Η ταινία Τριστάνα, του Λουίς Μπουνιουέλ, κυκλοφορεί στις 30 Μαΐου σε επιλεγμένους κινηματογράφους και σε ψηφιακή επανέκδοση από την Bibliotheque.

Η Τριστάνα μετά τον θάνατο της μητέρας της πηγαίνει να ζήσει με τον κηδεμόνα της. Στην αρχή όλα φαίνονται να πηγαίνουν καλά, αλλά η κατάσταση θα αλλάξει όταν εκείνος την κάνει ερωμένη του. Τελικά, τον εγκαταλείπει για ένα ζωγράφο, ξαναγυρνώντας ωστόσο, βαριά άρρωστη με όγκο στα γόνατα. Οι γιατροί για να την σώσουν της κόβουν το πόδι, κάτι που την καθιστά ουσιαστικά αιχμάλωτη του Δον Λόπε. Και όταν εκείνος αρρωσταίνει… η Τριστάνα τον αφήνει ασυγκίνητη να πεθάνει!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

To κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις ηρωίδες του Μπουνιουέλ είναι ο καταπιεσμένος μαζοχισμός τους. H όμορφη Τριστάνα θέλει να κάνει το καλό. Σε αντάλλαγμα το μόνο που εισπράττει είναι η αντρική βία πάνω στο ωραίο σώμα της, ήτοι ένα συνεχή ψυχικό και σωματικό βιασμό. Κι αυτό αρκεί να τη μετατρέψει σε έναν ψυχρό εκδικητή.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Λουίς Μπουνιουέλ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Αντόνιο Κάσας, Βισέντε Σολέρ, Καντίντα Λοσάντα, Κατρίν Ντενέβ, Λόλα Γκάος, Μαίρη Παζ Ποντάλ, Τζίσους Φερνάντεζ, Φερνάντο Ρέυ, Φερνάντο Σεμπριάν, Φράνκο Νέρο, Χοακίν Παμπλόνα, Χοζέ Μαρία Καφαρέλ, Χοσέ Κάλβο.

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης