Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, ποιήτρια και ηθοποιός, Τζιλ Σκοτ ανακοίνωσε ότι θα υποδυθεί τη «Βασίλισσα της Γκόσπελ», Μαχάλια Τζάκσον, σε βιογραφική ταινία με τίτλο «Mahalia!» με υπεύθυνους παραγωγής την Queen Latifah και τον Τζέιμι Φοξ.

Το σενάριο της ταινίας, που είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα «Mahalia! Jackson» της Ντάρλιν Ντόνλο υπογράφουν οι Ρίτσαρντ Χόκατ, Μαρκ Γκουλντ και Τρίσια Γούτζετ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μαχάλια Τζάκσον παρουσιάζεται στην ταινία ως μία από τις πλουσιότερες και σημαντικότερες τραγουδίστριες της εποχής της.

«Η “Mahalia!” είναι μια ακόμη επική ιστορία της πίστης που προωθείται από ισχυρή και εμψυχωτική μουσική. Πιστεύω ότι η Τζιλ Σκοτ είναι θεόσταλτη και θα είναι τέλεια στον πρωταγωνιστικό ρόλο » δήλωσε η Χόλι Κάρτερ, η οποία θα είναι επίσης παραγωγός της ταινίας μαζί με τον Σάκιμ Κομπέρ στο Deadline.

Η γεννημένη στη Νέα Ορλεάνη Μαχάλια Τζάκσον, μία από τις σημαντικές τραγουδίστριες της γκόσπελ όλων των εποχών, καθοδήγησε και ενέπνευσε την Αρίθα Φράνκλιν. ‘Ηταν ο πρώτη τραγουδίστρια της γκόσπελ μουσικής που έδωσε συναυλία στο Carnegie Hall, στη Νέα Υόρκη. Ήταν επίσης η έμπνευση πίσω από την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ «Έχω Ένα Όνειρο..».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηχογράφησε 30 άλμπουμ και πρωτοστάτησε στο κίνημα των πολιτικών δικαιωμάτων αγνοώντας τις επαναλαμβανόμενες απειλές κατά της ζωής της, με την ελπίδα ότι η μουσική της θα «διαλύσει μέρος του μίσους και του φόβου που χωρίζουν τους λευκούς και τους μαύρους σε αυτήν τη χώρα».

«Τραγουδώ τη μουσική του Θεού γιατί με κάνει να αισθάνομαι ελεύθερη», είπε κάποτε η Τζάκσον για την επιλογή της να τραγουδά γκόσπελ. «Μου δίνει ελπίδα. Με τα blues, όταν τελειώσεις έχεις ακόμη τα blues».

Η Μαχάλια Τζάκσον πέθανε το 1972.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης