Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (AFI) θεσμοθέτησε υποτροφία προς τιμήν της Χάλινα Χάτσινς, της κινηματογραφίστριας που σκοτώθηκε στα γυρίσματα της ταινίας «Rust» όταν ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν την πυροβόλησε κατά λάθος.

«Όπως ισχύει βαθιά στην τέχνη του κινηματογράφου, τα λόγια από μόνα τους δεν μπορούν να αποτυπώσουν την απώλεια μιας τόσο αγαπητής για την κοινότητα του AFI» αναφέρεται σε ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης για την πρωτοβουλία. «Στην AFI, δεσμευόμαστε να δούμε τη Χάλινα Χάτσινς να συνεχίσει να ζει στο πνεύμα όλων όσων προσπαθούν να δουν τα όνειρά τους να πραγματοποιούνται σε ιστορίες καλά ειπωμένες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποτροφία είναι για τη Σχολή Καλών Τεχνών του AFI, μια διάσημη σχολή κινηματογράφου στο Λος Άντζελες. Η γεννημένη στην Ουκρανία διευθύντρια φωτογραφίας αποφοίτησε από τη Σχολή του AFI μετά την ολοκλήρωση προγράμματος Επαγγελματικής Παραγωγής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια UCLA, σύμφωνα με το Variety.

Ο Ματ Χάτσινς, ο σύζυγος της Χάλινα, ανέφερε σε tweet ότι το ταμείο θα «τιμήσει τη μνήμη της και θα στηρίξει επίδοξες διευθύντριες φωτογραφίας». Ευχαρίστησε τους φίλους και τους μέντορες του AFI για τη δημιουργία του ταμείου και ενθάρρυνε όποιον θέλει να τιμήσει τη μνήμη της να διαθέσει τη προσφορά του σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Η σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος Όλια Οπαρίνα δήλωσε στο Variety ότι το ταμείο στοχεύει να βοηθήσει τις γυναίκες κινηματογραφίστριες «να χτίσουν βιώσιμη καριέρα στον κινηματογράφο».
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης