Το Βρετανικό Συμβούλιο Ταξινόμησης Ταινιών (BBFC) επιβεβαίωσε ότι ο «Τζόκερ» του Τοντ Φίλιπς ήταν η ταινία του 2019 για την οποία δέχτηκε τις περισσότερες διαμαρτυρίες.
    
Η ταινία της DC κυκλοφόρησε πέρυσι και αφηγείται την ιστορία του διαβόητου κακού του Batman, ενώ αρκετές ήταν και επικρίσεις που δέχτηκε όταν βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες.
    
Ο Χοακίν Φίνιξ κατείχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου που σταδιακά μετατρέπεται σε κλόουν του τρόμου και του εγκλήματος.

Στην ετήσια έκθεσή του, το BBFC αποκάλυψε ότι ο «Τζόκερ» έλαβε 20 καταγγελίες σχετικά με την ταξινόμηση ηλικίας στο όριο των 15 χρόνων.
    
Οι καταγγελίες υποστήριξαν ότι το συμβούλιο ταξινόμησης έπρεπε να είχε χαρακτηρίσει την ταινία για άτομα άνω των 18 χρόνων, λόγω της «βίας και του ύφους», ενώ ένας μικρός αριθμός ανθρώπων θεώρησε ότι θα έπρεπε να είχε απαγορευτεί εντελώς.
    
Ενώ ο «Τζόκερ» παρουσιάζει σκηνές έντονης βίας, το BBFC δήλωσε ότι η ταινία «δεν βασίζεται στην πρόκληση πόνου ή τραυματισμού με τρόπο που απαιτεί να χαρακτηριστεί για ηλικίες πάνω από τα 18 χρόνια».
    
Την προηγούμενη εβδομάδα, ο σκηνοθέτης του «Τζόκερ» Τοντ Φίλιπς μοιράστηκε μια νέα φωτογραφία από το σετ της περσινής ταινίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
 
 
 
 

 
 

 
 
 

Weekend. Although at this point, what’s the difference? Stay safe.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης