Μια έκθεση στο Παρίσι συγκεντρώνει για πρώτη φορά τα πορτρέτα της, όπως τα απαθανάτισε ο φακός τεσσάρων μεταξύ αυτών, οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν στενοί της φίλοι.

Ο Αντρέ ντε Ντίνες, ο Σαμ Σο, ο Μίλτον Γκριν και ο Μπερτ Στερν που ήταν ένας από τους τελευταίους που απαθανάτισαν το χαμόγελο και το θεϊκό κορμί της ηθοποιού: 240 φωτογραφίες δεσπόζουν στα 1.000 τετραγωνικά μέτρα της γκαλερί Joseph, στο κέντρο του Παρισιού για την έκθεση «Θεϊκή Μέριλιν» που θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η έκθεση θα ήταν αδύνατη στις ΗΠΑ, όπου οι φωτογράφοι προτιμούν γενικά τις ατομικές εκθέσεις», παρατηρεί η Γκισλέν Ραγιέρ, επιμελήτρια μαζί με την Πατρίς Γκολιπό της έκθεσης, την ιδέα για την οποία διαπραγματεύτηκαν με τους απογόνους των φωτογράφων.

«Ο Ντε Ντίνες υπέγραψε τις πρώτες φωτογραφίες της Μέριλιν, όταν εκείνη ήταν 19 ετών. Ο Σαμ Σο την ακολούθησε σε όλη την καριέρα της, στα γυρίσματα, στα πλατό, στα παρασκήνια. Ο Μίλτον Γκριν τη βοήθησε να διακόψει με την 20th Century Fox για να ιδρύσει μαζί της τη δική τους εταιρεία παραγωγής. Και ο Μπερτ Στερν πραγματοποίησε μερικές εβδομάδες πριν από τον θάνατό της αυτή τη σειρά των γυμνών» φωτογραφιών που ονόμασε «La Derniere Seance» (Η Τελευταία Φωτογράφηση), αναφέρει η Ραγιέρ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης