Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ εξέλεξε την παραγωγό ταινιών Τζάνετ Γιανγκ ως νέα πρόεδρό της.

Η Τζάνετ Γιανγκ, γνωστή για τις επιτυχίες, «The Joy Luck Club» και «The People vs. Larry Flynt», είναι η τέταρτη γυναίκα που εκλέχθηκε πρόεδρος της κορυφαίας οργάνωσης επαγγελματιών της κινηματογραφικής βιομηχανίας μετά τις Μπέτι Ντέιβις, Φέι Κάνιν και Σέριλ Μπουν Άιζακς και η πρώτη ασιατικής καταγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη της Ακαδημίας ψηφίζουν για τους νικητές των Όσκαρ κάθε χρόνο, ενώ η Ακαδημία εγκαινίασε πρόσφατα το νέο Μουσείο Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες, το οποίο σχεδιαζόταν για δεκαετίες.

Σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας, Μπιλ Κράμερ, επαίνεσε ιδιαίτερα το έργο της Γιανγκ «στη στρατολόγηση μελών, τη διοίκηση, τη δικαιοσύνη, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη».

«Είμαι ενθουσιασμένος που αναλαμβάνει τον αξιόλογο ρόλο της προέδρου της Ακαδημίας και ανυπομονώ να συνεργαστώ στενά μαζί της για το κοινό μας όραμα να υπηρετήσουμε τα μέλη μας και να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά κινηματογραφιστών» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Μπιλ Κράμερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ακαδημία κλήθηκε να αντιμετωπίσει πολλές αντιπαραθέσεις τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων κατηγοριών για έλλειψη φυλετικής ποικιλομορφίας.

H 66χρονη Τζάνετ Γιανγκ γεννημένη στο Κουίνς της Νέας Υόρκης από γονείς μετανάστες από την Κίνα έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Όλιβερ Στόουν και η Κάθριν Μπίγκελοου. Μέλος του Τμήματος Παραγωγών της Ακαδημίας από το 2002, η Γιανγκ διετέλεσε πρόσφατα αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του.

Η Γιανγκ διαδέχεται τον Ντέιβιντ Ρούμπιν, διευθυντή κάστινγκ που ήταν πρόεδρος από την πρώτη εκλογή του το 2019, αλλά αναγκάστηκε λόγω των ορίων στη θητεία να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο.

Η Τζάνετ Γιανγκ θα είναι η 36ος πρόεδρος στην 95χρονη ιστορία της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών των ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης