Η Κατρίν Ντενέβ θα είναι πρόεδρος του 45ου φεστιβάλ αμερικανικού κινηματογράφου της Ντοβίλ, στη δυτική Γαλλία, που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 15 Σεπτεμβρίου, έγινε γνωστό από τους διοργανωτές.

«Αυτό που μας αρέσει σε αυτήν πρωτίστως, είναι η ασυμβίβαστη ελευθερία της, τα ρίσκα που παίρνει», υπογραμμίζουν οι οργανωτές σε ανακοίνωση που ανάρτησαν στον ιστότοπο του φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία “Αντίο στη Νύχτα” του Αντρέ Τεσινέ όπου υποδύεται μια γιαγιά της οποίας ο εγγονός αποφασίζει να φύγει στη Συρία. Η ταινία προβάλλεται από τις 24 Απριλίου στις αίθουσες.

«Βραβευμένη για την ερμηνεία της από τα μεγαλύτερα τρία διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου –των Καννών, της Βενετίας και του Βερολίνου– η Κατρίν Ντενέβ είναι σήμερα, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η προσωποποίηση του κινηματογράφου», προσθέτουν οι οργανωτές.

Το 2018, η κριτική επιτροπή του φεστιβάλ της οποίας προήδρευε η Γαλλίδα ηθοποιός Σαντρίν Κιμπερλέν, έδωσε το μεγάλο βραβείο της στην ταινία “Thunder Road” του πρωτοεμφανιζόμενου Τζιμ Κάμινγκς, 31 ετών, ο οποίος πρωταγωνίστησε, έγραψε το σενάριο, έκανε τη σκηνοθεσία και την παραγωγή της. Ο τίτλος της ταινίας παραπέμπει στο “Thunder Road”, ένα τραγούδι του Μπρους Σπρίνγκστιν. Μια ιλαροτραγωδία, με τον βασικό χαρακτήρα, έναν νεαρό αστυνομικό, επηρεασμένο από τον θάνατο της μητέρας του να προσπαθεί να συνεφέρει τη ζωή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης