Η υπάλληλος που ήταν υπεύθυνη για τα όπλα στην ταινία Rust δεν γνώριζε ότι υπήρχαν «αληθινές σφαίρες» στα γυρίσματα, όπου σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας από τον ηθοποιό και συμπαραγωγό Άλεκ Μπόλντουιν, διαβεβαίωσαν σήμερα οι δικηγόροι της.

Είναι η πρώτη φορά από τις 21 Οκτωβρίου, όταν σημειώθηκε η τραγωδία στη Σάντα Φε, που η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ μιλάει δημοσίως για την υπόθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δυστύχημα δεν θα είχε γίνει ποτέ «αν δεν είχαν εισαχθεί στα γυρίσματα πραγματικά πυρομαχικά» ανέφεραν οι δικηγόροι της, απορρίπτοντας κάθε ευθύνη της πελάτισσάς τους για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς. «Η Χάνα δεν έχει ιδέα για την προέλευση των αληθινών πυρομαχικών» πρόσθεσε.

Ο εξειδικευμένος ιστότοπος The Wrap μετέδωσε, επικαλούμενος πηγές προσκείμενες στα γυρίσματα, ότι κάποια μέλη της κινηματογραφικής ομάδας χρησιμοποίησαν το εν λόγω ρεβόλβερ για να πυροβολήσουν, με αληθινές σφαίρες, κουτάκια μπίρας λίγες ώρες πριν το πάρει στα χέρια του ο Μπόλντουιν.

Η 24χρονη Γκουτιέρες Ριντ «δεν είδε ποτέ κανέναν να πυροβολεί με αληθινές σφαίρες με αυτά τα όπλα και δεν θα το επέτρεπε ποτέ», συνεχίζει η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Τζέισον Μπόουλς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις ταινίες ο οπλουργός είναι υπεύθυνος για τα όπλα που χρησιμοποιούνται σε διάφορες σκηνές και πρέπει να διασφαλίζει ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για τους ηθοποιούς και τους τεχνικούς. Τα πυροβόλα όπλα υποτίθεται ότι θα πρέπει να κλειδώνονται όταν δεν χρησιμοποιούνται.

«Τα όπλα ήταν κλειδωμένα τη νύχτα και κατά τη διάρκεια των γευμάτων», υποστηρίζει η Γκουτιέρες Ριντ.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η νεαρή γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι είχε ασφαλίσει τα όπλα όταν έγινε η διακοπή για το μεσημεριανό φαγητό, όχι όμως και τα πυρομαχικά, τα οποία έμειναν σε ένα καροτσάκι με διάφορα αξεσουάρ κοντά στο πλατώ. Ο σερίφης της κομητείας Σάντα Φε, Έινταν Μεντόζα, είπε ότι από την έρευνα στον χώρο των γυρισμάτων βρέθηκαν 500 φυσίγγια, ψεύτικα ή άσφαιρα, όμως μεταξύ αυτών υπήρχαν και κάποιες αληθινές σφαίρες. Όλα αυτά τα πυρομαχικά θα εξεταστούν από τα εργαστήρια της αστυνομίας, όπως και η σφαίρα που σκότωσε την Χάτσινς και κατόπιν καρφώθηκε στον ώμο του σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα.

Οι αληθινές σφαίρες απαγορεύονται αυστηρά στα γυρίσματα, ακριβώς για να αποφεύγονται τέτοιου είδους δυστυχήματα.

Η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, η οποία είχε εργαστεί μόνο σε μία ταινία μεγάλου μήκος πριν από το Rust, είπε ότι της είχαν ανατεθεί και άλλα καθήκοντα, με αποτέλεσμα να της είναι πολύ δύσκολο να επικεντρωθεί στη δουλειά του οπλουργού. Είχε ζητήσει από την παραγωγή περισσότερο χρόνο για να προετοιμάζει τα όπλα στις σκηνές των πυροβολισμών, όμως τα αιτήματά της απορρίφθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης