννα Ραυτοπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Χρήστος Νέγκας και οι: Νίκος Τσακιρίδης, Νίκος Φέρμας, Κώστας Φέρρης, Φάνης Χηνάς, Γιώργος Μαρίνος, Ζανίνο.

Δείτε το τρέιλερ:

«Πρόσωπο με Πρόσωπο» του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν σε επανέκδοση

Η διακεκριμένη ψυχίατρος Τζένι Ίσακσον είναι παντρεμένη με τον επίσης επιτυχημένο ψυχίατρο Έρικ. Ο φόρτος εργασίας και μια σειρά από γεγονότα ταράζουν την ψυχική ηρεμία της και την οδηγούν σε νευρικό κλονισμό. Η Τζένι εμφανίζει σημάδια ψύχωσης, με ψευδαισθήσεις και οράματα που δυσκολεύουν τις καθημερινές της ασχολίες, και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.

Η ταινία (1976) κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας και ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ, γυναικείας ερμηνείας και σκηνοθεσίας.

Δραματική 1976

Διάρκεια: 114′

Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τους: Λιβ Ούλμαν, Ερλ Γιόζεφσον, Άινο Τάουμπε.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Ατύχημα» του Τζόουζεφ Λόουζι σε επανέκδοση

Ο Στέφεν, ένας καθηγητής αισθάνεται παγιδευμένος από τη ζωή του τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στον γάμο. Ένας από τους μαθητές του, ο Γουίλιαμ, είναι αρραβωνιασμένος με την όμορφη Άννα και ο Στέφεν γοητεύεται από τη νεότερη γυναίκα. Αυτά τα τρία άτομα συνδέονται μεταξύ τους από ένα τρομερό αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

1967 – Σκηνοθεσία: Τζόζεφ Λόουζι

Σενάριο: Χάρολντ Πίντερ

Ηθοποιοί: Ντερκ Μπόγκαρντ, Στάνλεϊ Μπέικερ, Ζακλίν Σασάρντ 1967 

105′

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Θεός και ο Διάβολος στη Χώρα του Ήλιου» σε επανέκδοση

Πρωτοποριακό σουρεαλιστικό φιλμ του βραζιλιάνικου cinema novo. Αφού σκοτώσει το αφεντικό που προσπαθεί να του κλέψει τον μισθό, ένας άντρας περνά στην παρανομία και αυτοανακηρύσσεται άγιος.

Deus e o Diabo na Terra do Sol

Σινεφίλ 1964

Διάρκεια: 120′

Βραζιλιάνικη ταινία, σκηνοθεσία Κλάουμπερ Ρόχα με τους: Γεράλδο Ντελ Ρέι, Γιόνα Μαγκαλάες, Μαουρίσιο ντο Βάλε.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης