Με σύνθημα «Κατάλληλο κάτω των 18», ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος αποκτά τη δική του γιορτή στην Αθήνα. Το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, φιλοξενώντας ένα τριήμερο γεμάτο ταινίες και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια.

Μια πρόγευση της νέας διοργάνωσης θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν οι θεατές στις 30 Σεπτεμβρίου (στις 17.00) στον κινηματογράφο Δαναό, όπου θα προβληθεί η ξεχωριστή ταινία «Η Μιράι του Μέλλοντος» (Mirai of the Future) του Μαμόρου Χοσόντα. Η προβολή διοργανώνεται σε συνεργασία με το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» με τις διευθύντριες του Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ, Καλλιόπη Χαραλάμπους Κριέφ και Αμάντα Λιβανού, να προλογίζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία αφορά τον 4χρονο Κουν ο οποίος ζούσε χαρούμενος μέχρι τη γέννηση της αδερφής του, Μιράι. Ζηλεύει αφάνταστα την προσοχή που της δίνουν οι γονείς του, όταν σε ανύποπτο χρόνο τον επισκέπτονται η Μιράι του μέλλοντος, ένας μυστηριώδης πρίγκιπας, η μητέρα του ως παιδί, και ο παππούς του ως νεαρός.

Μια θαυμάσια, συγκινητική ιστορία για την αόρατη κλωστή που ενώνει γενιές και οικογένειες, το νέο anime του Μαμόρου Χοσόντα έγραψε ιστορία στο τελευταίο Φεστιβάλ Καννών, που για πρώτη φορά φιλοξένησε παγκόσμια πρεμιέρα ταινίας του είδους. Με οπτική μαεστρία, και μέσα από αφηγηματικές οδούς που θυμίζουν Κάρολο Ντίκενς και Λιούις Κάρολ, ο σκηνοθέτης υμνεί την οικουμενική σημασία των οικογενειακών δεσμών.

Το 1ο Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας εγκαινιάζεται φέτος με σκοπό να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αποτελείται από περισσότερες από 50 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, που θα παρουσιαστούν σε πρώτη πανελλήνια προβολή. Ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action από περισσότερες από 24 χώρες, σε πάνω από 15 διαφορετικές γλώσσες, καλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν.

Εργαστήρια κινηματογράφου, εκπαιδευτικά προγράμματα, διαδραστικές εμπειρίες, παιχνίδια και συζητήσεις με διεθνείς καλεσμένους συμπληρώνουν το πρόγραμμα της νεοσύστατης διοργάνωσης που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης